MartiniOCP Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 np. tutaj http://www.modelcentrum.pl/go/_search/full_search.php?search_query_words=carbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 hej znacie namiary na dobrego Garbuska? Revell, może Tamka czy Fujimi? zbliża się dzień dziecka... a ja jeszcze go obchodzę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Jeśli nie ma w sklepach internetowych to allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 tak, ale co polecacie? jaka firma? Garbi oczywiście stary, nie te New Beetle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Tamcia robiła dobrego, nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży, Hesegawa robi wersje z dachem i kabrioleta jednak bez silnika, jest też Fujimi lub Aoshima ale też bez silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 http://allegro.pl/1-24-tamiya-vw-garbus-i2362356865.html - brać póki jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 http://allegro.pl/1-24-tamiya-vw-garbus-i2362356865.html - brać póki jest? 1300 to typowy stary garbus. Bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Witam. Panowie potrzebowałbym rysunek techniczny DAFa XF (nie 105) w obojętnej wysokości kabiny ale dobrze by był we wszystkich trzech. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Poszukaj tutaj, w innych katalogach też coś może się znajdzie. http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/daf/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Witam.Panowie potrzebowałbym rysunek techniczny DAFa XF (nie 105) w obojętnej wysokości kabiny ale dobrze by był we wszystkich trzech. Pozdrawiam. Zerknij sobie tutaj: http://www.daf.eu/PL/daf-bodybuilder-information/Pages/Rysunki-podwozia.aspx Wszystko na wyciagnięcie ręki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Tamcia odpada bo rocznik nie pasuje. To jest 1966 a ja potrzebuję 1967 - ma inne zderzaki i światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Cześć znów mam pytanie jak myslicie, czy dałoby radę zmienić zderzaki w Aucie z tych: ten model posłużyłby za bazę i dodać do niego w najlepszym przypadku te zderzaki: a w najgorszym :( nawet i takie ( tego typu ) : problem polega na tym, ze baza bylaby to Hasegawa, a zderzaczki Aoshima bądź nawet ten Chiński Scheiss ... Jak to widzicie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Da się przerobić na pewno . Jak coś to zaszpachlujesz stare mocowania, skrócisz odpowiednio te nowe i gicior, nikt się nie pozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 A co myślisz o tym chinolu? Nada się? Bo wiesz jednak jest bardzo trudno znaleźć same zderzaki, właściwie to jest niemożliwe... A całego modelu nie kupie przecież dla zderzaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Dziękuję Panowie znalazłem to czego szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 A co myślisz o tym chinolu? Nada się?Bo wiesz jednak jest bardzo trudno znaleźć same zderzaki, właściwie to jest niemożliwe... A całego modelu nie kupie przecież dla zderzaków... Hmmm modelu jako tako nie miałem, ale jest to welly więc lipy nie ma. Z tym mocowaniem to tak samo jak przy plastiku, ta sama robota . Można po pytać na innym forum np. czy ktoś nie ma takiego modelu jako złom (do 15 - 20 zł pewnie się znajdzie) albo czy samego zderzaka nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 tak próbowałem. znaczy na innych forach jeszcze nie, narazie na naszym znam takie jedno: forum.vwgolf.pl jakoś tak robią tam tylko VW modele (ogolnie to jest forum nie tylko o modelach ale też 1:1 volksach) narazie w warsztacie ich nie znalazłem żadnego garbuska... Spróbuję się zalogować u nich znaczy zarejestrować. A jakieś inne fora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Wyśle ci w pw żeby reklamy nie było żadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 hyhy już jest reklama. dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 panowie mam pytanie ...zacząłem nowy model i nie tak poszło mi malowanie jak mogę usunąć farbę??farba to tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Powinno pomóc zamoczenie w płynie dot3. Pewnie są i inne specyfiki, ale z własnego doświadczenia mogę polecić właśnie dot'a. Powinno ruszyć bazę i podkład (u mnie wzięło bazę samochodową i podkład tamiyi.). Gorzej jak położyłeś bezb. Nie wiem jak te modelarskie, ale po samochodowym to sobie mogą części i miesiąc leżeć. Tylko zostaw model na trochę w tej kąpieli - tak z dzień, 2. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Dla jasności - kolega MartiniOCP pisząc "płyn dot3" miał na myśli samochodowy płyn hamulcowy. Inną metodą, niekoniecznie lepszą, jest zastosowanie preparatu "Kret" do udrażniania rur - też potrafi zdjąć farbę, a szczególnie "lubi" srebrną i inne kolory "metalic" - bo zawiera wodorotlenek sodu, który ostro reaguje z zawartym w takich farbach aluminium. Powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 A czym panowie czyścicie elementy z DOTa? Ja wpadłem na "genialny" pomysł przemycia elementu benzyną ekstrakcyjną której używam do rozcieńczania emalii i... dobrze, że szybko usunąłem benzynę bo by mi go zżarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 U mnie wymierne efekty dały woda, ludwik i szczoteczka do zębów. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 panowie a z czego zrobić a może można kupić pasy bezpieczeństwa klamry mam rozchodzi mi zie o elementy materiałowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi