abtb Posted April 26 Share Posted April 26 (edited) Cheloła Zgodnie z obietnicą - kolejna galeria do niedzielnej porannej kawy Tym razem drugo wojenny staroć w wydaniu Edurda czyli poczciwy Hellcat w wersji takiej a nie innej. Takie info z instrukcji Eduarda: "Druga jednostka oznaczona jako VF-8 została utworzona 1 czerwca 1943 roku pod dowództwem porucznika Williama Colinsa Jr. i wysłana na szkolenie operacyjne na pokładzie USS Intrepid, który w tym czasie odbywał rejs na Morzu Karaibskim. Trójkolorowy kamuflaż, wprowadzony 5 stycznia 1943 roku na potrzeby samolotów rozmieszczonych na Pacyfiku, składał się z kolorów: Non-specular Sea Blue, Semi-gloss Sea Blue, Intermediate Blue i Non-specular White, był nakładany nieco rzadziej niż na pozostałych samolotach. Oznaczenia państwowe z czerwonym konturem wprowadzono 28 czerwca 1943 roku." Grumman F6F-3 Hellcat, VF-8, USS Intrepid (CV-11), lato 1943 "+" do galerii: oraz (chyba ) plan na nową, specyficzną kolekcję: Oo, i tyle dzisiejszą razą Edited April 27 by abtb 29 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 26 Share Posted April 26 Nuda.Buuuuuu. 1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted April 26 Share Posted April 26 nie " mój" samolot, ale model bardzo ladny !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 26 Share Posted April 26 Tomek nie smuć się. Model bardzo ładny ale jako temat to jak dla mnie za bardzo oklepany. Tylko czekać jak Arma wyda najlepszego na świecie Hellcata na bo przecież każda firma musi go mieć w ofercie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted April 26 Share Posted April 26 Fajnie, ładnie, śmietankowo...ino kolory na burcie się zlały... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted April 26 Share Posted April 26 Fajny podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 26 Share Posted April 26 Koteczek bardzo fajny, śmigło niestety psuje nieco odbiór . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted April 26 Share Posted April 26 Bardzo ładny model Helcata. Corsair też elegancki ale obicia łopat śmigła w Hellcacie nie za bardzo mocno zaznaczone ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 26 Author Share Posted April 26 3 godziny temu, zloty napisał: .ino kolory na burcie się zlały... Nic nie poradzę, takie kolory Godzinę temu, barszczo napisał: śmigło niestety psuje nieco odbiór Przecież nie można w kółko robić idealnych modeli, bo stało by się to bardzo nudne hobby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 26 Share Posted April 26 Zaczyna wiać nudą, co model to wykonany na bardzo wysokim poziomie. Chciałbym mieć taką powtarzalność przy modelach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted April 26 Share Posted April 26 6 godzin temu, zloty napisał: ino kolory na burcie się zlały... Czyżby idealna realizacja idei kryjącej się za SR-2c? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted April 26 Share Posted April 26 21 minut temu, greatgonzo napisał: Czyżby idealna realizacja idei kryjącej się za SR-2c? W sensie przenikania się kolorów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted April 26 Share Posted April 26 W sensie realizacji pierwotnych założeń optycznych leżących u podstaw powstania kamuflażu wprowadzonego rozkazem SR-2c. To jednak był jedynie żart sytuacyjny, nie polemika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tainan41 Posted April 27 Share Posted April 27 W dniu 26.04.2026 o 10:05, Xmen napisał: Tomek nie smuć się. Model bardzo ładny ale jako temat to jak dla mnie za bardzo oklepany. Tylko czekać jak Arma wyda najlepszego na świecie Hellcata na bo przecież każda firma musi go mieć w ofercie. XMen, marudny się zrobiłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted April 27 Share Posted April 27 Ładnie pomalowany, podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kelly9mm Posted April 27 Share Posted April 27 Fajny Mam takiego Hellcata rozgrzebanego na warsztacie już od ponad roku, ale jakoś nie mogę znaleźć serca do niego i co mi tylko wpadnie coś innego w oko, to trafia z powrotem do poczekalni. W tym tempie skończę go nie prędzej niż w 2029 Pozdrawiam, Marcin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 27 Share Posted April 27 (edited) 4 godziny temu, Tainan41 napisał: XMen, marudny się zrobiłeś Ja marudny? Temat nudny jak flaki z olejem do tego oklepany. Samolot brzydki jak nocny koszmar. A to że Arma zrobi Hellcata jest pewne i oczywiście będzie wychwalany pod niebiosa nawet jak będzie miał kółko ogonowe tyłem do przodu. Edited April 27 by Xmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tainan41 Posted April 27 Share Posted April 27 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ja marudny? Temat nudny jak flaki z olejem do tego oklepany. Samolot brzydki jak nocny koszmar. A to że Arma zrobi Hellcata jest pewne i oczywiście będzie wychwalany pod niebiosa nawet jak będzie miał kółko ogonowe tyłem do przodu. Fakt, piękny to Żbik nie był, ale fajnie, że jest. Nie wiem, czy oklepany. Tej wersji chyba nikt nie robił... Ewentualnie p. Muzikant pod nazwą Admirał/AZ lub podobne mydło. Będziesz mógł zrobić jakieś fajne FAA, nawet pustynny. Czy zrobią Hellcata? Nie wiem. Edkowy jest dosyć dobrym modelem. Maruda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 27 Share Posted April 27 6 minut temu, Tainan41 napisał: Fakt, piękny to Żbik nie był, ale fajnie, że jest. Nie wiem, czy oklepany. Tej wersji chyba nikt nie robił... Ewentualnie p. Muzikant pod nazwą Admirał/AZ lub podobne mydło. Będziesz mógł zrobić jakieś fajne FAA, nawet pustynny. Czy zrobią Hellcata? Nie wiem. Edkowy jest dosyć dobrym modelem. Maruda Ja pisałem o Hellcacie a nie o Wildcacie.Coś ci się pomieszało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted April 28 Share Posted April 28 21 godzin temu, Tainan41 napisał: XMen, marudny się zrobiłeś o ileż ciekawsze są kolejne czyściochy 1:72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 28 Share Posted April 28 49 minut temu, kozborn napisał: o ileż ciekawsze są kolejne czyściochy 1:72 Ale zabłysnąłeś. Oczywiście że są ciekawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 28 Author Share Posted April 28 (edited) Odnoszę dziwne wrażenie, że dyskusja w galerii skręciła na manowce i poruszane w niej tematy CIUT MOCNO ODBIEGAJĄ od głównego wątku Jeszcze trochę, a doniosę na was do Urzędu Skarbowego Edited April 28 by abtb 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted April 28 Share Posted April 28 Ja nic nie poradzę że ktoś musi zaakcentować swoją obecność na forum a że nie ma co pokazać to musi głupkowatym wpisem. Obiecuję że już nic więcej w tym wątku nie napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted April 28 Share Posted April 28 Godzinę temu, abtb napisał: Odnoszę dziwne wrażenie, że dyskusja w galerii skręciła na manowce Właśnie, Kończmy z tym, bo w końcu Hellcat to zło. Dawaj te Tomcaty! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 28 Author Share Posted April 28 9 minut temu, greatgonzo napisał: Dawaj te Tomcaty! Spokojnie Daj skończyć. W niedzielę będzie galeria do Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts