_OldMan_ Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 9 godzin temu, Endrju napisał: Pomoże ktoś bo już dwie godziny kopię w sieci i nic sensownego nie mogę znaleźć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 @OldMan No ten zestaw po głębszej analizie jest rozwiązaniem. Dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2023 A ja mam pytanko w temacie żywicznych modeli 1/72 z firmy W-Model. Ktoś korzystał, jak z jakością? Warto w to brnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Marcin Rogoza napisał: A ja mam pytanko w temacie żywicznych modeli 1/72 z firmy W-Model. Ktoś korzystał, jak z jakością? Warto w to brnąć? Zbudowałem parę lat temu Archera w 1/72 tej firmy. Bardzo fajny model, solidna żywica. Dobry detal, nie przypominam sobie jakiś większych kłopotów ze spasowaniem. Były nawet jakieś tam fototrawionki. Ogólnie w moim odczuciu na plus. Edytowane 27 Marca 2023 przez Kamil K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Czy ktoś jest w stanie zweryfikować i może podać kolor farby tego pojazdu? Raz wychodzi głęboka ciemna zieleń, a raz prawie czarny . @robertmodelarz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 8 minut temu, makinen napisał: Czy ktoś jest w stanie zweryfikować i może podać kolor farby tego pojazdu? Raz wychodzi głęboka ciemna zieleń, a raz prawie czarny . @robertmodelarz??? To jest ten sam pojazd? Raczej na pewno nie czarny. Z czasów służby wojskowej pamiętam że nasze UAZ-y w kompani były takim malowane takim ciemnym czarnozielonym ( nie wszystkie, część) także możesz spokojnie takim kolorem pomalować. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Czarnozielony do mnie przemawia. Jakas sugestia producenta i konkretnej nazywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 32 minuty temu, makinen napisał: Czarnozielony do mnie przemawia. Jakas sugestia producenta i konkretnej nazywy? Wiesz z tym jest problem bo jakoś tak nie mogę utrafić z kolorem ( chodzi za mną taki właśnie ciemny oznakowany UaZ w malowaniu WOP-u którym jeździłem ) mam parę typów , ale jest inaczej na rysunku a inaczej w rzeczywistości jak je sprawdzę to do Ciebie napiszę . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Z nazwy to khaki green tyle, że ciemny jakiś taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Ooooooo! Też dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Czy Jeep Willys od Hellera w 1/35 jest warty sklejenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 18 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy Jeep Willys od Hellera w 1/35 jest warty sklejenia? To bardzo stary model, podobnie jak Italerii. Za te pieniądze można go sklejać. Lepszy zdecydowanie jest model Takom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 W dniu 28.03.2023 o 14:45, makinen napisał: Czarnozielony do mnie przemawia. Jakas sugestia producenta i konkretnej nazywy? Spróbuj takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Ktoś sklejał? Jak z jakością i detalami? Bardziej interesuje mnie t-90. Jeśli ktoś zna to poproszę też o wymiary. Pytam o oba modele. Edytowane 31 Marca 2023 przez p2288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Czy Polskie Siły Zbrojne we Francji używały tych pojazdów: ? Edytowane 31 Marca 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Renault UE były używane i są zdjęcia z tego okresu. Jeśli chodzi o Loraine to ja nie znalazłem żadnego potwierdzenia że były używane we Francji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 14 godzin temu, p2288 napisał: Ktoś sklejał? Jak z jakością i detalami? Bardziej interesuje mnie t-90. Jeśli ktoś zna to poproszę też o wymiary. Pytam o oba modele. To nowe wypusty - można w ciemno brać. In-box i warsztat jest na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 W dniu 28.03.2023 o 17:34, makinen napisał: Ooooooo! Też dobry Zobacz tez ten kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 2 godziny temu, push-up78 napisał: Zobacz tez ten kolor . Jak pomieszasz je wszystkie -to wyjdzie sinokoperkowy róż. Kolor doskonały do malowania wszystkiego, o wyjątkowych właściwościach maskujących. Z kolorami do malowania modeli jest tak jak z zielonym do T-34...........Każdy dobry!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Godzinę temu, bulik58 napisał: Ostatnio nabyłem zestaw kół Accurate Armor Challenger II Wheels Damaged A085 (foto poniżej) które chciałbym zamontować w pojezdzie z okresu KFOR lub z Iraku (na wzór tych ze zdjęć ) , może ktoś z forumowiczów posiada zdjęcia ww. pojazdu z podobnie uszkodzonymi kołami? Będę wdzieczny za wszelkie informacje. Zdjęć nie znam ale napisz mi Przyjacielu gdzie Ty tego Accurata nabyłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 16 minut temu, bulik58 napisał: Od czego ma sie Przyjacielu kolegów , oprócz A085 mam też 084 do pózniejszej wersji . Kółka to może nie koniecznie . Ale tak chodzą za mną różne inne fanty z ich stajni (np. wnętrze do Warriora czy konwersja Challengera I na pojazd WZT) ale kosztują koszmarne pieniądze a ja ostatnio blaszek na zamawiałem za 400 zł także pozostaje się tylko pooblizywać . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Sklejał ktoś modele na podwoziu Bedford-a z gecko models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Czego użyć zeby uzyskać zbliżony efekt do roślinek jak na zdjęciu Zdjęcie tylko w celach dyskusyjnych z zasobów internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 10.04.2023 o 18:41, Krzysiek12 napisał: Czego użyć zeby uzyskać zbliżony efekt do roślinek jak na zdjęciu Zdjęcie tylko w celach dyskusyjnych z zasobów internetu to wyroby fototrawione: Zobacz to zestawy Eduarda EDUBIG3576 - Bluszcz jagodowy - Słoneczniki - Czerwone winogrono - Białe winogrona - Kwiatki ogrodowe EDUBIG3577 -Liście paproci - Bluszcz jagodowy -Dzikie kwiaty z motylami - Szuwary -Szuwary II EDUBIG3579 - palmy Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 18 minut temu, robertmodelarz napisał: to wyroby fototrawione: Zobacz to zestawy Eduarda EDUBIG3576 - Bluszcz jagodowy - Słoneczniki - Czerwone winogrono - Białe winogrona - Kwiatki ogrodowe EDUBIG3577 -Liście paproci - Bluszcz jagodowy -Dzikie kwiaty z motylami - Szuwary -Szuwary II EDUBIG3579 - palmy Polecać taki fototrawiony badziew kiedy na rynku mnóstwo firm robiących fajna zieleninę to już przesada Poszukaj lepiej ofert firm Polak, green line, mininatur itp. Możesz też spróbować z naturalnymi. Przykładów tutaj na forum znajdziesz mnóstwo Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi