Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Kolejny wieloletni mieszkaniec szafy.

Model Hasegawa+ Eduard cockpit+ pasy papierowe RB

Jak na pierwsze spotkanie z tą skalą jestem nawet zadowolony z osiągniętego efektu.

Wiele by można zrobić inaczej, lepiej itd. Trudno, ale obiecuję powrócić do

skali 1/32 już za jakiś czas.

Kilka marnych fotek, Jeżeli P-40 to tylko z uśmiechem.

P-40E 76th FS/ 23FG. Maj. Edward F. Rector, Chiny 1942.

oZk8jZa.jpg

UAdIpHv.jpg

RZ2oNCx.jpg

9VKfQqR.jpg

6GCHdiR.jpg

HMyonbL.jpg

KqK3swN.jpg

Z obawy o linki antenowe nie ma fotek spodu.

Edytowane przez Gość
Napisano

Jak prawdziwy. Super robota !

Napisano

Także jestem na TAK

Napisano

Bardzo fajny!

Widać, że w dużej skali radzisz sobie bardzo dobrze, ma ona wiele wielkich plusów. Zwłaszcza, gdy tak jak u mnie, wzrok już nie ten.

Takie peczterdziestki, jak Twoja, zachęcają mnie do zainteresowania się tą maszyną, jakoś mnie do tej pory omijała.

Pozdrawiam

Hubert

Napisano

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Marcin; fajnie było znowu się spotkać.

Takie peczterdziestki, jak Twoja, zachęcają mnie do zainteresowania się tą maszyną, jakoś mnie do tej pory omijała.

Pozdrawiam

Hubert

Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać.

Napisano

Tak, tak , na żywo także wygląda pięknie. Bardzo lubię Twój styl modelarski i w zakresie malowania staram się podpatrywać to i owo. Zmuś się kiedyś i przeprowadź relację z malowania krok po kroku

Napisano

Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać.

Jakieś bliższe informacje ?

Bardziej właściwe słowo byłoby podobno. Takie plotki krążą po internecie.

Mikołaj; trudno mówić o jakimś moim stylu, bo ja ciągle poszukuję. Praktycznie każdy mój

modelik jest inny. Co do relacji z malowania to lipa bo maluję nie właściwymi farbami.

Twoje canadyjki na żywca też są /za......e/ znaczy fajne.

Napisano

No, zobaczymy. Pewnie dobije do 400 zł za pudełko, jeżeli się pokaże.

Raczej nie będę czekał, tylko upoluję coś w sieci możliwie niedrogo i dorzucę trochę dodatków.

Dzięki za inspirację

I jeszcze raz: bardzo, bardzo udany model, a użyte kolory moim zdaniem wyglądają dobrze, całość wyszła plastycznie i przekonywająco.

Pozdrawiam

Hubert

Napisano

Witam

Podobnie jak kolega kendzhub, nigdy nie byłem fanem P-40. Uważałem je tylko za coś pokroju supportu przed koncertem kapeli o nazwie P-51

Teraz jednak gdy mamy coraz więcej fajnych modeli tych maszyn, mam coraz większą ochotę zrobić jakąś z Pacyfiku lub Włoch. Twój model tylko bardziej mnie nakręcił. Naprawdę bardzo fajnie ją wykonałeś i nie przesadziłeś z brudzeniem. Jest tak w sam raz, efektownie ale nie "efekciarsko".

Brawa, ochy, achy i zaproszenia do zakładów pracy

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Malowanie takie niby od niechcenia, ale to naprawde kawał dobrej roboty. Bardzo realistycznej. Mimo dużej skali uniknałes tych wszechobecnych kratek z preszejdinga na które nie moge patrzeć. Udało ci sie uzyskac bardzo realistyczny efekt !!

Napisano

Dziękuję za komentarze. Fajnie że się podoba.

Witam

nie przesadziłeś z brudzeniem. Jest tak w sam raz, efektownie ale nie "efekciarsko".

Pozdrawiam

Kornik

Bardzo byłem umiarkowany w brudzeniu, przy tej wielkości modelu mogło by się zrobić śmiesznie.

Napisano

Czy robiłeś high pass na overlay'u ze zdjęciami?

Taki efekt wyszedł jakbyś coś takiego stosował...

Napisano

Będzie:

https://www.eduard.com/store/out/media/distributors/leaflet/leaflet2017-07cz.pdf

Czy robiłeś high pass na overlay'u ze zdjęciami?

Taki efekt wyszedł jakbyś coś takiego stosował...

nawet nie wiem o czym mówisz. U mnie z fotkami jest jak w przysłowiu o żołnierzu

co strzela... o kto inny kule nosi.

Fotki kadrowane, dalej automat, trochę ostrzenia; wszystko w prostym programie do obróbki.

Fotografia to nadal dla mnie czarna magia, choć się staram.

Napisano
marek d napisał(a):Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Będzie:https://www.eduard.com/store/out/media/distributors/leaflet/leaflet2017-07cz.pdf
No cóż, mój jest już w drodze, kupiony w bardzo dobrej cenie w Japonii .

Z pozdrowieniami

Hubert