Marcin M. Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Witajcie! Po prawie dziesięciu miesiącach udało mi się skończyć mój jak do tej pory największy i najbardziej wymagający projekt. Zdjęcia oryginalnego saturatora, znajdującego się w szczecińskim Muzeum Techniki i Komunikacji "Zajezdnia Sztuki" możecie obejrzeć tutaj, prześledźcie warsztat, może komuś moje doświadczenia sie przydadzą. Dziękuję wszystkim kibicującym i wspierającym mnie. Dość gadania! Ja stawiam , znaczy się zapraszam do oglądania i komentowania Pozdrawiam, Marcin Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 No i w końcu galeria. Model pierwsza klasa. Projekt ciekawy od początku do końca. Gratuluję modelu i pytam co ciekawego nam teraz pokażesz? A ja poproszę Pomarańczowy 2 razy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Łee na Wałach...na Bramę Portową go,na Bramę. Model extraśny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Poproszę szklaneczkę z sokiem malinowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Rewelka ,powaliło mnie jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Widziałem na zlocie w Koszalinie, fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 ojacie... Oglądam ten wątek, oglądam i się zastanawiam czemu ten koleś daje tyle fotek z muzeum techniki... Myślę, że dziwnie tam odwzorowali te kraniki, może nie mieli oryginalnych części (pamiętam z ulicy jak wyglądały ), czytam komentarze i gratulują mu modelu... No to jeszcze raz na obrazki i... jaja jak berety... wziąłem model za oryginał. CZAD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Szczere gratulacje za pomysł i realizację modelu. Aż się łezka w oku kręci na te PRL-owskie wspomnienia "gruźliczanki" z sokiem, aż chciało by się wysupłać z kieszeni 2 zele i biec po wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 bardzo ciekawa praca, zdjęcia w plenerze klimatyczne, człowiek czuje się od razu 30 lat młodszy... gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 ja poproszę ze sokiem :-) i to jest modelarstwo. Ładne kamo ,detal i wogóle..... brakuje jednak preshadingu i washa .....ha ha.:-) Gratulacje. Wrzucam w zakładki...Ciekawe jaki procent młodzieży pomyśli co to robiło,że tak się jaramy wózkiem z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Maja 2013 Autor Share Napisano 29 Maja 2013 Witajcie! Koledzy, naprawdę nie spodziewałem się, że mój model wywoła aż tyle pozytywnych emocji i wspomnień. Włożyłem w niego naprawdę dużo pracy i wysiłku, zwłaszcza ostatni tydzień miałem ciężki; ucierpiało też, muszę z przykrością stwierdzić, życie rodzinne . Tym bardziej cieszą mnie miłe komentarze. wziąłem model za oryginał. Znów się udało Gratuluję modelu i pytam co ciekawego nam teraz pokażesz? Dzięki, Grubyjg; na razie planuję urlop od modelarstwa, oby jak najkrótszy . A pomysłów mam sporo! na Bramę Portową go,na Bramę. Planowałem tam robic fotki, ale ruch pieszych, dzieci i psów za duży. No i miejsca mało po przebudowie. Zresztą tam na schodach też dziwnie musiał wyglądać facet leżący w różnych pozycjach z fotoaparatem. A co dopiero w samym centrum! Widziałem na zlocie w Koszalinie, fajna sprawa Dzięki Dumo. Szkoda, że nie było okazji pogadać. Ciekawe jaki procent młodzieży pomyśli co to robiło,że tak się jaramy wózkiem z wodą. Toż to nasza młodość! Aż się łezka w oku kręci na te PRL-owskie wspomnienia "gruźliczanki" z sokiem, Pamiętam, że ostatni raz piłem ją w 1988 roku w sierpniu, pięć szklanek czystej, jedna po drugiej. Jeszcze raz dzięki wszystkim! Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Warsztat śledzie bo było na co patrzeć, a teraz oczy cieszę galerią. Super produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Niezły odjazd. Modelarze potrafią być nieźle odjechani. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Całość super, najbardziej podobają mi się zdjęcia w plenerze. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Suuuper a jest sok malinowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Rocznik 1978 wyraża swój podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Brawo za temat. Takie piękne przypomnienie stałego elementu "wyposażenia" polskich miast z lat mojego dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Z przyjemnością podglądałem warsztat, teraz mogę się tylko przyłączyć do pochwał Dzięki za takie fajne przypomnienie dzieciństwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Marcin jeszcze raz powiem bardzo mi się podoba ,rozmawialiśmy o nim na Festiwalu w Koszalinie .Przypomina mi on pozytywnie młodzieńcze lata.Gratulacje na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Bardzo mi się podoba panie Marcinie, hehe aż sentyment do starych czasów powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Bardzo mi się podoba panie Marcinie, hehe aż sentyment do starych czasów powraca. Hej. Czego mi brakuje, to podłączenia do chodnikowego hydrantu i puszystej "saturatorowej" Ale to marudzenie - bo poza tym gruźlicowóz jak żywy :P Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Lato 1978. Bydgoszcz, Park Ludowy, w tle Pałac Młodzieży. Jak widać saturator oblegany. Ten w skali 1/8 pewnie też będzie zawsze w centrum zainteresowania, gdziekolwiek go pokażesz. Zauważ, że w naczyniu na sok, jest rurka, której w muzealnym egzemplarzu nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Hej.Czego mi brakuje, to podłączenia do chodnikowego hydrantu i puszystej "saturatorowej" Witaj ZzB, z założenia model miał być solo na podstawce. Ale zauważ, że możliwość podłączenia wody jest , po wykorzystaniu tej ze zbiornika. Lato 1978. Bydgoszcz, Park Ludowy, w tle Pałac Młodzieży. Jak widać saturator oblegany. I jaki przekrój "paszcz"! Starzy, młodzi, z zębami, bez. A szklaneczek kilka Ale społeczeństwo ogólnie zdrowsze było. Zauważ, że w naczyniu na sok, jest rurka, której w muzealnym egzemplarzu nie ma... ... co i tak nie przeszkadza mu w działaniu. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 I jaki przekrój "paszcz"! Starzy, młodzi, z zębami, bez. A szklaneczek kilka Ale społeczeństwo ogólnie zdrowsze było.: Wspomnienia są fajne, ale niech nie będą przyczynkiem do czarnej propagandy. http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/LUD_trwanie_zycia_2011.pdf Obejrzyj tabele, przeczytaj tekst i wyciągnij sam wnioski. Przepraszam za edukacyjny charakter postu, ale modelarstwo bardzo często łączy się z historią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi