Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastosuj farbę olejną i brązowe pigmenty (min 2 kolory).

Na jeszcze mokrą farbę nakładaj pędzlem pigmenty nie musisz ich kłaść jakoś specjalnie starannie. Chodzi o to żeby wyszło zróżnicowanie rdzy na tłumiku.

Napisano

Który model kupić, wszystkie mają podobną cenę i chciałbym zrobić cośwspółczesnego.

Leo:

http://www.mojehobby.pl/products/German-Leopard-2-A5-A6-tank.html

Bradli:

http://www.mojehobby.pl/products/M2-Bradley.html

Albo T-90:

http://www.mojehobby.pl/products/Russian-Main-Battle-Tank-T-90.html

(ruski bo ruski ale może bym skleił :-/ )

Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje do 100zł to byłbym wdzięczny

Napisano

Tylko nie wiem co mi się podoba, chciałbym skleić coś co spotka się z aprobatą

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Potrzebuję zrobić szwabskie drogowskazy z okresu II wojny światowej (typu "Warschau 154 km")

Czy zna ktoś nazwę odpowiedniego fontu TTF?

Dziękuję za odpowiedź

Napisano

Szanowni Panowie,

Problem dotyczy masy zwanej Green Stuff. Zapragnąłem wykonać brezentowy dach do humvee i...wpadłem w czarną dziurę.

1. Rozwałkowałem używając talku do grubości prawie mnie zadowalającej- cieniej sie nie dało, albo coś źle robiłem

2. Wycięty odpowiednio kształt próbowałem nałożyć na ramę dachu...klops. Pasek zwiększa wymiar rozciągając się delikatnie, ale 2-3 mm to już gigantyczna różnica. Nie chce kleić sie do ramy- pewnie przez talk. Ogólnie wyglada jak stary koc gaśniczy, a nie coś, co można sobie fantazyjnie ukształtować.

3. Ma straszne zwisy pomiędzy elementami stelaża dachu.

O CO TU CHODZI????? Jak to ustrojstwo ogarnąć?

Widziałem na Forum kilka fajnych rzeczy zrobionych z GS ( niestety nie moge znaleźć tych warsztatów). Na YouTube tylko figurki z GS...

Ktoś pomoże?

Napisano

Znaczy może spróbuj zamiast talku kremu do rąk , bądź inne specyfiku z tłuszczem . Generalnie trzeba go troszkę doklepać do powierzchni , na której się go układa.

Napisano

Rozmyslam nad zakupem Pantery. Proszę o pomoc w wyborze dobrego modelu, bo wiem ze się przewijają na rynku takie których raczej powinno się unikac.

Miał ktoś styczność z Panterą D Zvezdy ? Ponoc przy nie wielkim nakładzie finansowym można zbudować ciekawy model

Napisano

Ja jutro (najpóźniej w srode) ruszam z warsztatem zvezdowskiej pantery jakbyś chciał popatrzeć

Napisano
Jakie farby polecacie do pomalowania abramsa M1A1. Chodzi mi o kolor piaskowy

Proponowałbym Ci akrylowego Model-Mastera o n-rze 4812 i nazwie US.Army/Marines Gulf tan. Jest to kolor autentyczny a sama farba jest super ,trzyma się wszystkiego plastyku, blaszek,luf aluminiowych, podłogi i stołu też .Mogę z czystym sumieniem polecić.Pozdrawiam M1A1(HA)