viaroos Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dzięki Jakoś tak pod wpływem transmisji w TV. Z jakiego zestawu było by najłatwiej zrobić polskiego Humera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 viewtopic.php?t=15577&postdays=0&postorder=asc&start=435 Tutaj kolega kubisz napisał pokrótce co i jak z polskim humvee. Mniej więcej w połowie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Tam pisałem o polskim M1026/M1044. M1151 (czyli te nowe ŻW) to jeszcze prościej (choć sporo drożej) - model Tamiyi + konwersja Legend Productions + wieża GPK też Legend (1:35). Pozostaje kwestia ewentualnych zmian w środku, ale póki co jedyne źródło zdjęć to relacje z uroczystości żałobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dyskusja na temat tego M1151 toczy się także w wątku głównym projektu grupowego: viewtopic.php?p=323591#323591 Przejrzyj tę stronę, a zaczęło się chyba już na poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Witaj. Jak poszukasz na tym forum to znajdziesz kilka Tygrysów z Normandii. Niedawno Dumo "zgaleriował" swojego. W necie też jest pełno wzorów malowań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam pytanko,a w sumie dwa : 1.Czy PzBefWg.IAusf A byl używany gdziekolwiek(ze wskazaniem na Afrykę)poza wojną w Hiszpanii? 2.Czy blędem będzie pomalowanie w ramach Afrika Korps wozu dowodzenia Sdkfz 265 Kleine Panzerbefehlswagen I frome antenna version?(DM nr 6222). Z góry dziękuję za pomocną dloń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Dzięki , poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witajcie. Panowie, mam pytanie - czy ktoś z Was spotkał się może z modelem Shermana Firefly z UM? Jak prezentuje się on względem oryginału? Jak kwestie wymiarowe? Dużo ogólnie trzeba zmieniać w nim? Warto wydawać na niego te 30 zł? Czy lepiej dorzucić te 20 i kupić go z Dragona? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, pytanie na dziś czy można "zgodnie z historią" pomalować oba te pierwszowojenniaki na malowanie jednobarwne? Jeśli można, to czy mógłbym też prosić o poradę, jakiego koloru użyć? Najlepiej w Pactrach lub Vallejo Air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Można- nie wszystkie Mark'i I miały kamo typu ''Solomon''. Użyj Olive Drab/Khaki Drab ewent. Gunship Grey -bo i takie mogły wyjechać z montowni. A co do samych modelików-z Mark I maja wspólna tylko nazwę-bliżej im do Mark II/III. Chyba że kolega będzie się bawił w konwersję do rzeczywistego Mark I. Wiecej info tutaj: http://www.activeboard.com/forum.spark?aBID=63528&p=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzięki, w przerabianie nie będę się bawił, chcę po prostu mieć coś z I wojny - ładne i łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Cześć. Poszukuję wszelakich materiałów o produkcji modeli plastikowych. Kiedyś widziałem na jakimś forum modelarskim linki opisujące budowę np. form, ale nie mogłem tego ponownie odszukać. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Kolejne pytanie czas zadać Czy samochody Willys w użyciu przez ZSRR miały czasami narysowane na masce gwiazdy czerwone? Lub jak były oznaczane pojazdy te w Ludowym Wojsku Polskim? Podobne pytania mam jeśli chodzi o pojazd Bren. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie czy ktoś posiada jakieś zdjęcia Sd.Kfz.251/8 Ausf.D? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Jakby Cię interesowało, to mam jeszcze kilka zdjęć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Dzięki Akahoshi, przydadzą się te malowania. Co do wnętrza - póki co planuję z plandeką zrobić Hanomaga, więc na razie nie potrzebuję, ale dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 witam.Jestem początkującym modelarzem,chcę złożyć swój pierwszy model.Kiedyś złożyłem dwa ale okazały się katastrofą.Jaki model polecacie dla początkującego ? jaką skalę ? jakie farby ? akrylowe czy jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witaj. Jeżeli są to twoje początki to polecałbym skalę 1:72, modele nie są zbyt duże, nie mają aż tyle elementów i są proste w sklejaniu, ja osobiście polecałbym coś z amerykańskich pojazdów pancernych (oczywiście nowoczesne ) Jeżeli chcesz malować pędzlem to możesz używać Humbrola [olejne] ale i Tamiyi lub Gunze [akrylowe] tylko że te ostatnie są o pare złotych droższe. Klej - Revell Contacta, aplikator z igłą, używam i nie narzekam. P.S. Dla wszystkich "pancerniaków" lubiących Irak lub Afganistan - viewtopic.php?t=20556 ZAPRASZAM i zachęcam do głosowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Ja jestem zwolennikiem pojazdów z okresu I/II wojny światowej.Aha czyli narazie w skalę 1:35 się nie pakować ? myślałem że skala 1:35 jest łatwiejsza (większe elementy).Czym różnią się akryle od olejnych itd ? które są lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 No ja uważam, że na początek to 1:72 będzie dobra. Olejne są gęstsze, a akryle są rozrzedzone i mozna je takze uzywac do malowania aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 cz takie jak te będą dobre ? http://www.mojehobby.pl/um-mt-603-armored-self-propelled-railroad-car-bd-41-p-1-1582031.html http://www.mojehobby.pl/um-602-armoured-self-propelled-railroad-car-dt-45-p-1-1158400.html http://www.mojehobby.pl/dragon-7240-king-tiger-henschel-turret-w-zimmerit-p-1-200360.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Ten ostatni Kingtiger jest bardzo dobry - Dragona. Ogółem modele Dragona mają dobre spasowanie, wykonanie, są w miare szczegółowe, kalkomanie łatwe do nałożenia i mają wiele wariantów malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 czym różni się wersja henschel turret od porshe turret ? jakimi farbami go pomalować ? akrylami ? jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Różnią się wieżyczkami, róznego projektu. Dragon podaje numery do farb Gunze serii H (akrylowe 17ml). Jbc. to możesz do mnie napisac na gg to ci wszystko wyłożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Panowie, którego Firefly lepiej kupić? Dragona czy UM? Czy ten z UM może być w malowaniu Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi