darek76 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 koledzy tylko pytnie wczesny czy późny ( ciagnik ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 No to scratch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Tylko plany do skracza są potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abaddon89 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Witam, odświeżam temat żeby nie zaśmiecać już forum. Kilka słów wstępu jakiś czas temu wróciłem do modelarstwa, a może raczej rozpocząłem przygodę na nowo. Starając się powoli działać, niestety ostatnio nie mogę zebrać się do pracy nad moim F4F :( sądziłem że pora letnia nie sprzyjała pracy ale chyba jednak to nie to... Dlatego postanowiłem trochę zmienić tematykę licząc że to mnie "odblokuje". Rozważam zakup któregoś z tych modeli: 1. http://www.mojehobby.pl/products/German-IIWW-reconnaisance-tank-VK-1602-Leopard.html?start_d=0 2. http://www.mojehobby.pl/products/M4-A1-Sherman.html 3. http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-heavy-tank-KV-1-mod.1939.html 4. http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-IIWW-light-tank-T-80-Special-Edition.html Biorę pod uwagę ew. wzbogacenie o blaszkę czy lufę aluminiową, ale bez prób poprawy bryły modelu czy innych tego typu błędów producenta. Zależy mi na przyjemności sklejania i późniejszego malowania go itd. Mam pytanie czy któryś z tych zestawów polecacie lub odradzacie? ew. może ktoś ma inną konkretną propozycję? Cena powiedzmy do 120pln, skala 1/35, a okres to II Wojna Światowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 http://www.mojehobby.pl/products/M4-A1-Sherman.html Weź tego shermana ja go koledze poleciłem jako pierwszy model skleił pomalował i się wciągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Witam Czy lufa Aber-a D25T 1/35 jest tyle razy lepsza od RB ile razy droższa? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Jak dla mnie się nadadzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Jak dla mnie się nadadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 hej jak pomalować liny w modelu czołgu żeby się nie zmechaciły ? chodzi mi o liny wykonane z materiału ,tkaniny ,znajdziemy takie w leopardzie 2 hb oraz wielu innych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 hej jak pomalować liny w modelu czołgu żeby się nie zmechaciły ? chodzi mi o liny wykonane z materiału ,tkaniny ,znajdziemy takie w leopardzie 2 hb oraz wielu innych modelach Cześć! Ja smarowałem liny przed malowaniem klejem do plastiku, np . Revell contacta, i nic się nie mechaciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Mam pytanie odnośnie blach. Jeszcze nigdy ich nie robiłem, a że idą święta zona kombinuje co mi kupić na gwiazdkę. Myślałem o narzędziu do gięcia blach. Znalazłem takie wypasione coś: Źródło: www.armorama.com Drogie to i nie wiem czy warto w coś takiego się pakować. Na razie mam dwa zestawy Edka. a może jakaś inna alternatywa? Będę wdzięczny za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T002-Flip-R5-Gietarka-do-elementow-fototrawionych/9047 Takie coś - choć mam za mało doświadczeń aby ocenić co lepsze i czy warto. Można nawet zaginać zwykłym zawiasem - ale małżeńskie doświadczenia mówią mi że jak żona chce zrobić prezent i to wypaśny - nie ma co się sprzeciwiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Posiadam dokładnie to urządzenie, i jestem bardzo zadowolony. Było warte tej (niemałej) kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Krzychu musisz mieć pewność że to ci się przyda ja mam ale samoróbkę wcale nie gorszą od firmówek,z drugiej strony to ma być prezent od żony raz do roku można ją naciągnąć oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Dzięki. A czy się przyda? No cóż nie wykluczone że przy pierwszych blachach szlag mnie trafi i taki będzie koniec. Najwyżej wtedy wrzucę na giełdę, he, he. Żona już poinformowana i zbiera kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORDEN Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Witam jestem tu nowy. Modelarsko też nowy od 20 lat nic nie sklejałem i chciałbym jakoś zacząć. Szukam jakiegoś modelu czołgu na początek, wiadomo ze nie wyjdzie mi arcydzieło, wiec ma to być model tani i prosty. Przeglądając Allegro wybrałem najtańszy model TANKIETKA TKS Z 20 MM NKM WZ. 38FK - RPM - 1:35 http://allegro.pl/tankietka-tks-z-20-mm-nkm-wz-38fk-rpm-1-35-i2725798611.html Co sadzicie o moim wyborze ? Może polecicie jakiś inny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Moim zdaniem na początek lepiej kupić coś co się w miarę dobrze składa, żeby się na starcie nie zrazić. Akurat produkty RPM'u i Mirage do taki nie należą. Niestety w 1:35 nie za bardzo się orientuję natomiast w 1:48 spokojnie mogę ci polecić produkty Hobby Bossa. Z resztą wszystko zależy jaki masz limit finansowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORDEN Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Limitu jakiegoś konkretnego nie mam ale chyba więcej niż 50zł na pierwszy model "wyrzucać" nie warto. Doskonale sobie zdaje sprawę, że pierwsze modele będą ćwiczebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Jeśli ma być to "model" to w ty produkcie trzeba zbyt dużo poprawek ale jeśli tylko do zasmakowania w hobby (jak się skleja i maluje) to chyba ujdzie. Jeśli chcesz robić tematykę z II wojny światowej to polecam 1:48 modele dość spore a ceny niezbyt wysokie (w porównaniu z 1:35) Tylko jaki masz budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORDEN Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Co do budżetu to myślę ze spokojnie 100-200zł miesięcznie na kolejne hobby mogę przeznaczyć. Co do tematyki to jakoś nie chce się ograniczać, ale faktycznie czołgi z okresu II Wojny najbardziej mi się podobają. Pewnie gdyby budżet był większy teraz bym rekonstruował M4 albo T34 w swoim garażu, a nie szukał pierwszego modelu do sklejenia:) Co do skali to nie jestem nastawiony na 1:35 choć wiadomo czołg im większy tym fajniejszy Pewnie skleję coś w każdej skali i wtedy dopiero zdecyduje się na jedna konkretna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 To polecam ci model KW-1 lub KW-2 z Hobby Bossa w skali 1:48. Modele dość proste w klejeniu mimo, że jest trochę części do sklejenia. Spasowanie jest dobre ślady po wypychaczach w niewidocznych miejscach mało szlifowania szpachli nie używałem prawie w ogóle. Trochę pracy trzeba włożyć w poskładanie gąsienic ale nie jest to jakieś karkołomne zadanie. W zestawie masz małą blaszkę fototrawioną i linkę miedzianą. Cena modelu oscyluje w granicach 50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MORDEN Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Z tych dwóch to chyba KW-1 jakoś bardziej mi się podoba. Dzięki za dotychczasowe opinie Mam nadzieję, że jeszcze ktoś mi coś mądrego napisze. A tego KW-1 jak nie jako pierwszego to 2 lub 3 wezmę na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Jak zabezpieczyć liście z siatki Polaka oraz dodatkowe posypane na drzewko przed spadaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Właściwie nie wiem gdzie zadać to pytanie , myślę że to forum będzie najlepsze Poszukuje zdjęć ,planów lub informacji o niemieckich spychaczach rocznik 1933 . Potrzebuje ich do mojego projektu V2 . Proszę o konkrety TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Witam. Co sadzicie o produktach firmy AK Interactive? Nie ukrywam maja kilka fajnych specyfikow ktore chcialbym przetestowac, jednak sa dosc drogie i nie chce wpakowac sie w maliny poniewaz slyszlem ze produkty ak ktore trafily na nasz rynek sa kiepskiej jakosci. Najbardziej chodzi mi o opinie dotyczace farb i washy. Warto zainwestowac w produkty tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi