lolek300124 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 A to takie grube !! drukarka mi się nie zniszczy?? http://www.modelarnia-online.pl/artykuly/4-artykuly/9-domowe-kalkomanie.html Tutaj piszą o zmiękczaczu ale nie wiem czy do drukarki zy jak piszesz do naklejania ich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Tutaj pisze o ich naklejaniu Koleś napisał, że kalki drukuje, czeka do wyschnięcia, a potem zabezpiecza je bezbarwnym, aby tusz się nie rozmazał. Tak więc śmiało zrób to posługując się tą instrukcją, bo jak dla mnie jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 A drukarka mi się n ie zepsuje jak wcągnie gróby papierk kalkomani!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 viewtopic.php?t=11920&highlight=drukowanie tu masz wszystko na temat, wystarczyło użyć opcji SZUKAJ. PS> Nie zepsuje się Ci drukarka, chyba że ma lexmarka, ale to kupisz sobie nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Czy możecie polecić jakiś szary podkład "samochodowy" w sprayu? Wiem że jest podkład tamiya - ale ma dość sporą cenę, dlatego szukam tańszego i dobrego odpowiednika. Będę wdzięczny za dokładną nazwę a najlepiej link. Na ten podkład mam zamiar pryskać sprayem akrylowym MOTIPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Skoro chcesz malować Motip'em to kup sobie podkład też tej firmy, przynajmniej będziesz miał pewność, że farba nie zetnie się z innym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Ok. Więc tak zrobię. Tylko że w ofercie Motipa znalazłem dwa rodzaje podkładów. Jeden jest dedykowany konkretnie do plastiku, jedak jest on bezbarwny - wiec nie wiem czy może taki być. Używałeś go może? Drugi podkład to ten http://www.tradetec.pl/product_info.php?products_id=116&osCsid=442433e5cb3a57857c1f9553039194e2 Jeśli ten drugi się również nadaje na plastik to właśnie taki kupie. Z góry dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Bezbarwny podkład LOL coś czytałem o nim, ale podobno nie nadaje się do szlifowania czy coś takiego :P Lepiej nie eksperymentować i kupić uniwersalny podkład w sprayu akrylowy, np. śnieżka albo deco color . Jednak i tak najlepiej zamiast marnować pieniądze na te spreje zainwstować w aero kupić surfacera i efekt jest milion milionow razy lepszy, bo z puszki nie zawsze leci jak chcemy, bo ciśnienie się zmienia Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Śmiało kup sobie zwykły szary podkład Motipa ,mnie jak na razie jeszcze nie zawiódł Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Mam takie pytanko jakich grubości żyłki lub druciki używacie przy instalacjach hamulcowych i elektrycznych, jaki klej użyc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Klej to zwykły CA zwykły S.O.S a co do żyłek to ja tak różnie. Elektryczna będzie mniejsza niż pneumatyczna. Ale dokładnie ci nie powiem bo żyłki są jeszcze PRL-owskie i naklejek już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Podziękował, pytam bo chciałem zrobic jakiś model z instalacją do pneumatyki użyłem żyłki 0,4 i nie wiem czy nie za cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Mam pytanie odnośnie klap w Spitfire Mk1, pod jakim kątem powinny być otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Kolego chyba dział pomyliłeś Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Kolego chyba dział pomyliłeś Pozdrawiam! Ups. "Mea culpa" faktycznie to z pośpiechu. Zresztą już nieważne znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Mam takie pytanko jakich grubości żyłki lub druciki używacie przy instalacjach hamulcowych i elektrycznych, jaki klej użyc pozdrawiam W obecnych czasach stosuje się przewody z PCV przeważnie o srednicach 6, 10 i 12 mm. Podziel to przez skalę modelu a otrzymasz potrzebną grubośc żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Mam pytanie odnośnie cięzarówek italieri. Słyszałem że tylko w wybranych modelach można skleić kabinę przed włożeniem środka. Wiem że w Volvo spraycan power tak można, ale w jakich modelu jeszcze tak mozna?? Myślę o czymś europejskim, np. mercedes, volvo, scania. Czekam na odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Mam takie pytanko jakich grubości żyłki lub druciki używacie przy instalacjach hamulcowych i elektrycznych, jaki klej użyc pozdrawiam W obecnych czasach stosuje się przewody z PCV przeważnie o srednicach 6, 10 i 12 mm. Podziel to przez skalę modelu a otrzymasz potrzebną grubośc żyłki. A można gdzieś kupić takie przewody na instalacje -- takie jak nieraz dodają do modelu ? Jest jakiś sklep z tym produktem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Sklep wędkarski. Tam zaopatrzysz się w żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJoker Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 (edytowane) witam wszystkich cywilnych mam model subaru od fujimi i chce mu pomalowac kaste na czarno , mam lakier motipa czarny i pytania są takie : 1. czy bede topił karoserie ? , czy dawac jakis podkład , a jeśli tak to jaki ? , oraz co zrobic aby miał połysk jak po polerowaniu ? z góry dziękuje za pomoc takiemu lajkowi jak ja :P ? odpowiedz do postu na dole: OK. dzięki Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 1. czy bede topił karoserie ? nie będzie ale bez podkładu moze robić wżery w plastiku czy dawac jakis podkład , a jeśli tak to jaki ? koniecznie, w przeciwnym wypadku Motip będzie odpryskiwał od kasty. Najlepiej używać podkłady tej samej firmy co lakier, np Motip. oraz co zrobic aby miał połysk jak po polerowaniu ? wypolerować i nawoskować. Nawiasem mówiąc tyle o tym napisano na forum, że tylko siąść i czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJoker Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 mam jescze jedno pytanie czy motip będzie się trzymał podkładu dupli - color ( z castoramy) bo w końcu to niby ta sama firma ( http://www.motipdupli.pl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Mam pytanie. Jaki lakier bezbarwny użyć na kastę pomalowaną lakierem samochodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Żeby nie było niespodzianek najlepiej bezbarwnym samochodowym i jeszcze lepiej tej samej firmy Chociaż jeśli to na bazie akrylu było to Clear Gunze albo Tamiyi powinien podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi