Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ceratowe majtki zakładane na tetrową pieluchę.

Idealna faktura brezentu.

Do nabycia w sklepach z artykułami dla niemowląt.

Napisano

Uprasza się o podanie nazwy broni - fotki z: www.militar.org.ua/foro/fuerzas-armadas-de-latinoamerica

ecudesfilearmada037.jpg

wyrzutniazekwadorczyka.jpg

Napisano

Witam.

Kiedyś italerka to robiła w zestawie z bronią p-lot.

Taram:)

300pxkpsam3049302.th.jpg

KP-SAM Shingung się zwie i jest o ile pamiętam na licencji francuskiej(Mistral) a produkuje Korea Południowa

Pozdrawiam

Napisano
Witam.Dostałem wczoraj pierwszys moj model o tematyce wojskowej LAV-25 TUA z Italerki i chciałbym go jakos w miare rozsadnie zrobic. Mam do niego malowanie a Arabii Saudyjskiej z 1991r ale cos innego bym chcial. Macie moze jakies inne propozycje malowania?

Powinno pomóc:

c379696fdf3978dbmed.jpg

Napisano

Oki.Dzieki za pomoc z malowaniem. Model robie dosyc szybko i juz jestem na etapie malowania a ze wczesniej nie mialem innego to juz bedzie ta Arabia Saudyjska...Co myslicie o tych pigmentach?Uzywał ich juz ktos?

http://www.allegro.pl/item714130349_pigment_pigmenty_vallejo_ekspresowa_dostawa.html

Ktorych kolorow najczesciej uzywacie?...dziekuje za pomoc.

Napisano

Hej poszukuje informacji o ubiorach zimowych armii Stanow Zjednoczonych(wspolczesne, nie IIws), jakies fotki, takze czy ktos produkuje jakies figury w 1:35 w takim klimacie.

Napisano

Przejżałem kilka warsztatów na forum z budowy Nashorn-a w 1:35. Chciałbym mozliwie wierną kopie jakiegoś oryginału zbudować. I tu moja prośba o wrzucenie zdjęć jakichś ciekawych egzemplarzy, oraz model jakiego producenta byłby najbardziej odpowiedni do pracy i jakie blachy i dodatki dokupić do niego?

Prosze o wskazanie.

Dziękuje , Łukasz.

Napisano
Chciałbym mozliwie wierną kopie jakiegoś oryginału zbudować.

Polecam wątek Tomka Kica, w mojej opinii najlepiej prezentujący się obecnie Nashorn na polskich stronach:

http://forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=39542&start=0

Dokładnie opisał jak zblachować Dragona coby z niego mało co zostało plastikowego. Co do modelu masz tylko Dragona - albo goły, albo Premium, z podstawowymi dość ubogimi blaszkami i metalową lufą. Tak czy tak waloryzacja Voyagerem niezbędna, coby przypominał oryginał.

Napisano

Ja mam takie pytanie, bo majstruje przy Kubelwagenie, robię go na kolor Dunkergelb i nie wiem, na jaki kolor powinien być dach Kubla. Pomożecie?

Napisano

Dzięki, też patrzyłem na tę fote, ale wolałem się upewnić

Napisano

Hej !

Szukam jakoś po sieci ale nie mogę znaleźć platformy kolejowej, takiej jakiej używał Rafał Jankowski (Gościu) przy swoim pociągowym zestawie. Chodzi dokładnie o tą platformę bez ścian, płaską z dechami. Kojarzy mi się że robił do DML albo Trumpek ale szukałem po sklepach i znalazłem tylko tą z burtami.

Napisano
Szukam jakoś po sieci ale nie mogę znaleźć platformy kolejowej, takiej jakiej używał Rafał Jankowski (Gościu) przy swoim pociągowym zestawie. Chodzi dokładnie o tą platformę bez ścian, płaską z dechami. Kojarzy mi się że robił do DML albo Trumpek ale szukałem po sklepach i znalazłem tylko tą z burtami.

Znalazłem numer katalogowy, zerknij czy o takowy zestaw Ci chodzi:

Dragon 6069

Napisano

Jeżeli chcesz ją kupić to sporadycznie pojawia się na allegro cena ok. 190 zł. Producent to dragon, niestety zestaw już poza produkcją a szkoda. Ewentualna alternatywa to żywiczna wersja za cene ok. 180 zł, producent atak model.

Napisano

Może mi ktoś powiedzieć co to za wersja Shermana?

Flanders%20Battlefields%20Sherman%20Tank.jpg