copycat Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Niszowe produkty są drogie. Cena normalna jak za taki produkt. Zawsze można kupić polistyren za 10zł, szpachla i samemu coś wystrugać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Niszowe produkty są drogie. Cena normalna jak za taki produkt. Zawsze można kupić polistyren za 10zł, szpachla i samemu coś wystrugać. ojojoj to za wysokie progi dla mnie nie mam co marzyć jednak jak za model osobówki jakby nie patrzec do tego w 1:24 to jest stosunkowo wysoka cena. jak dla mnie to powinna sie zamknąć w ok. 200 PLN więcej to już chyba musiałbym być zdesperowany cóż odpuszcze sobie i skleje coś innego nast razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Niszowe produkty są drogie. Cena normalna jak za taki produkt. Zawsze można kupić polistyren za 10zł, szpachla i samemu coś wystrugać. ojojoj to za wysokie progi dla mnie nie mam co marzyć jednak jak za model osobówki jakby nie patrzec do tego w 1:24 to jest stosunkowo wysoka cena. jak dla mnie to powinna sie zamknąć w ok. 200 PLN więcej to już chyba musiałbym być zdesperowany cóż odpuszcze sobie i skleje coś innego nast razem niestety wszystko zależy jak się zarabia i w jakiej walucie nasze hobby nie jest tanie ani trochę ja choruję na dremela 3 rok ale dbaja o to producenci od których kupujemy; ad modelu --- zależy od jakości wykonania --- może warto lecz później ma stać na najwyższej półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Przy takich cenach to już nie jakość, chociaż po części też, ale głównie technologia produkcji. Niskonakładowe wydawnictwa będą droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 FOLIA LUSTRZANA Do tej pory lusterka albo malowałem, albo (częściej) wyklejałem różnymi foliami srebrnymi. Na Allegro przypadkowo zobaczyłem hasło: okleina samoprzylepna folia lustrzana. Kupiłem i wydaje mi się że warto kolegom polecić. Po otwarciu tuby myślałem, że jest to zwykła folia aluminiowa udająca chrom jakich wiele. Po naklejeniu kawałka okazało się, że trzeba z wierzchu zerwać ochronną folię i dopiero ukazuje się lustro. Folia jest dość gruba (ok 0,5 mm) więc na powierzchnie kuliste się nie nadaje, tylko na płaskie lub walcowe. Tak wygląda odbicie z gazety. Za kawałek 22 x 50 cm zapłaciłem 4,50 zł + 9 zł (przesyłka) Sprzedający: naszeokleiny_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 << AUDYCJA ZAWIERAŁA LOKOWANIE PRZEDMIOTU >> tzn , no tej krawcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Taka ciekawostka, dlaczego amerykanie na siodło mówią Fifth wheel- piąte koło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Pytanie. Jak pozbyć się smug przy malowaniu pędzlem. Troche banalne pytanie a mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Spróbować drobnym papierem wodnym zetrzeć lub zmyć i dobrze pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Wina może też być farby? Np. za gęstej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Można to zrzucić na za gęstą farbę albo na kogoś kto malując nie rozcieńczył jej odpowiednio. Gęsta farba naprawę musi być gęsta żeby zostawić smugi po pędzlu. Dużo większym problemem przy malowaniu taką farbą jest gruba warstwa i zanikające szczegóły. Najczęstszą przyczyną smug jest malowanie jednej warstwy na drugiej bez odpowiedniego wyschnięcia pierwszej. viewtopic.php?f=40&t=9427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Czy sidolux do paneli nadaje się do nabłyszczania modeli? czy można go stosować na farby revel? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 To zależny co rozumiesz pod "nabłyszczanie modeli". Pod kalki albo jako ochrona spodniej warstwy dowolnego lakieru np. przed washem nadaje się jak najbardziej. Ja używam Sidoluxu do paneli na farby Revella, Humbrola, ModelMaster i Alclad, na wszystkich emaliach siada tak samo i jestem zadowolony z efektów, jednak nie traktuj go jako lakieru bezbarwnego a raczej warstwę "technologiczną", zbyt grubo położony robi czasem niespodzianki, np. pojawiają się mikropęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 To zależny co rozumiesz pod "nabłyszczanie modeli". Pod kalki albo jako ochrona spodniej warstwy dowolnego lakieru np. przed washem nadaje się jak najbardziej. Ja używam Sidoluxu do paneli na farby Revella, Humbrola, ModelMaster i Alclad, na wszystkich emaliach siada tak samo i jestem zadowolony z efektów, jednak nie traktuj go jako lakieru bezbarwnego a raczej warstwę "technologiczną", zbyt grubo położony robi czasem niespodzianki, np. pojawiają się mikropęknięcia. Dzięki kolego za uświadomienie byłem nie doinformowany najwyraźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Witam. panowie czy ktos z was dysponuje silnikiem do peugeota 206? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Jeśli w ogóle jest do dostania to zapewne na zagranicznych stronach lub u zagranicznych modelarzy którzy sami sobie zrobili i robią odlewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Panowie mam pytanie : " Mistrz kierownicy ucieka" --- który Petek tam grał tę ciężarówkę z trefnym towarem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Cześć! Jest taka stronka - Internet Car Movie Database - i tam można precyzyjnie znaleźć który samochód w którym filmie "gra". Pozwól, że zamieszczę link do filmu o który pytasz: http://www.imcdb.org/movie_76729-Smokey-and-the-Bandit.html Według niego ciężarówka "Bałwana" to jednak Ken W-900. Mam nadzieję, że to pomoże - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Wyczytałem że to Peterbilt 359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Panowie krotkie pytanie...czy ktos z was dysponuje jakimis odlewani silnikow do samochodow WRC(do subaru juz mam:)...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Witam, buduje sobie pierwszy model więc jako oddzielny wątek wstyd go załączać, ale mam pytanie. Jak pokazać zużycie opon w takim samochodzie, czy można te oponki potraktować delikatnie jakimś grubszym papierem ściernym ? Ktoś czegoś takiego próbował, proszę o rade, takie gładkie oponki jeszcze z poziomą kreską od formy nie wygląda zbyt realistycznie. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=55&t=36965 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Widzę, że to są slicki, spokojnie przeleć je papierkiem 80-120 niezbyt mocno przyciskając. Robię właśnie Mustanga do dragsterów, na tylnej osi miał slicki z linią na środku i całkowicie się jej pozbyłem szlifując ją papierkiem. Guma niezbyt fajnie wygląda, jak ją zbyt mocno przeszlifujesz zbyt grubym papierem, robi się chropowata, więc efekt ściśle zależy od tego jak gruboziarnisty masz papier, jak mocno dociskasz i jak miękkie masz opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Wyczytałem że to Peterbilt 359 dla mnie to kenio i tekst ze strony: " 1974 Kenworth W900 Snowman tribute truck" i duzy kadr z filmu, kenio wyprzedza petka, który jest który widać.: http://www.blu-ray.poral.net/screen/BLU_RAY_1920_1080/s/smokey_and_the_bandit/smokey_and_the_bandit_14.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 copycat - sprawa jest dosyć oczywista! xchicken - ja u mnie w ciężarówce tak robiłem. Pomaga zamrożenie opon w zamrażalniku przed szlifowaniem - wtedy robią się twardsze i można je bardziej na gładko wyszlifować Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki. A wypuścił go ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi