stroju Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 No to dobrnąłem do końca. Model robiony prosto z pudła. Kolejny po Merkavie Mk.IV futurystycznie wyglądający pojazd w mojej kolekcji, niech będzie miłym odpoczynkiem dla oglądających od zalewu wszechobecnej niemczyzny. Dla tych co jakimś cudem przegapili warsztat tu: viewtopic.php?t=17279&start=0 Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Wszelkie sugestie mile widziane. Nic dodać, nic ująć Perfekcyjnie wykonany. Szczególnie podoba mi się ten żółty akcencik w postaci kanistra. Dobrze, że nie posunąłeś się dalej z kurzeniem, jest w sam raz. Masz zamiar wystawić go publicznie w najbliższym czasie (Ursynów albo MT w PKiN) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Obserwowałem warsztat, czekałem na galerię i warto było Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Masz zamiar wystawić go publicznie w najbliższym czasie (Ursynów albo MT w PKiN) ? A właśnie, nie napisałem, będzie oczywiście, i tu i tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Cud, miód i orzeszki, piękna bestia! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Obserwowałem warsztat, czekałem na galerię i warto było podpisuję się pod powyższym pięknie wykonany model, bardzo mi się podoba, zgodzę się też, że kurzenie przerwałeś w dobrym momencie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Pięknie. Troszeczke działo jakby odstaje - wydaje się ciemniejsze. odpoczynkiem dla oglądających od zalewu wszechobecnej niemczyzny Z tym się nie zgodze. Ostatnio jest więcej współczesnych i jest to dość wyrównane (w konkursie już chyba więcej współczesnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Super model Stroju - może na dłuższy czas zajmiesz się współcześniakami. Dobrze Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Jak zawsze rewelacja Plus za temat i za wykonanie A teraz idę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 myślę że twój styl już się ukształtował. Gratuluję świetnego modelu. Prawde mówiąc podoba mi się bardziej niż z tych fotek z linku Erniego. Ten wygląda prawdziwie i grożnie a tamten jakoś mnie nie powalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Dobrze się ogląda piękny model. Gratuluję. Jakaś podstaweczk aby się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 na dłuższy czas zajmiesz się współcześniakami Ale stroju jest modernistą a niemszczyznę dla rozluźnienia tylko czasem robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Bardzo ładnie wyszedł kadłub, super okurzenia. Fajnie, że bambetle dostały extra paski. Na niektórych modelach trzymają się siłą woli. Super wyglądają też peryskopy Zastanawia mnie żółty kanister. Szkoda, ze nie ma jakiejś figury. W temacie kół dedykuję Ci foto LAV z 89r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 klasa model i bardzo ładnie pokazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Cóż pozostaje jak tylko dołączyć do gratulujących, bardzo dobrze przykurzony, fajny temat - jedyny minusik za nienaturalnie wyglądający brezent? po prawo z tyłu. Reszta miód. Do zobaczenia w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Model rzecz jasna piękny. Mój pewnie w połowie nawet nie będzie taki, ale jak uda mi się go zrobić to też go w Wa-wie pokażę. Mam pytanko do autora jakim kolorem malowałeś peryskopy i z czego są robione anteny. Ja robię Strykera w wersji Command z trampka. Ogólnie skleją się go bez problemowo, a jak ten z AFV ci się sklejał. Dzięki twoim fotkom wiem do czego mam w komplecie te paski. Służą pewnie do przyczepienia bambetli. Zrobiłem sobie przerwę od drugowojennych modeli aliantów. Jeszcze raz gratuluje modelu i pozdrawiam. Zresztą twoją Merkavę miałem przyjemność oglądać w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Co do peryskopów, to na końcu szybki pomalowałem taką farbką, cieniutką warstwą: Normalnie używam jej do malowanie tylnych świateł. A te powierzchnie co były zamalowywane surafacerem a potem na kolor pojazdu, najpierw pomalowałem na czarno, aby nie było widać jasnego surafacera przez szybki. Anteny to polistyren z ramki ciągniony nad płomieniem. a jak ten z AFV ci się sklejał. Po prostu ideał, ani razu nie sięgnąłem po szpachlę ani po pilnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Po prostu super. IMO wyszło jeszcze lepiej niż Merkava. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Co do peryskopów, to na końcu szybki pomalowałem taką farbką, cieniutką warstwą: Normalnie używam jej do malowanie tylnych świateł. A te powierzchnie co były zamalowywane surafacerem a potem na kolor pojazdu, najpierw pomalowałem na czarno, aby nie było widać jasnego surafacera przez szybki. Anteny to polistyren z ramki ciągniony nad płomieniem. a jak ten z AFV ci się sklejał. Po prostu ideał, ani razu nie sięgnąłem po szpachlę ani po pilnik... Dzięki. Do zobaczyska w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 No cóż będę szczery - bardzo dobre modelarstwo. POGRATULOWAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Stroju a to ten sam model opisany jest w nowym numerze Super Modelu, bo widzę pewne różnice, ale autor się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Heh, no te 'pewne różnice' są dość kolosalne, w najnowszym SM opisałem budowę innego Styreka, wersję TACP, ze slat armor'em i innymi bajerami, a ten też był w gazetce, tylko jakiś czas temu... Ten nowy też się pojawi z czasem na form... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Co do peryskopów, to na końcu szybki pomalowałem taką farbką, cieniutką warstwą: Normalnie używam jej do malowanie tylnych świateł. A te powierzchnie co były zamalowywane surafacerem a potem na kolor pojazdu, najpierw pomalowałem na czarno, aby nie było widać jasnego surafacera przez szybki. Anteny to polistyren z ramki ciągniony nad płomieniem. a jak ten z AFV ci się sklejał. Po prostu ideał, ani razu nie sięgnąłem po szpachlę ani po pilnik... Dzięki. Do zobaczyska w Warszawie. Co do idaełu AFV to ostatnio robiłem Strykera tej firmy z ATGM i co i jest milimetrowa szpara między bokiem tyłu kadłuba, a tylną ścianą. Próbowałem wszystkiego, czyli nacięcia plastiku od wewnątrz, podgrzania go i nic. Wracał na swoje miejsce. W końcu niestety musiałem podziałać szpachlą i jest tego efekt, ale uważam, że w modelu za 181 zł to nie powinno być takich błędów. Chyba, że tylko mi trafił się taki felerny egzemplarz. Pozdrawiam Zbyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi