Andrzej Godlewski Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Kup tą ksiażkę która pokazałes ,naprawde warto jeśli to Cię interesuje tam znajdziesz te zagadnienia o których piszesz. Lepszej pozycji w wydaniu polskim na dzień dzisiejszy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachy Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Brak zdjec jakosz przezyje, ale to mnie zmartwilo... Danych taktycznych brak.25 małych zdjęć typu ksero. Opisy są typu (str. 239): pancerz parowozu pancernego osłaniał: - kocioł parowy, - silniki i podwozie, - budkę maszynisty, - wieżę dcy pociągu, - zbiornik na wodę, - podwozie tendra. Opis zawiera również JEDNO zdjęcie parowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Brutalna prawda jest taka, iż w naszym wydawnictwie więcej znajdziesz o hitlerowskim sprzęcie niż o naszym i to tak abyś wszysko miał jak na tacy, rysunki do wykonania modelu niestety musisz wykonać sam na podstawie dostępnych zdjęć. Gdyby ktoś chcial nakręcic film o udziale pociągów pancernych w tej wojnie to wyszła by epopeja narodowa. Temat rzeka, dlatego niestety jedno zródło informacji nie wystarczy. Popatrz ,też na odkrywcy tam jest ten temat poruszany i jest sporo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Aby nie zaśmiecać Jendrassowi galerii z 20 mm plot 7TP, zamieszczam tu rysunki "przystawek" saperskich dla 7TP w celu przeniesienia dyskusji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Dzięki Jarek ! Jesteś ZUCH ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 OOO, nie zauważyłem, że już wrzuciłeś Jednrass, przecież TBiU Ci wysyłałem, więc skąd to zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Nie wiem gdzie to wrzucić ale na Armoramie coś tam gadali o Polish soldżersach i podrzucono taki link do sklepu: http://www.hlj.com/product/KAD35-017 http://www.hlj.com/product/KAD35-016 http://www.hlj.com/product/KAD35-015 Nawet nie wiedziałem, że Japończycy robią polskich żołdaków. Daje to jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Niezłe są Muszę pomyśleć co z najbliższą wypłatą zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 2- 3 miesiące temu były przedruki schematów malowania TKS / TK-3 Ktoś mi może przypomnieć w czym to było opublikowane ? A może jest to gdzieś w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Militaria XX wieku albo Poligon (?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Jaki kolor/mieszankę Pactry powinno się stosować do koloru ochronnego polskich pojazdów. Na ile podobny jest do rzeczywistości kolor na tej fotce? (rama ciężarówki na prawym skraju) By etairos at 2009-08-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Przeczytaj ten wątek dokładnie, to będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Grzebiąc na goglach natknąłem się na coś takiego: Więcej tutaj: http://dobroni.pl/rekonstrukcje,samochod-pancerny-wz-29-juz-jezdzi,1745 nawet nie wiedziałem, że powstaje Co sądzicie o kolorkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Znów na mnie padło ;P Kolorki mi się podobają chyba jedne z lepszych jakie widziałem, ale to tylko moja opinia. W każdym można by się pewnie czepić ale moim zdaniem jest na prawdę ok - porównując np w ostatnią monografią 7TP (plansze barwne). Co innego sama bryła wozu to tu chyba można by mieć więcej zastrzeżeń (vide odkrywca). Moim zdaniem dobrze, że wz 29 jest bo to ciekawe zjawisko. Następny będzie pewnie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Mówiłem ostatnio Grześkowi żeby się skusili na WZ.29 lub 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Witam. Nie wiem gdzie to napisać. I nie wiem czy to ważne. Lifecolor wypuściła taki zestaw farb - Infantry and Cavalry Uniforms - Polish Army 1939 http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/lifecolor.htm Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 OOO, ciekawy zestaw. Bardzo mi się podoba zestawienie Czy ktoś w Polsce sprowadza te farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Czy ktoś w Polsce sprowadza te farby? Jak znam życie to prędzej czy później powinny być dostępne w Toro Model. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Jak znam życie to prędzej czy później powinny być dostępne w Toro Model. a co za tym u Daniela w martoli http://www.martola.com.pl Napisz maila może już wie kiedy się pojawią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 http://www.adalbertus.com.pl/go/_info/?id=1224 Tu są już dostępne. Cena 46.90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 (edytowane) Tu są już dostępne. Cena 46.90 zł. nie do końca: .... Przedsprzedaż Zestaw będzie dostępny w drugiej połowie września..... Jeszcze trochę poczekacie ... Ale bardzo ciekawe że się zainteresowali takim tematem... czyżby coś drgnęło na zachodzie w "polskiej sprawie".... Edytowane 7 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Oj, drobne przeoczenie Ja mam jednak swój zestaw do mundurów polskich, więc się narazie nie skuszę. Czy ktoś ma z Lifecolor doświadczenia jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Czy ktoś ma z Lifecolor doświadczenia jakieś? Swego czasu malowałem Lifecolorami swego Shermana M-50. I byłem bardzo zadowolony. Edit. Właśnie otrzymałem info że farbki mają być dostępne ok 20 września. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Czy mi się tylko wydaje czy ten sampanc poniżej ma półkę na boku nad kołem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Że tak po prostacku powiem...NOOOO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi