rollingstones Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 (edytowane) No i stało się, w Lublinie grono przyjacół na czele z niejakim AVIm, Ernim, Jabbą i pozostałą częścią Śląskiej EKIPY, orzekło abym nie był lamerem tylko z powrotem forumował. Przekonali mnie dosyć skutecznie Jak nie forumowałem to trochę sklejałem i malowałem. Dziś wygląda to tak. Sorry za dwa ostatnie zdjęcia ale jak je robiłem to akurat zaszło słońce Edytowane 1 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Rozumiem że spili Cię i się zgodziłeś ? I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Powrót Króla Tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Rozumiem że spili Cię i się zgodziłeś ? I bardzo dobrze. Zgadłeś! I do tego dostał do ręki cyrograf - i jak to w bajkach bywa - podpisał własną krwią A wracając do głównego wątku - welcome back Tigr przezacny - aż strach się bać jaki będzie finał ! Widzę, że będziesz na tym forum wraz z Rafałem Jankowskim i Reggy'm bronił honoru Panzerwaffe. Mało Was już zostało, oj mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 te ciapki są genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Mało Was już zostało, oj mało Bo ile można w kółko to samo lepić? Hije Hije Hjie... Stones, jak już jesteś to powiedz coś na temat techniki wykonania tych drobnych zarysowań i obić wzdłuż pojazdu (najlepiej widoczne na 3 zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Ciesze sie, że wróciłeś na forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 No i stało się, w Lublinie grono przyjacół na czele z niejakim AVIm, Ernim, Jabbą hehe to chyba powinniśmy się grupowo zrzucić na browary dla nich A tak serio to bardzo fajnie, że kolega wrócił, bardzo lubię podglądać Twoje patenty na modelowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Smoku,jakie w kółko? Za każdym razem co innego..a jak długo...aż sie nie skończa zapasy (dodam niesmiało, ze cały czas przybywa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki chłopaki za ciepłe przyjęcie quote="Avi"] Rozumiem że spili Cię i się zgodziłeś ? I bardzo dobrze. Zgadłeś! I do tego dostał do ręki cyrograf - i jak to w bajkach bywa - podpisał własną krwią To są mordercy Dobra wracając do tematu te cienkie obicia malowane są vallejo rozcieńczoną wodą z dodatkiem retadera Talensa i co ważne na tym etapie warto ten efekt przejaskrawiać ponieważ w pózniejszej pracy oleje i pigmenty sporo go rozmyją. Efekt ten widać najlepiej na jarzmie działa. Tam na razie tylko filtrowałem. Nałożyłem na kadłub oraz wieżę pigmenty i model stał się dużo bardziej rasowy, a kolejne etapy prac przemienią go jeszcze bardziej. Zaznaczyłem sobie też błoto na podwoziu teraz namaluję tam zacieki i inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 To są mordercy Po prostu są to ludzie posiadający: "Zwiększoną przepustowość wątroby" :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 witaj z powrotem. jest to powrót naprawdę w wielkim stylu. jesli będzie składka na nową porcję trunków dla Ciebie to chętnie się dorzucę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 rollingstones napisał:To są mordercy Po prostu są to ludzie posiadający: "Zwiększoną przepustowość wątroby" :> Jakub oni nie mają takiego narządu jesli będzie składka na nową porcję trunków dla Ciebie to chętnie się dorzucę :-) Witaj Andrzeju - cieszę się że Ci się podoba - ale z trunkami to pięknie podziękuje - może herbatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 ... a ja sie zupelnie nie podniecam. Poczekam na koniec relacji i galerie w odpowiednim dziale. Rollingstones juz pare tematow zaczynal by nagle je przerwac - bo jakis periodyk kupowal prawa do tematu i modelu... Pozde. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 ... a ja sie zupelnie nie podniecam. Poczekam na koniec relacji i galerie w odpowiednim dziale. Rollingstones juz pare tematow zaczynal by nagle je przerwac - bo jakis periodyk kupowal prawa do tematu i modelu... Pozde. Pawel O przepraszam tylko jeden - Abrams - resztę skończyłem i jest w galerii - cała moja twórczość w cudysłowie to łacznie tylko sześć dioram i jedna 1/72. Wszystkie zdjęcia dioram są w galerii oproćz Stuga w 1/72. A odkąd dowiedziałem się o forach to w warsztacie są całe relacje z budowy trzech z nich. - Jagdiger - tygrys I - Hetzer. Pozostałe były zakończone w okresie przedforumowym. Zdjęcia Stuga bedą wkrótce w galerii tylko muszą się zrobić dobrym sprzetem bo mój nie wyciągnie z 72 za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Byl chyba jeszcze jakis Tygrys z rodzaju tych krolewskich - takie mam wrazenie. Ja wszystko rozumiem, a moj "manifest" to wyraz rozczarowania, bo sobie czlowiek narobi smaku, a tu sie okazuje ze relacja bedzie bez "napisow koncowych". Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 O tak ale mały tygrys królewski w 72 przekazałem w uznaniu Czakowi - on zapewne wyczaruje z niego jakieś małe arcydziełko - 72 to nie moja skala jednak - ślepy jestem trochę na taką skalę. Już i tak ten tygrys II w 35 mnie przygiąl - nie malowałem w życiu tylu odprysków tak wieloma odcieniami farb. Nie dosyć że to wielkie bydle jest, to na dodatek wymyśliłem sobie trójkolorowy ostrokrawędziowy kamuflaż. No ale już mam to prawie z bani - teraz koła, friule i wtapiać go będę w dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Czekam na wiecej tu, a "na zywca" zobacze go sobie w Bytomiu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 tak wieloma odcieniami farb tez zaczałem w ten sposób działac, co najgorsze..te wszystkie zabiegi(im wiecej doświadczam) pochłaniają coraz wiecej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 tak wieloma odcieniami farb tez zaczałem w ten sposób działac, co najgorsze..te wszystkie zabiegi(im wiecej doświadczam) pochłaniają coraz wiecej czasu Wymyślili Ci Hiszpanie, Dzięki za dostawę blach fototrawionych bo bez tego kadłub dalej by rdzewiał w magazynie Zakończyłem większość prac. Nie ma co się babrać dalej bo teraz trzeba postawić Tygrysa na dioramie. Dlatego błoto z tyłu jest jeszcze surowe – nie wiem jaki dokładnie wyjdzie odcień ziemi na dioramie – a zgodnie z moją koncepcją czołg będzie zakopany w błocie. Dziś zacznę malować koła a w przyszłym tygodniu składać friule. Już koniec szybkich postępów bo teraz czeka mnie z powrotem orka na ugorze. Jak się tygrysa umieści na miejscu może podmaluje trochę zacieków i troszkę go przypigmentuje jeszcze ale nie jestem pewien. Mój aparat jest jaki jest i na żywo czołg jest już wystarczająco styrany – trzeba mu zrobić będzie zdjęcia profesjonalnym aparatem i wtedy zadecydujemy. W sumie to jestem zadowolony – jak na mnie to kosmos prędkości tym bardziej że ostrokrawędziowy kamuflaż robiłem pierwszy raz. Zadowolony jestem również z doboru kolorów, wyszło mi to co chciałem. Dzięki Rafał za dostawę blach - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Bardzo fajny Seb, a czym go cieniujesz, te zacieki to filtry czy oleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Fakt, kolory są bardzo fajnie dobrane. Teraz czekamy na równie świetną podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Ja znalazłem coś takiego: Co prawda inny numer ale jednostka ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Hej - sorki za zdjecia ale to tylko podglad tego jak go zatopię. Zgodnie z koncepcją tygrys będzie zakopany w ziemi. Błoto na gasiennicach to tylko baza do dalszych prac, musze ponakładac nakładki na koła itp pierdółki. Dziś zrobię sobie ramki i na tydzień prace ustaną bo czasu będzie brak ps. Marcin opiszę pózniej jak już wszystko stopię w całość -ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Miałem chwilę czasu i zrobiłem sobie na dodatkowej płytce styropianu taki obszar techniczny na którym będę próbował efekty ziemi. Z uwagi na fakt że chcę osiągnąć teren grud ziemi poprzetykanej korzeniami i zeschłymi liśćmi na szybko zrobiłem mieszankę kleju do płytek, piachu, kamyków i lisci. Nie chcę używac plateliny bo powiem szczerze że efekt który daje z piachem i innymi wypełniaczmi dla mnie jest za płaski. To co zrobiłem chcę wymalowac a potem na fest przypigmentować tak jak lubię. Na razie surówka a tu dla skali porównawczej postawiłem Tygrysa. Efekt mi się podoba, jak się go zagrzebie powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi