Twitch Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja bym tą informację jeszcze zweryfikował, bo często to co jest napisane w Militariach sporo różni się od prawdy. No w sumie to masz rację... ale masz propozycję jak i gdzie mogę to sprawdzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Czy tygrysy królewskie w Ardenach miały zimmerit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 jedne miały ine nie zależy kiedy dany egzemplarz został wyprodukowany wyprodukowany te produkowane od września już nie miały z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Z tego co kojarzę, to te z 18-zębnymi kołami napedowymi i nowymi gąsienicami nie miały, czyli późna produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 W moim zestawie koło ma 9 zębów,a malowanie będzie z pz.abt. 506. Wygooglowałem ,że takie miały zimmerit ale nie wiem czy to wiarygodne zródła. Chyba zrobię z zimmem bo jestem ciekaw tego gotowego z ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Witam Mam pytanie nad wieloma niemieckimi pojazdami pancernymi np.: Sdkfz 250 greif. występują charakterystyczne rusztowania (balkoniki) z tego co wyczytałem i znalazłem w necie są to anteny ramowe. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Jako że robie właśnie dioramkę z Afryki płn i mam wspomnianego gryfa pomyślałem że dla urozmaicenia możnaby na to ustrojstwo naciągnąć płachtę brezentową i tutaj rodzi się u mnie pytanie czy ktoś widział zdjęcie z takim rozwiązaniem (ja jedno wyszperałem ale z innym pojazdem i tylko narzuconej luźno) pomimo sterty fotek gryfa na żadnym nie widziałem takiej kombinacji? I czy to mogło mieć miejsce, w sensie czy taka płachta nie zaburzała pracy takiej anteny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Jeśli na innych, pokrewnych pojazdach z antenemi ramowymi nakładano w ten sposób płachty to masz automatyczną odpowiedź. Sprawdź szeroko fotografie dla pewności. Nawet jeśli płachta zaburzy Ci pracę anteny to przecież to nie był pojazd TVN24 nie nadawał non stop a więc żołnierze mogli zawiesić płachtę np. w czasie postoju w celu ochrony przed słońcem. Wyobraź sobie, że jeździsz tym Greifem i jak wyglądałaby służba w warunkach afrykańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Krisownia wszystko prawda i stąd ten pomysł żeby taka płachtę zrobić, zastanawia mnie tylko dlaczego wśród tylu zdjęć a jest ich masa tylko na jednym żołnierze coś takiego zrobili, są też zdjęcia na których pomimo obecności tej anteny płachtą jest przykryty bezpośrednio przedział załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Jest jakaś osoba, która z tej strony posiada na swoim dysku zdjęcia? Podczas klejenia SAM-6 korzystałem ze zdjęć w przeglądarce, a gdy nadszedł czas malowania plam zdjęcia znikły. Czekam na odpowiedź tutaj lub poprzez pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Witam szanownych Kolegów modelarzy. Przydarzyło mi się nie tak dawno wielkie nieszczęście otóż nabyłem model Stuga IV z likwidowanej kolekcji. Niestety moje szczęście nie trwało zbyt długo ponieważ odkryłem w moim zestawie brak wanny (sam nie wiem jak to się mogło stać, że przeoczyłem tak duży element). Czy ktoś może posiada zbędny taki element lub chociaż przednią jej część. Poniżej znajduje się link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=39456 Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_xxl Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Witam, poszukuję pomocy w wyborze modelu najchętniej Dragon lub Tamiya. Mianowicie chciałbym zakupić jakiś model niemieckiego czołgu/ niszczyciela czołgów z okresu drugiej wojny światowej w skali 1:35 bądź 1:48, ale zależy mi na tym by prosto z pudełka był możliwie dobrze odwzorowany i nie wymagał masy przeróbek i dokupowania wielu dodatków. Jestem początkujący i na razie bardzo trudno mi to wszystko ogarnąć i czym więcej przeglądam i czytam tym większy mam mętlik w głowie. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Dragon wchodzi w gre, tamiya możebyć. Ja się uczę na tanich modelach typu zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Bardzo proszę o polecenie mi farby olejnej dla plastyków która robi sie wash ,chodzi mi o to żeby pigment był jak najdrobnioejszy i wash dobrze sie rozchodził .Mam renesansa i szału niema :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 A co Ty do tej pory robiłeś, że nie słyszałeś, czytałeś czy nie widziałeś farb olejnych MIG-a, albo AK ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Hej nie myslałem o produktach mig/ ak ,i w sumie nie pomyslalem że mają oni tez tego typu rzeczy , myslelm raczej o farbie która moge dostac w sklepie dla plastyków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Bardzo proszę o polecenie mi farby olejnej dla plastyków która robi sie wash ,chodzi mi o to żeby pigment był jak najdrobnioejszy i wash dobrze sie rozchodził .Mam renesansa i szału niema :( Też pracuję na renesansach, i nie są aż takie złe. Jeśli chodzi o farby dobrej jakości to polecam 502 abteilung, drogie ale jakościowo wg mnie najlepsze. Co do washa to chyba najlepszą opcją jest gotowiec MIG lub AK, wstrząśniesz i masz gotowe, bez zbędnego cudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Zwracam się do specjalistów od pancerki trzeciej rzeszy o pomoc. Postanowiłem skleić sobie pojazdy znajdujące się w kolekcji Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu. Moja znajomość pojazdów trzeciej rzeszy jest słaba,więc potrzebna wasza pomoc. Którego Stuga kupić; http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.167-StuG.IV-Late-Production.html http://www.mojehobby.pl/products/StuG-IV-Early-Production-German-Self-Propelled-Gun.html http://www.mojehobby.pl/products/German-Sturmgeschutz-IV.html Sd.Kfz. 6 chyba taki; http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.6-Pionier-Ausf-hrung.html Pz.Kpfw III chyba taki; http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.III-Ausf.N-w-Winterketten-s.Pz.Abt.502.html Proszę o wszelkie podpowiedzi itd Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Stuga tego pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Sd.Kfz. 6 chyba taki; Weź Bronco nie Trumpetera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Witam, czy panzer 4 j występowały bez zimmeritu ? a konkretnie czy przy modelu dragon 6556 będzie to możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Witam, czy panzer 4 j występowały bez zimmeritu ? a konkretnie czy przy modelu dragon 6556 będzie to możliwe ? Myślę, że możesz spokojnie go zrobić bez zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk2000 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Czy posiada może ktoś błotniki do king tigera (mam model dragon 6303 ale mogą być z innego zestawu) w skali 1/35 jeśli tak to proszę na pw A czy można gdzieś kupić takie błotniki np w jakimś sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_xxl Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Czy ktoś wie z jakim gipsem najlepiej mieszać efekty AK? W sklepie dla artystów u mnie w mieście dostałem tylko proszek ceramiczny, ale on ma niestety złą konsystencje po zmieszaniu z AK. Wolę się tym razem upewnić zanim kupie coś źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Czy ktoś wie, gdzie dostane gąski firmy Bronco do modelu Leopard 2 A4 ? Przewaliłem różnie sklepy i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Daj ogłoszenie w dziale"Giełda" może coś trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi