abtb Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca (edytowane) Witam Tradycyjnie już - jest niedziela to i jest galeria do porannej kawy z ciachem Dziś kolejny , dwunasty już MiG-acz zrobiony w ramach Projektu "Bałałajka" - MiG 21UM w barwach libijskich. O modelu napisać mogę tyle, że jest to chyba jedyny dwuosobowy MiG w tej skali, który prezentuje jakiś tam poziom (wersja "U" to już poniżej poziomu ) W modelu z dodatków użyłem foteli żywicznych oraz wyrzutni UB-16 - również żywicznych od Eduarda oraz standardowo rurki pitota od Mastera. Malowany Gunziakami C, lakier końcowy - satyna od Valejo () Tyle tytułem wstępu - a teraz kilka fotek : MiG 21UM, Libijskie Siły Powietrzne, Baza Lotnicza Bengazi - Benina, Libia, 1980r I kilka fotek specjalnie dla ostatniego Mohikanina piszącego jeszcze w moim bałałajkowym warsztacie - @barszczo I dotychczasowy skrzydlaty "urobek": O, i tyle na dziś. Edytowane 15 Czerwca przez abtb 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 17 minut temu, abtb napisał: I kilka fotek specjalnie dla ostatniego Mohikanina piszącego jeszcze w moim bałałajkowym warsztacie - @barszczo Nie śpię, idę zrobić kawę, w sumie świt za jakieś dwie godziny . Świetne te łaciate Migi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Model świetny!!!!! Tak ostatnio się zastanawiałem nad kupnem UM. Przekonałeś mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Podoba się ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Mnie również podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemowo Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Ładny, szczególnie w stadzie, bo MiGi-21 to samolociki stadne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Ja bym wszystkim pozakładał F.O.D.y, a nie tylko 20dziewiąty taki sam stoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca Dziękuję bardzo panowie za opinie 12 godzin temu, rudy0007 napisał: Ja bym wszystkim pozakładał F.O.D.y, Na polskim forum piszemy po polsku A poza tym w kolekcji MiG-ów 21 żaden model nie ma F.O.D-ów, więc i ten, i kolejne nie będą miały. Chyba, że zrobię "otwartego" dla równowagi z kanadyjskim "śledziem" 12 godzin temu, rudy0007 napisał: tylko 20dziewiąty taki sam stoi Nie sam, bo też ma swoje stadko, które będzie się powiększać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Bardzo ładny model a właściwie modele. Fajnie się prezentują. Dobra robota Tomku ! Co prawda ja zawsze wybiorę Twoje śledzie bo jestem ich fanem ale Twoje bałałajki są tak samo znakomicie wykonane jak 104. Masz może zamiar swoje 21 wystawić na festiwalu w Jaworznie ? Podejrzewam, że znów miałbyś spore grono widzów bo 104 zrobiły niesamowitą furrorę. Myślę, że Twoje bałałajki również wywołają falę entuzjazmu wśród miłośników 21. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Tomek zapomniałem spytać na Babarybie czy w libijskiej kolekcji będzie MiG-23 i Su-22? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca 7 godzin temu, Xmen napisał: czy w libijskiej kolekcji będzie MiG-23 Wszystko na to wskazuje - w końcu to paździerz najwyższej jakości 7 godzin temu, Xmen napisał: czy w libijskiej kolekcji będzie ................. Su-22? Nie posiadam modelu tego modelu od Kp, czyli że nie będzie bo się za łatwo składa A Modelsvit trochę drogowaty jest A poza tym ileż można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 11 minut temu, abtb napisał: Nie posiadam modelu tego modelu od Kp, czyli że nie będzie bo się za łatwo składa A Modelsvit trochę drogowaty jest To weź tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca 3 minuty temu, Grzes napisał: To weź tego Toż to biały kruk! Tylko w ramy , za szkło i na ścianę A tak w ogóle to mam chyba gdzieś na dnie magazynu Su-20/Su22UM/Su22M4 (czy jakoś tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 14 minut temu, abtb napisał: Toż to biały kruk! Eee tam, najbardziej biały kruk byłby z pierwotnego wydania Pantery. Tylko cz ktoś to pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 11 minut temu, marek d napisał: Tylko cz ktoś to pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca W dniu 19.06.2025 o 21:58, marek d napisał: Eee tam, najbardziej biały kruk byłby z pierwotnego wydania Pantery. Tylko cz ktoś to pamięta. Pojawia się czasami na allegro w całkiem spoko cenie. I czasami nawet świezbi aby wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca Skoro zeszliśmy w temacie na psy, a właściwie Suki to: W dniu 19.06.2025 o 21:58, marek d napisał: najbardziej biały kruk byłby z pierwotnego wydania Pantery. proszszę: Chciałem kiedyś opchnąć na Babarybie, ale nawet kupiec z Siedlec nosem kręcił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca 12 minut temu, abtb napisał: kupiec z Siedlec Ciekawe, kurła który to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano Środa o 08:55 Share Napisano Środa o 08:55 Całkiem fajnie, że można dziś w miarę bez problemu zbudować sobie podstawowe wersje ołówka. Dwumiejscówki zawsze mi bardziej odpowiadały, a ta wygląda zupełnie dobrze. Czego szkoda? Że nie maskowałeś granic kolorów, byłoby jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano Środa o 19:44 Share Napisano Środa o 19:44 Była też taka Pantera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi