young Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Tylko to są plotki i czyjeś opinie. Rzecznik MON już parokrotnie zaprzeczał czemuś co miało miejsce w SZ. Takich informacji pojawi się jeszcze cała masa (przypominam niekończącą się historię pod tytułem samolot szkolny), a tu mamy wątek o konstrukcji lotniczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 W sumie w tym modelu jest schemat malowania w instrukcji, jeśli Cię to interesuje mogę go zeskanować Dzięki, ale instrukcję mam... Z tym, że schematom z instrukcji z reguły nie ufam, także wolałbym podkładkę zdjęciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 na płycie z AeroPlana masz fotkę tej suczki z lewej strony (chyba trzecie zdjęcie w temacie Su-22 M4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Co prawda ten nr Aeroplana mam, ale płytka zaginęła w pomroce dziejów... Może ktoś zrobić print screena jeśli ma płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Niewiele na niej widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Ale skoro Mi-8/17 się chce zastępować maszynami klasyu niżej Z tego co wiem to tylko Mi-8, Mi -17 będą latać dalej. A porównanie UH-60 z Mi-8 nie wygląda tak źle. A wracając do poprzedniego tematu, moim zdaniem dość istotnego, bo na bierząco wyjaśnia się kwestia obronności na najbliższych kilka dekad: http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,2162,aktualnosci-z-polski,odpowiedz-mon-w-sprawie-tarczy-i-f-16 Odpowiedź z samego źródła, czyli MON. Smutna odpowiedź... Na forum lotnictwo.net pojawiła się informacja od osoby służące w PSP że palowane jest zastąpienie jednej eskadry Su-22 używanymi F-16 i w związku z tym trwają już jakieś wstępne roszady personelu. Ale może to tylko takie plotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Na forum lotnictwo.net pojawiła się informacja od osoby służące w PSP że palowane jest zastąpienie jednej eskadry Su-22 używanymi F-16 i w związku z tym trwają już jakieś wstępne roszady personelu. Ale może to tylko takie plotki ? To tym właśnie plotkom zaprzeczył już rzecznik Ministra ON. Innymi słowy: Żadnych złudzen, Panowie. Zostajemy z 48 samolotami o realnej wartości bojowej na wiele następnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Bez panki w tym kraju żaden długoterminowy plan się nie utrzymał . To ze dzisiaj coś tam mówią nie znaczy że nie zmienia zdania z a tydzień, miesiąc czy rok potem zmienią to zdanie jeszcze parę razy i w końcu coś tam kupią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Dzięki Leszek za zdjęcie. Wbrew pozorom jest bardzo pomocne! Oczywiście jakby ktoś wyszperał jeszcze inne ujęcie "3101", to będę bardzo wdzięczny. Model trafia na mój warsztat i będzie na 99% w tym malowaniu. A co do rzecznika MON to nie bądzmy naiwni. W swoim czasie np wielokrotnie dementował "plotki" o wyborze F-16, które to dziś u nas latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Może coś pomogę: Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Podejrzewam, że przeczą plotkom wymiany Suk na eFy, by zmylić przeciwnika... Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Ciekawe zdjęcia Krystek, dzięki. Pokazują 3101 prawdopodobnie w najwcześniejszym, jeszcze "posowieckim" kamo (przynajmniej to ostatnie). Brakuje ciemnobrazowych plam, także łat "agresywnej" zieleni. Stożek na nosie nie był jeszcze malowany, domyślam się że alumunium, choć może był biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Stożek na nosie nie był jeszcze malowany, domyślam się że alumunium, choć może był biały? To nie jest stożek tylko jego osłona pomalowana częściowo na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzięki za sprostowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kamo prezentowany na fotkach był oryginalnym fabrycznym w jakim został dostarczony do Polski. Taka ciekawostka, jedyny samolot z 38 serii jaki był dostarczony do PL. Obecnie lata pod numerem 8101. Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie numery jakie były i są w użyciu: http://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/73-su_22/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 DOL 2003 http://www.planepictures.net/netshow.php?id=115556 http://www.planepictures.net/netshow.php?id=115558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 AŁ-21F-3 2011 Suka jeszcze w starym kubraku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 http://galeria.aviateam.pl/panorama/16 Kolejna panorama ze strony Aviateam, tym razem Suka. Bez TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Kadłub Su-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foxbat155 Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Gdyby ktoś budował wersje szkolno-bojowa ;) to może podejrzeć ten dziwny wiatrochron... Wiem że ten post był bardzo dawno temu, ale gdyby dało się obfocić te kabiny i zamieścić na forum byłbym ogromnie wdzięczny (oraz na pewno wielu innych ). Dla zachęty mogę napisać że prawdopodobnie byłby to pierwszy taki kabinowy walkaround Su-7U w internecie. Także sława jest do wzięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Inne ujęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Koledzy prośba. Czy posiada ktoś dobre zdjęcia PTB-800. Google nic nie wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 http://forums.airforce.ru/matchast/4132-podvesnye-toplivnye-baki-na-mig-21-a/ tu znalazłem rysunki ale Ty pewnie wolisz zdjęcia... http://en.valka.cz/viewtopic.php/t/77809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 o Piotrze wielkie dzięki, o to mi chodziło. Czeska lepsza, ta pierwsza do Mig'a-21 jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Gdzieś w polowie strony jest też do suczek.... ;) nie doszedles nizej... Mam cię..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi