Kola Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 To w takim rzie chętnie przyjmę plik od tych "drukarzy", oczywiście za wskazaną gratyfikację, cokolwiek ma to być. PS. Poprawiłem datę z postu wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Czy ktoś sprawdzał, jak pasują farby MRP 296, 297,298 do pomalowania łaciatego Su-35S? Nie wiem czy warto zamawiać, z drugiej strony nie chcę się bawić w mieszanie wg GWH, bo też nie wiadomo, co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 9 godzin temu, giberes napisał: Czy ktoś sprawdzał, jak pasują farby MRP 296, 297,298 do pomalowania łaciatego Su-35S? Użyłem tych farb do Su-30. Możesz sobie zobaczyć jak to wypada w moim warsztacie. Farby bezproblemowe a odcienie sam musisz ocenić jak to wypada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 Nie wiem, na ile to sprawka oświetlenia, ale u Ciebie kolory mocno odbiegają od średniej ze zdjęć prawdziwego su 35 . Dzięki za prezentację tych kolorów MRP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 28 minut temu, giberes napisał: Nie wiem, na ile to sprawka oświetlenia, ale u Ciebie kolory mocno odbiegają od średniej ze zdjęć prawdziwego su 35 . Dzięki za prezentację tych kolorów MRP. Z tego co kojarzę Hataka wypuściła specjalny zestaw dla tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 30 minut temu, giberes napisał: Nie wiem, na ile to sprawka oświetlenia, ale u Ciebie kolory mocno odbiegają od średniej ze zdjęć prawdziwego su 35 Całkiem możliwe. Najbardziej intryguje mnie ten ciemnoniebieski wpadający w błękit. No ale z tych odcieni co miałem był najbardziej zbliżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Zastanawiam się ile niemieckich samolotów miało cywilne? znaki D-IVKA? Czy to to raczej bardziej czeskie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 9 minut temu, Sjmport napisał: Zastanawiam się ile niemieckich samolotów miało cywilne? znaki D-IVKA? Czy to to raczej bardziej czeskie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 5 minut temu, Grzes napisał: To zdjęcie znam. Zastanawiam się czy inne samoloty mogły mieć takie oznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 A widziałeś np. 2 samochody o tych samych rejestracjach? Chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 W lotnictwie nie jest niczym szczególnym ponowne użycie zwolnionych znaków rejestracyjnych, więc teoretycznie jest możliwe że D-IVKA też pojawiło się nie raz, ale śladów tego w internecie (przynajmniej na wierzchu) nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 9 godzin temu, jmx62 napisał: A widziałeś np. 2 samochody o tych samych rejestracjach? Chyba nie. Jednak jeśli pierwszy samolot D-IVKA ulegnie wypadkowi lub zostanie zezłomowany to chyba D-IVKA staje się znów dostępna? W sumie numery komórkowe po rozwiązaniu umowy wracają do puli dostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Wystarczy wyrejestrowanie samolotu z rejestru danego państwa. Powody mogą być rózne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 No ale ta D-IVKA to raczej napewno przedwojenna. I nie wiadomo jakie są dostępne aktualnie ferjestracje niemieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 15 godzin temu, jmx62 napisał: A widziałeś np. 2 samochody o tych samych rejestracjach? Chyba nie. Ponoć ostatnio to coraz częstsze wśród cwaniaków, którzy chcą uniknąć płacenia OC. https://www.scigacz.pl/Dwa,identyczne,pojazdy,z,takim,samymi,rejestracjami,To,przypadek,z,Trojmiasta,42194.html 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 No lotnictwo jest chyba bardziej rycerskie i takiego chamstwa nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 30 minut temu, jmx62 napisał: No lotnictwo jest chyba bardziej rycerskie i takiego chamstwa nie ma. Hmm...wydaje mi się, że czasy rycerstwa lotnictwo ma już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Godzinę temu, Sjmport napisał: Hmm...wydaje mi się, że czasy rycerstwa lotnictwo ma już za sobą. Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. I w moim przypadku nie są to przekazywane plotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 2 godziny temu, Endrju napisał: Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. I w moim przypadku nie są to przekazywane plotki. Rycerstwo w powietrzu skończyło się w momencie uzbrojenia samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Grudnia 2023 Share Napisano 23 Grudnia 2023 20 godzin temu, Sjmport napisał: Rycerstwo w powietrzu skończyło się w momencie uzbrojenia samolotów. Słabe uzasadnienie mając na uwadze iż pierwsze strącenie samolotu przeciwnika uzyskano... taranem Obaj piloci zginęli, odbyła się pierwsza walka powietrzna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 23 Grudnia 2023 Share Napisano 23 Grudnia 2023 Hm , a jakie są kryteria , zasady tego " powietrznego rycerstwa"? Pomijam tu strzelanie do ratującego się spadochronem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Grudnia 2023 Share Napisano 26 Grudnia 2023 Jaki był kolor rakiet R4M używanych przez Luftwaffe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Grudnia 2023 Share Napisano 26 Grudnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Sjmport napisał: Jaki był kolor rakiet R4M używanych przez Luftwaffe? Wujek Google prawdę Ci powie... https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rev2&sca_esv=593812750&sxsrf=AM9HkKmiKuGEjBQ93rAUraDQzhaghQKjWw:1703617783381&q=r4m+rocket&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjAvb7m5q2DAxVrSvEDHcf_DdoQ0pQJegQICRAB#imgrc=97dO5-r67yq9gM Wychodzi że stalowe albo czarne że stalową głowicą i lotkami, te zdjęcia muzealnych z zażółceniem to obstawiam od konserwacji (smary oleje czy co tam) Pozdr ww Edytowane 26 Grudnia 2023 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Grudnia 2023 Share Napisano 26 Grudnia 2023 25 minut temu, wuwumaster napisał: Wujek Google prawdę Ci powie... https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rev2&sca_esv=593812750&sxsrf=AM9HkKmiKuGEjBQ93rAUraDQzhaghQKjWw:1703617783381&q=r4m+rocket&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjAvb7m5q2DAxVrSvEDHcf_DdoQ0pQJegQICRAB#imgrc=97dO5-r67yq9gM Wychodzi że stalowe albo czarne że stalową głowicą i lotkami, te zdjęcia muzealnych z zażółceniem to obstawiam od konserwacji (smary oleje czy co tam) Pozdr ww Tak patrzałem i właśnie do końca pewny nie byłem. Chyba wybiorę wariant czarny plus stalowa głowica i lotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Cześć Poszukuję lewej lotki do Tempesta, 1:48 - czy może ktoś ma na zbyciu taką część? Pozdrawiam! Edit: alarm odwołany. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi