misioptys Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Mam pytanko: Czy ktos moze polecic jakis sklep modelarski w Krakowie? Bede w Pl za kilka dni to pomyslalem, ze jesli jakis jest to chetnie zajrze. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Osobiście polecam: Exito A pełna lista jest tutaj lista sklepów w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Nie byłem w Exito osobiście, ale przez neta pełna profeska jeśli chodzi o obsługę i sprzedawany towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Osobiście polecam:Exito A pełna lista jest tutaj lista sklepów w Krakowie Nie byłem w Exito osobiście, ale przez neta pełna profeska jeśli chodzi o obsługę i sprzedawany towar. Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Szukam dobrego kleju modelarskiego, koniecznie z igłą. Co możecie polecić ? W niewidocznych miejscach kleję na SuperGlue, chcę coś tak samo trwałego, ale z pewniejszym dozowaniem, bo z tymi CA w tubce różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKaroler3K Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Contacta Revella. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Witam! Do klejenia polistyrenu nie ma to jak rozpuszczalnik nitro - albo inny miks zawierający aceton, MEK albo coś w tym stylu. Przy jego pomocy można chemicznie pospawać plastikowe części i powstaje najtrwalsze połączenie jakie może być. Przy okazji poprawia też połączenie kleju cyjanoakrylowego i działa jak przyspieszacz. A co do igły - można kupić w aptece! Mam nadzieję, że to pomoże - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Witam panów Jak zrobić kogut (Pomarańczowe światło ostrzegawcze)w skali 1 :24 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Przejdź się z młotkiem po parkingu i jak nikt nie widzi zbij komuś kierunkowskaz, tak żeby wyglądało na sąsiada. Wybierz sobie odpowiedni kawałek z potłuczonego pomarańczowego plexi, oskrob papierem ściernym w zgrubsza walec i zamontuj w wiertarce. Potem przy pomocy nożyków i papieru ściernego wytocz odpowiedni kształt i wypoleruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Mam pytanie: czy lepszy będzie kierunek od Porsche, czy wystarczy Audi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Porsche podniosłoby wartość modelu. Coś jak dorobione detale, których potem nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Zrobiłem podobnie. Z tym, że zamiast biegać po parkingach poszedłem do sklepu z częściami do ciężarówek i kupiłem szkiełko za 8 zł. (Osobówki raczej już mają tylko białe szkła i trzeba kupować całe lampy). Wada tego rozwiązania: strasznie twarde w obróbce to szkiełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Poszukaj diod LED, są dostępne w różnych kształtach, kolorach i średnicach. (cena od 50 groszy do złotówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Wie ktoś czy to się nadaje do pogłębiania linii podziału? http://www.mojehobby.pl/products/Hobby-Line-Engraver.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 W moje ręce wpadł specyfik - Gaia Clear 007. Jaka jest optymalna ilość mr. color levelling thinner na 15ml buteleczkę tego lakieru? Czyli po naszemu, jak rozcieńczać to ustrojstwo i na jakim ciśnieniu malować, by uzyskać najlepsze efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Nie wiem gdzie to wrzucić. Gdzieś kiedyś ktoś wspominał o tym modelu. http://allegro.pl/audi-quattro-rally-i4100554130.html Może ktoś szuka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ma może ktoś jakiś patent na trzymadło do kasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Butelka, ciezka, najlepiej szklana. Na to blu tac, albo plastelina i mocujesz do srodka, do maski,dachu lub bagaznika. Podejrzyj ktorys z moich pierwszych warsztatow. (np.Volvo 240 GLT lub Ford Sierra Rs 500) Mozesz tez uzyc czegos takiego: (swietna rzecz,ale niestety kosztuje: http://www.ebay.co.uk/itm/TAMIYA-Tools-Painting-Stand-Set-74522-/251439530812?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item3a8af6c33c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Ja staram się dobierać kartonik na który dość ciasno wchodzi karoseria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja używam butelki plastykowej po soku która ma dość dużą zakrętkę, wlewam do niej wodę aby ją obciążyć (szklana butelka może nam się stłuc i narobimy sobie bałaganu)następnie na zakrętkę naklejam taśmę dwustronną i nakładam na to kastę, dobrze się trzyma i wiem ze podczas malowania nie zmieni swojej pozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam. Panowie potrzebuje pomocy a mianowicie ...zawsze używałem czarnej farby w sprayu firmy tamiya i nigdy nie miałem z nią problemu ,jednak teraz w sklepie nie było tamiyi i polecono mi Humbrol black gloss 21 i...po pomalowaniu elementu(wcześniej był podkład tamiya x-18) farba po wyschnięciu zrobiła się matowa o co chodzi i dlaczego tak się mogło stać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Cześć! A to był spray? Czy malowałeś aerografem? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 to był spray...i nie wiem dlaczego tak się dzieje, już trzecia warstwę położyłem i nadal mat wychodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Cześć! Jak idzie na matowy podkład, to te "górki" matu się mogą przebijać. Albo jakaś reakcja z podkładem? Spróbuj go dobrze pomieszać, trochę podgrzać w ciepłej wodzie i prysnąć na coś gładkiego (szklana butelka?). Jeśli nadal będzie matowy, to może Humbrol coś zbombał przy produkcji? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi