Klapouch Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 11 godzin temu, Jostein napisał: Niemieckie czy niekoniecznie? Bo kalek na wersję G nie mam, ale znajdą się albo od innej wersji, albo jakieś "what ify-". Dziękuję, ale już kolega @Thalgonismnie poratował. Czekam jeszcze tylko na maskę owiewki (która już któryś tydzień "idzie" z jadar-hobby) i będzie galeria - pokażę co tam z młodym ulepiliśmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 10 godzin temu, Qz9 napisał: Najlepszy model rodziny Mirage III/V Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września W dniu 13.09.2024 o 01:37, jmx62 napisał: A jeszcze jest Mirage z HobbyBossa, jak stoi w rankingu? Chamska kopia edka z poprzestawianymi częściami i słabszej jakości. Wczesny ich model mocno się linie rozlewają miejscami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września (edytowane) Czy ktoś miał okazję pracować nad tym modelem? www.mojehobby.pl/products/USAF-B-2A-Spirit-Stealth-Bomber-with-Mop-GBU-57.html Część przeźroczysta wygląda mizernie. Jak jest z resztą? Edytowane 14 Września przez DobreMzimu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Da się z tego zestawu zrobić polskiego Liberatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września 3 godziny temu, Xmen napisał: Da się z tego zestawu zrobić polskiego Liberatora? Da się, ale nie Mk. VI, tylko Mk. III, albo V: BZ858/F, BZ859/J, BZ860/U, BZ949/T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września 7 godzin temu, Wymysl napisał: Da się, ale nie Mk. VI, tylko Mk. III, albo V: BZ858/F, BZ859/J, BZ860/U, BZ949/T No to będzie Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarGraj Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września W dniu 14.09.2024 o 12:30, DobreMzimu napisał: Czy ktoś miał okazję pracować nad tym modelem? www.mojehobby.pl/products/USAF-B-2A-Spirit-Stealth-Bomber-with-Mop-GBU-57.html Część przeźroczysta wygląda mizernie. Jak jest z resztą? Witam. Z przyjemnością opiszę ci ten "model". Po sklejeniu kokpitu i komory uzbrojenia oraz dołożeniu silników, nawet Gandalf po użyciu najmocniejszych zaklęć by tego w kadłubie nie zamknął. Dwie połówki kadłuba od strony dzioba dzielił prawie centymetr. No i wspaniała faktura powierzchni miejscami chropowata lub mega gładka. Cudo wylądowało na olx jako złom modelarski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września W dniu 14.09.2024 o 13:30, DobreMzimu napisał: Czy ktoś miał okazję pracować nad tym modelem? Tu jest relacja z budowy: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235071077-northrop-grumman-b-2a-spirit-modelcollect-172/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września W dniu 15.09.2024 o 07:17, Xmen napisał: No to będzie Polski. kalki na BZ860 ma w ofercie Techmod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 3 minuty temu, Wymysl napisał: kalki na BZ860 ma w ofercie Techmod Już je mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września Pytanko do Harrieroznawców. Quickboost robi z żywicy korektę nosa do wersji GR.5 nr katalogowy 72041. Co trzeba przylepić do tego nosa żeby uzyskać Harrier GR.5? Czy może to być Hasegawa D24 "AV-8B Plus Harrier II". Oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 5 godzin temu, jmx62 napisał: Pytanko do Harrieroznawców. Quickboost robi z żywicy korektę nosa do wersji GR.5 nr katalogowy 72041. Co trzeba przylepić do tego nosa żeby uzyskać Harrier GR.5? Czy może to być Hasegawa D24 "AV-8B Plus Harrier II". Oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia kalkomanii. Inny komplet pylonów podskrzydłowych, zasobników z działkami, małe LERXy, w kabinie inna tablica przyrządów, HUD etc. Tam jest trochę szpejów do podmiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września No ale ten AV-8BPlusII z Hasy nadaje się do konwersji? Bo dostać oryginalny model GR.5 to chyba ciężko. Widziałem kiedyś na allegro Revella ale to chyba stareńki wypukły model i gdzieś mi się obiło o uszy Hasegawa ale oba niedostępne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 1 godzinę temu, jmx62 napisał: No ale ten AV-8BPlusII z Hasy nadaje się do konwersji? Bo dostać oryginalny model GR.5 to chyba ciężko. Widziałem kiedyś na allegro Revella ale to chyba stareńki wypukły model i gdzieś mi się obiło o uszy Hasegawa ale oba niedostępne są. Tu możesz podejrzeć Plusa i GR.5 https://www.mojehobby.pl/products/AV-8B-Plus-Harrier-II.html https://www.mojehobby.pl/products/Harrier-GR.MK.5-Royal-Air.html Kadłub i skrzydło to samo, więc nie byłoby to rzeźbienie od podstaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września W dniu 18.09.2024 o 21:09, jmx62 napisał: No ale ten AV-8BPlusII z Hasy nadaje się do konwersji? Bo dostać oryginalny model GR.5 to chyba ciężko. Widziałem kiedyś na allegro Revella ale to chyba stareńki wypukły model i gdzieś mi się obiło o uszy Hasegawa ale oba niedostępne są. W pudle Revella są ramki z Hasegawy, także jak trafisz to spokojnie możesz brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września A weź i go quś...dostań. Ale cenna dla mnie info że to Hasa, będę polował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) Sprawdziłem przed chwilą na Scalemates i tam podają że GR.5 Revella 04349 to stary model z Italki. Nawet rozkład części na ramkach jest inny niż Hasy 00185. No to jak to w końcu jest? Bo już się pogubiłem. Może ktoś ma te modele w szafie i mógłby je wyciągnąć i porównać a najlepiej wrzucić jakieś fotki. Edytowane 20 Września przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) 25 minut temu, jmx62 napisał: GR.5 Revella 04349 to stary model z Italki. Ale zdaje się Revellowski GR7/9 ma wypraski z Hasegawy. Jakie są różnice względem zestawu GR5 nie mam pojęcia P.S. Po porównaniu instrukcji wydaje się, że ten Revellowski GR7 ma dokładnie te same wypraski co GR5 z Hasegawy. Nawet oznaczenia wyprasek są identyczne. Edytowane 20 Września przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Czyli co? Wg Hasy GR.5=Revell GR.7 lub 9. Dziwne to trochę. Nie od dziś wiadomo że i Revell i Hasa potrafią trochę uprościć sobie sprawę a skomplikować modelarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Edycje te różnią się ramkami z dzióbkiem. W Hasie GR.5 jest ramka U , a w Revellu GR.7/9 ramka V 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 51 minut temu, arhtus napisał: Edycje te różnią się ramkami z dzióbkiem. W Hasie GR.5 jest ramka U , a w Revellu GR.7/9 ramka V Ale my mówimy o 1/72 czy 1/48? Wydawało mi się, że chodzi o 1/72. Wówczas, Revell ma 2 zestawy z ramkami Hase. Jeden jest GR7 a drugi GR7/9. Ale fakt, w zestawie Revella jest ramka L z jednoczęściowym dziobem, a w Hase GR3 ramka Q z dwiema połówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Fakt nie sprecyzowałem pytania, chodzi o skalę 1/72, myślałem że nr katalogowy "dzioba" z QB powie wszystko. Dobra to teraz pytanie o numery tych zestawów z Revella bo ja znalazlem tylko 04349 i to jest przepak Italki czyli chyba też ESCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) Ha ha , czytałem i z góry podświadomie myślałem o skali 1/48.. Czemu? Nie mam pojęcia, ale chyba dlatego, że 48 jest mi teraz bliższa Edytowane 20 Września przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września GR7 https://www.scalemates.com/kits/revell-04634-bae-harrier-gr-mk-7--134657 GR7/9 https://www.scalemates.com/kits/revell-04280-bae-harrier-gr-mk-7-9--134591 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi