Irek-M1 Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 W dalszym ciągu nie wiesz, jak wyeksponujesz model, czy też wpadł Ci jakiś pomysł do głowy? Taśma służy przytrzymaniu połówek kadłuba? Oczywiście mam już w miarę sprecyzowany pomysł na wyeksponowanie modelu ale na razie "cicho sza", a taśma trzyma obie połówki kadłuba. Tempo prac jest takie a nie inne gdyż równolegle trwa budowa dioramy 1:1 i nie przypuszczałem iż będę miał takie problemy z budową kratownicy, ale zdobyte doświadczenie-bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 To cale dlubanie jest przez niechec, wrecz nienawisc do rycia nowych, poprawnych i zgodnych z oryginalem linii podzialu, dla tego Irek wolal "obedrzec" lima z poszycia i wyglada jak wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Tempo prac jest takie a nie inne He, he poltora roku temu napisalem, ze jeszcze ze trzy latka pobawisz sie z tym modelem. No, zostalo Ci jeszcze drugie poltora, he, he. Ale to nic strasznego. Znam takich, co robili i nadal robia model juz od 20 lat . Z przerwami co prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No cóż zbiorniki gotowe każdy z 20 elementów się składa, plus listwy mocujące z licznymi otworami. Po pomalowaniu dojdą jeszcze pasy, które mocują zbiorniki w kadłubie. na koniec mały rodzynek - wlew paliwa, który składa sie z 4 elementów. No to teraz tylko wykonanie przewodów zasilających, w tym przypadku jest ich mało i rozpoczynam malowanie wnętrza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Dawno bym wykorkował pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 No to dalszy ciąg prac. Wykonałem popychacze sterów wraz z "uchwytami" Zrobienie ich to był istny koszmar /5 godzin pracy/ a powstało ich tyle iż obdzielibym nimi co najmniej eskadrę zanim wybrałem te dwa podobne. Każdy z nich to sklejonych ze sobą dziesięć elementów, a zdjęcie pokazuje wielkość. kolejne zdjęcie to złożone poszczególne elementy w jedną całość Pozostały przewody no i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Nie.... Irku, przyznaj, że jesteś robotem z przyszłości bo inaczej.... Czysta perfekcja. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_G Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Kurcze, też jestem pod wrażeniem Ostatnio sam walczę z pierdółkami i już powoli miałem dość. Oglądając jednak to co Ty robisz, powraca ochota do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Gdzie można kupić takie wielkie zapałki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Gdzie można kupić takie wielkie zapałki ? Patyk czy musiałeś mnie wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Witam po bardzo długim niebycie. Spowodowane to było zmianą lokalizacji warsztatu. Prace trwają nad łożem silnika które jest już skończone i gotowe do malowania - 61 części. Na nowo zrobiłem również tylną wręgę siłową 55 elementów wraz z butlami. Pomalowałem tylne kadłubowe zbiorniki. Pozostało jedynie lekkie przybrudzenie i zrobienie uchwytów mocowania. Na zapałcenie element mocowania silnika do łoża to tylko 5 elementów Pozdrawiam i idę urządzać warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Oj chyba sie wybiore obejrzec "nowy warsztat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Irku Ty chyba nie masz nic innego do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 w czasie świąt machnąłem sobie osłony luków ta pierwsza duża to osłona zbiorników paliwa ilość części to 101. Na każdym połączeniu usztywnień osłony dociąłem po 16 wzmocnień-takie małe srebrne"trójkąciki" wymiary to około 1mm na 1,5 mm miłego oglądania i po wstępnym złożeniu Dwie mniejsze to liki inspekcyjne z boków kadłubaw sumie każda po 16 elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 No i wszystko jasne... Po tych zdjęciach widać, że są to zdjęcia oryginalnych części Lima 1:1 Dobra żartowałem, super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Ciekawe kto produkuje takie wielkie zapałki ? Jestem pełen podziwu dla pracy modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Niesamowita robota... i te nity... cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 No to czas na kolejną aktualizację. Pracę trwają nad "uzbrojeniem" wręgi siłowej we wszelkiego rodzaju przewody, złączki, butle itp. Prace rozpocząłem od lewej strony patrząc w kierunku lotu. Wyżej wymienione elementy powstały z różnej średnicy drutów, wyciągniętych nad świeczką ramek oraz z profili. Każda złączka, trójnik to minimum 5 elementów tak więc zachęcam do liczenia, a dla tych trochę leniwych podpowiadam iż same przewody to ponad 150 elementów. Obecnie zabieram się za prawą stronę a potem za dół. Na początek mały czwórnik tak mały iż mam problem ze zrobieniem dobrego zdjęcia. W modelu są dwa a każdy to 9 elementów. A ten mały pojemnik to tylko 6 elementów. Specjalnie ma on taki kształt ze względu na to iż podobnie wygląda on w realu. Kolejne zdjęcia to następne elementy - zielony to 14 elementów a obok kolejny czwórnik Kolejny trójnik-7 elementów A tak to wygląda zmontowane w całości. W realu wygląda to lepiej. Miłego oglądania: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Jak zobaczyłem te przewody siłowe to poprostu ODPADŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Że tak spytam . Ty chcesz tym latać? Wymiękam patrząc na twoje wyczyny z tym sblimkiem. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Jeden już lata a ja chcę chociaż uruchomić silnik . Obecnie prace trwają nad prawą stroną, chociaż pogoda nie pozwala się skupić na robocie i jeszcze ta diorama 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Jak go na końcu pomalujesz? Użyjesz jakichś Alcladów, czy może obkleisz folią aluminiową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 i jeszcze ta diorama 1:1 to też będę musiał zobaczyć.......... .......pozdrawiam już z kraju...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Masajjjkra dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi