Bartas89 Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Dostanę gdzieś motocykle motokrosowe od Tamki? Czy ich już nie produkują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Ebay itp. Teoretycznie mają w automakett.hu, ale to tylko teoretycznie. Dwa razy takie "teoretycznie dostępne modele" zamawiałem i dwa zwrot kasy poszedł. Możesz spróbować jak się bardzo napaliłeś. Możesz sprawdzić scalemates oraz jakieś facebookowe grupy handlarskie. Albo uzbroić się w cierpliwość i polować na allegro. Ja 2 lata polowałem na moto guzzi od tamki i dorwałem na allegro za 80 pln z 2 miesiące temu. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez oliardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Bartas89 napisał: Dostanę gdzieś motocykle motokrosowe od Tamki? Czy ich już nie produkują? Tamka kiedyś wypuściła dwa modele motocrosowe w skali 1/6 ,mam obydwa a w skali 1/12 chyba nie robiła.Teraz można kupić Hondę CRF 1000L w skali 1/6. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Tamiya też robiła w 1:12 Suzuki RM250 motocrosser model do sklejania Tamiya 14013 (mojehobby.pl) Honda CR450R Motocrosser model do sklejania Tamiya 14018 (mojehobby.pl) Honda CR250R Motocrosser model do sklejania Tamiya 14011 (mojehobby.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Tak, chodziło mi o te w skali1:12. Ale ich już nigdzie nie ma w sklepach. Jedynie gdzieś na aukcjach może można dorwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 2 godziny temu, Bartas89 napisał: Tak, chodziło mi o te w skali1:12. Ale ich już nigdzie nie ma w sklepach. Jedynie gdzieś na aukcjach może można dorwać. Bywają w sklepach, ale nie w Polsce i są dość drogie. Taka np. Honda CR450R jest do kupienia choćby dziś za 115 euro + 30 za transport. Pozostałe, wymienione przez DarkWinga chodzą w podobnych cenach. Stare zabawki mają niestety swoją cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Mam pytanie odnośnie dioram. Czy elementy dioramy w skali1:24 będę pasowały do motocykli w skali 1:12? Czy będzie to raczej dziwnie wyglądało? Ciężko dostać np wyposażenie garażu w skali 1:12, większość jest w skali 1:24, czyli pod auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 19 godzin temu, Bartas89 napisał: Dzięki za odpowiedzi. Mam pytanie odnośnie dioram. Czy elementy dioramy w skali1:24 będę pasowały do motocykli w skali 1:12? Czy będzie to raczej dziwnie wyglądało? Ciężko dostać np wyposażenie garażu w skali 1:12, większość jest w skali 1:24, czyli pod auta. Będzie wyglądać co najmniej dziwnie. Pozostaje Ci robić samemu, lub przerzucić się na motorki 1:24 - ale tu wybór kiepski. Ja, do modeli 1:24, też dużo robię samemu, bo nie pasuje wydawać 100 zł za kilka dupereli. Często korzystam ze stron dla kartonowców i ściągam ich opracowania. Przykładowo, ostatnio skorzystałem z opracowania wiader, gaśnic i łopat w 1:33. Przeskalowałem je do 1:24 i przeniosłem na cienki polistyren. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Cześć! Można też poszukać różnych detali na serwisie Shapeways (wydruki 3D) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 https://www.aliexpress.com/i/32970775594.html To jest kapitalne, ale niestety skala 1:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Zastanawiam się czy coś z tego zestawu nie nadawało by się do dioramy z motocyklem 1:12? http://www.comdrive.ig.pl/diorama?func=productPage&wid=304&pid=1259&cid=37&prid= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 20 minut temu, Bartas89 napisał: Zastanawiam się czy coś z tego zestawu nie nadawało by się do dioramy z motocyklem 1:12? http://www.comdrive.ig.pl/diorama?func=productPage&wid=304&pid=1259&cid=37&prid= Masz jakiś problem ze zrozumieniem pojęcia "skali"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) 8 minut temu, Dorotka napisał: Masz jakiś problem ze zrozumieniem pojęcia "skali"? Sorry, myślałem, że może któryś element z tego zestawu nie rzucał by się w oczy będąc tłem dla motocykla. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 2 minuty temu, Dorotka napisał: Masz jakiś problem ze zrozumieniem pojęcia "skali"? Przypomniało mi się, jak musiałem chodzić na Dzień Dziadka do przedszkola. 100-kilogramowe dupska na małych dziecinnych krzesełkach pozwalają zrozumieć pojęcie skali. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Sorry, myślałem, że może któryś element z tego zestawu nie rzucał by się w oczy będąc tłem dla motocykla. No i każdy się nada z tego zestawu, o ile wyrzucisz go do śmietnika, wtedy nie będzie rzucał się w oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Bartas89 napisał: Sorry, myślałem, że może któryś element z tego zestawu nie rzucał by się w oczy będąc tłem dla motocykla. Jak zrobisz motocykl tip-top to nie będzie potrzebował on żadnego tła. Weź się w końcu na coś zdecyduj. W ciągu dwóch tygodni oświadczyłeś, że motocykle to chyba nie teraz, później zrobiłeś niemal konkurs na to jaki samochód masz sklejać i po wybraniu go zakończyłeś budowę nieco ponad tydzień później, bo nie sprawiała Ci przyjemności. Teraz szukasz tła dla motocykla, którego budowy nawet nie rozpocząłeś. Naprawdę oczekujesz, że można to traktować poważnie? Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Dorotka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 2 godziny temu, Dorotka napisał: Teraz szukasz tła dla motocykla, którego budowy nawet nie rozpocząłeś. Naprawdę oczekujesz, że można to traktować poważnie? Robię tło, ogólnie dla motocykli, a nie dla motocykla który teraz zacząłem xD Nie dopowiadaj sobie proszę, rzeczy których nie napisałem i nie wymyślaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) 21 minut temu, Bartas89 napisał: Robię tło, ogólnie dla motocykli, a nie dla motocykla który teraz zacząłem xD Nie dopowiadaj sobie proszę, rzeczy których nie napisałem i nie wymyślaj. Nie mam takiego zwyczaju. Odniosłem się do tego, co napisałeś. Przypomnę Ci, bo chyba nie pamiętasz: 7 godzin temu, Bartas89 napisał: Sorry, myślałem, że może któryś element z tego zestawu nie rzucał by się w oczy będąc tłem dla motocykla. Faktycznie z powyższego wpisu łatwo wywnioskować, że robisz "tło, ogólnie dla motocykli, a nie dla motocykla" Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Może druknij sobie takie tło na kartce A-4. Teraz drukarki kolorowe naprawdę dużo potrafią :).... Tylko żeby takie wydrukowane tło nie przyćmiło Ci modelu motocykla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 2 minuty temu, DarkWing napisał: nie przyćmiło Ci modelu motocykla... Motocykli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Robię sobie dioramkę, podstawkę do fotografowania skończonych motocykli. Pojedynczo. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Ale się go czepiacie ... Mógł napisać motocykla bo będzie je raczej fotografował pojedynczo, a nie grupami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 3 godziny temu, WojtosDK napisał: Ale się go czepiacie ... Mógł napisać motocykla bo będzie je raczej fotografował pojedynczo, a nie grupami Wracaj do motorów, a nie jakiś statek grzebiesz, który już dawno się utopił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Dorosły facet z nadmiarem wolnego czasu wywołuje (albo chce) przepychanki na forum... Naprawdę Dorotka śmieszne to jest a może nawet tragiczne.... PS statek sobie stoi na półce już dawno, ale nie ma co pokazywać, bo po co Edytowane 10 Grudnia 2020 przez WojtosDK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 9 minut temu, WojtosDK napisał: Dorosły facet z nadmiarem wolnego czasu wywołuje (albo chce) przepychanki na forum... Naprawdę Dorotka śmieszne to jest a może nawet tragiczne.... Ale o jakich Ty "przepychankach" piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi