panzer_lehr Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Ja nie czepiam się opon NOKIAN. Bo do nich zastrzeżeń nie mam. Ale w mojej opinii, felgi ze śrubami, to najsłabsze ogniwo tego zestawu. I jak pokazują inni producenci, można zrobić to na bardzo przyzwoitym poziomie metodą wtryskową. Choćby felgi do Stryker'ów czy to z AFV Club, czy z Trumpeter'a. Myślę, że ekipa z IBG mogła się w tej materii bardziej przyłożyć. Bo tak zamiast dostać ocenę 5, to dostają 4+. Oczywiście jest to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Czy Waszym zdaniem felgi i opony z zestawu Strykera z AFV nadawały by się do Rosomaka? Też odniosłem wrażenie że zestawowe felgi mają mało wyrazisty detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Ani felgi ani opony się nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 W temacie NOKIAN czy MICHELIN kilka ciekawych zdjęć z 2009 i 2010 roku: Znalazły się i miksty i .... GOODYEAR: - 4 NOKIAN-y? - 2 NOKIAN-y i 2 MICHELIN-y? - same GOODYEAR-y - 3 NOKIAN-y i 1 MICHELIN - 1 I 3 NOKIAN a 2 i 4 to ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 - 1 I 3 NOKIAN a 2 i 4 to ???? Michelin XML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Michelin XML. Sprawdzone, potwierdzone. To nie jest Michelin XML, tylko czeski SEMPERIT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Fakt, a dokładniej Semperit M235 14.00R20 Gigant-Steel 22Pr 164/160G . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 To kiedy nowy model IBG..? Pierwotnie miał być we wrześniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 za tydzień - o ile wszystko dobrze pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Już jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Rewelacja... Pytanie do wtajemniczonych - co to za typ pancerza..? Rafael, który robi Andrzej czy nasz krajowy..? I jaki pancerz ma rosomak z wieżą OSS-D jeżdżący w Afganistanie (z siatkami na bokach)..? Będę wdzięczny za odpowiedź..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Rewelacja... Pytanie do wtajemniczonych - co to za typ pancerza..? Rafael, który robi Andrzej czy nasz krajowy..? I jaki pancerz ma rosomak z wieżą OSS-D jeżdżący w Afganistanie (z siatkami na bokach)..? Będę wdzięczny za odpowiedź..! W modelu jest nasz krajowy typ pancerza. Rosomaki z wieżą OSS-D z Afganistanu mają pancerz Rafaela. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Rewelacja... Pytanie do wtajemniczonych - co to za typ pancerza..? Rafael, który robi Andrzej czy nasz krajowy..? I jaki pancerz ma rosomak z wieżą OSS-D jeżdżący w Afganistanie (z siatkami na bokach)..? Będę wdzięczny za odpowiedź..! W modelu jest nasz krajowy typ pancerza. Rosomaki z wieżą OSS-D z Afganistanu mają pancerz Rafaela. Pozdrawiam Jacek Czyli z tego modelu zaślepiając dziurę po obrotnicy i dodatkowy właz przed wieżą można zrobić Rosomaka bazowego, do którego kalki dało ToroModel..? Macie zdjęcie Rosomaka bazowego "z góry"..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2016 I przestroga dla Nokianów z pudełka... UWAGA!!!! koła z plastiku IBG jak ktoś wciśnie na siłę felgi nie używać kleju Extra Thin Tamiya, ja zmontowałem felgę z jednej strony i po zakropieniu od środka uslyszałem pstryk... i pstryk... efekt jak widać na zdjęciu "opona" pęka ...pewnie w miejscu największego odkształcenia, obok to samo koło ale bez kleju i jest ok. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Wiadomo coś na temat kiedy pojawi się trzeci zapowiadany model IBG (wersja krajowa z wieżą)..? Pierwotnie miał być jakoś na połowę grudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Pierwotnie miał być jakoś na połowę grudnia... Do połowy grudnia jeszcze tydzień... Nie panikuj... Jak ma być, to będzie. Producent przymierza się do premiery 15go grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 W przyszłym tygodniu ma być w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 W przyszłym tygodniu ma być w sprzedaży. Dzięki za info..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Taką informację mam z TankModel. Cena u niego nie całe 155 plus toczona lufa do niego od Master za 34 złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Nie zauważyłem, by ktoś o tym wspomniał... http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=24316 Podejrzewam, że to pierwszy z serii:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 I od razu chyba taki sam z Thunder Model...: http://www.thundermodel.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Osz w morde, mój ulubiony angielski ciagnik, w 35 !!! Brawo !! Bedzie to światowy bestseller !!! Bo pojazd ma fanów na całym swiecie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Nowości IBG w 1:72: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Turan... szkoda, że nie w mojej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Na facebooku IBG oficjalnie zapowiada sporo modeli japońskich w 1:72 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1201349349986707&id=712790215509292 Dla tych co korzystają z FB wklejam linka Osobiscie cieszę się na Zrinyi i japończyków bo wybór raczej niewielki był w tej skali,głównie żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi