kashato Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja miewam takie objawy jak nie wymieszam dobrze X-1 Tamki w słoiczku i rozcieńczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Mógł by ktoś podrzucić jak wygląda procedura zamówienia z (chodzi mi o zapłatę za zamówienie) http://www.modelmakershop.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Cześć! Zamawiałem kiedyś u nich i nie było specjalnych problemów. Z tego co pamiętam, to korzystałem z PayPal'a - najwygodniej i najbezpieczniej. Piszą jeszcze że przyjmują karty kredytowe i wysyłają za zaliczeniem - ale myślę że tylko do Niemiec i Austrii (pewien nie jestem). Mam nadzieję, że to pomoże - życzę udanego polowania Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKaroler3K Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam Czy ktoś z kolegów ma pomysł jak domowym/tanim sposobem spłodzić coś na kształt i podobieństwo tego: Ewentualnie gdzie takie cuś można dorwać w umiarkowanej cenie (Wrocław lub internet). Niekoniecznie tej samej firmy-ważne, żeby było podobne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 52 zł razem z wysyłką - http://www.car-model-kit.com/120-parts-for-models-upgrade-parts/10757-1-2-mm-metal-hose-joints-%28a%29-hobby-design/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKaroler3K Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak najlepiej przyciemniać owiewkę herbatą. Ja to robie tak że parze mocną esense daje odrobine do sido żeby się zabarwił i wrzucam jeszcze herbate w listkach i wrzucam owiewkę, tylko ona nie nabiera koloru. próbowałem i na liptonie i na dilmahu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Pierwsze słyszę o takiej metodzie... Ja polecam farby przezroczyste Tamiya - w tym wypadku pewnie kolor, który nazywa się Smoke - one są szeroko stosowane do przyciemniania szyb. I w przeciwieństwie do herbaty nie powinny blaknąć tak szybko. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam, jak duża jest różnica pomiędzy skalą 1:24 a 1:25 czy różnice np. w wielkości kół są mocno widoczne. Czy po sklejeniu ciągnika w 1:24 i 1:25, po postawieniu ich obok siebie widoczne będzie to że modele są w innych skalach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Cześć! Wystarczy złapać kalkulator i policzyć - zachęcam, to bardzo rozwijająca metoda jest, w razie wątpliwości służę pomocą. Napiszę jeszcze, że różnica na szerokości jest około 5 mm. Od biedy takie modele można obok siebie postawić, ale trzeba uważać, czasem może być już wyraźna różnica w wymiarach. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Na przykładzie 1 metra to różnica wynosi 4,16mm...na średnicy koła to da ok 2mm różnicy...jak ktoś baaaardzo sie będzie przyglądał top różnice zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekSzymon. Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Witam, Mam pytanie czy moge wyczyscic pedzele po malowaniu humbrolami w zmywaczu do paznokci ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Odradzalbym. IMO to nie ta baza rozpuszczalnikowa. Kup benzyne ekstrakcyjna albo white spirit, od biedy rozpuszczalnik uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Chcę zakupić łańcuch, który służy do zabezpieczenia ładunku na różnego rodzaju platformach, naczepach, przyczepach w transporcie drogowym. Jakie powinien mieć wymiary w skali 1:24 ? Chodzi mi mniej więcej o coś takiego: Na jednym z portali znalazłem o wymiarach: D = 0,95 L = 1,45 Co o tym myślicie ? Lub prosiłbym o link gdzie można zakupić odpowiedni. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Witam, może to nie jest pytanie na temat, ale co sądzicie o firmie, Fujimy. Jest dobra? Zamierzam skleić sobie Pajero w 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Mam bmw e34 z tej firmy. Spasowanie na sucho w miarę dobre. Trochę mała ilość detali. Brak otwieranej maski i silnika. Proste zawieszenie itp. Na www.mojehobby.pl możesz sobie sprawdzić in-boxa. Ja zdecydowałemsię na ten model bo e34 na wypasie to moje marzenie. Tyle że mnie na nie nie stać,a jak się jakieś trafi w dobrej cenie to kompletny złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 O fujimi różne opinie, miałem styczność z ich świeżymi wypustami. Są jakieś mankamenty, ale ogólnie warte polecenia (fujimi a revell to niebo a ziemia). Brać i kleić! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Mam tylko jeden model fuijmi i jestem nieco zawiedziony jego jakością (nadlewki w dziwnych miejscach, płytkie, a czasem nawet znikające linie podziału, spas). Jeśli tamiya robi model który chcesz skleić, warto dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Ja do fujimi nic nie mam, kilka ich modeli juz zlozylem i powiem,ze choc Tamiya to nie jest, to duzo im nie brakuje. Jedyne co to ich kalki,nie trzymaja poziomu i bardzo szybko sie starzeja. Generalnie zgadzam sie z Rabbit666 - kupowac i sklejac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 W planach mam Hondę civic i Mitsubishi pajero. Wybór bardzo mały, tylko fujimy jak widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Pajero robi tez Tamiya, Civica zreszta tez,ale inne wersje niz Fujimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 No właśnie o to chodzi, wersje. Ale również dostępność na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 A tak na marginesie, jak malować światła/lampy? Chodzi mi o ciężarówkę i jej tył, które muszą mieć kolory: czerwony, biały, pomarańczowy. Próbowałem kilka razy i nie wiem, może tylko od spodu walnąć kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Tak. Od spodu daj farbę przezroczystą do lamp. Wszyscy chyba producenci chemii modelarskiej mają takie w ofercie. Pomarańcz do kierunków i czerwony do pozycji/stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi