Twitch Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Brawo Krzychu... strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Pięknie to wygląda .Reszta może zgubi się pod dalszymi zabiegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Jest dobrze. Dalsza obróbka powinna wszystko załatwić. Poza tym jak żona powiedziała że jest fajnie to my mamy mało do dodania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Bardzo dobrze i kto tu mówi o trzęsących sie kombinerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 no spoko...zaczyna wygladac jak ten kolo mnie w Bovington ....tak sobie mysle ze mazianie tych lini pedzelkiem to musi byc niezla lekcja pokory:) Pewnie zamiast krodkich szarpanych ruchow lepiej bylo by lechac jedna linie ale to inna szkola jazdy...(kilka pisanek w stylu kurpoiwskim niedlugo na Wielkanoc i nastepne takie dziwaczne kamo wejdzie bez popitki:)...podoba mi sie no i kolory sa takie jak trzeba Ciekawe co wyjdzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dzięki. Fajnie że się podoba. Kilka odpowiedzi: ...jedyne co gryzie to ta farba która zlazła z lufy na górnej wieży i metalem po oczach błyska. Niestety przy maskowaniu bluetackiem też już mi się tak na metalowych elementach zdarzało.Poprawię pędzelkiem. Metal nawet pokryty surfacerem nie utrzymał farby. Nastepnym razem dam tylko sama folię.No to najtrudniejszą robotę masz za sobą. Tez tak myślę. Teraz to już chyba powinno być z górki.Pewnie zamiast krodkich szarpanych ruchow lepiej bylo by lechac jedna linie ale to inna szkola jazdy...To samo zauważyłem, że malując ruchem jednostajnym lepiej wychodzi, ale tych zkrętów tyle i dostęp nie najlepszy, że nie za bardzo dawało radę. A na koniec pytanie. Jakie kolory byłoby teraz najlepiej na filtry zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Bardzo ładnie go wymalowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Dzięki raz jeszcze. Na śmierć zapomniałem o pokrywach włazu na wieży. A tu kicha - brak elementu peryskopu od wewnetrznej strony, a włazy bedą otwarte. Muszę coś tam dorobić. Czy moglibyście poratować jakimś zdjęciem jak nie Granta to czegoś podobnego bo ni w ząb nie mam pomysłu jak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Mam tylko takie znalezione na szybkiego; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Zawsze coś, dzięki. Myślę że da się cos na jego podstawie sklecić. Ale martwi mnie położenie tych klap. U mnie będą otwierać się na boki wieży a nie jak tu na przód i tył. Nie wiem czy przypadkiem pierscień nie był obrotowy bo widziałem te klapy w róznych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Nie wiem czy przypadkiem pierscień nie był obrotowy bo widziałem te klapy w róznych kierunkach. Tak ten właz jest obrotow o 360 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Dzięki za zdjęcia. To na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Nie ma weny, więc klap jeszcze nie ruszyłem. Za to popryskałem troche rozjaśnień. No i co o tym teraz myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Wyglada przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 teraz wygląda dobrze a po washach nabierze jeszcze bardziej rumieńców. Na koniec pryśnij całość pactrą matowa powinno go to wypłowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Wygląda świetnie. Tylko tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Dzięki. A tak przy okazji jakie filtry by można zastosować? Filtry to ciągle moja pięta Achillesowa. Piotr (Pankot13) zasugerował brąz na piaskowy, co jest jak najbardziej logiczne. Nie wim tylko czy dawać go selektywnie, czy walić na cały. Biały by chyba nie za bardzo po nim wyglądał. Ach te filtry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Hej.Jak by nie patrzec na koncu powinien byc caly wyblakly i wyplowialy wiec nie ma co kombinowac,tak mi sie wydaje.Biedronki chyba nie wchodza w gre,wiec pozostaja tylko wyblakniecia wiec kurz,kurz i jeszcze raz kurz.To jest moja opinia i niech wypowie sie jakis szpenio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Krzysiek jeśli masz wątpliwości co do mojej rady to polecam Ci ten artykuł. Decyzję zostawiam Tobie. To twój model i twoja ciężka praca. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=42166&highlight=filtry+mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Krzyśku ja bym zapodał jeszcze nieco silniejsze wypłowienia na samym szczycie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Dziś zdjąłem maskowanie zawieszenia i ... kolor wózków znacząco odbiega od góry. Jest to oczywiste bo na pancerzu były robione rozjaśnienia. Dałem na górę filtr z ochre brown. Może tak to zostawię i wypłowię to olejami? Było by to ciekawe kolorystycznie. Kiedyś robiłęm jeszcze jakby filtr z białej akrylowej bardzo rozpuszczonej - dało to ciekawy efekt. Może takie coś na wóżki? Wózki są ruchome i tak się ustawiły do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Pięknie wygląda. Podziwiam Cię . Jak dla mnie na wózki możesz dawać filtr. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Wózki rozjaśnij suchym pędzlem . Tak naprawdę to czekam na końcowe zdjęcia . Jest po prostu świetny ! I ten ogrom pracy włożonej . Pelen podziw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Krzysiek naprawdę masz u mnie pełen respekt. Przebrnąłeś przez ciężką budowę, uporałeś się z wszystkimi niedociągnięciami. I na koniec fundujesz piękny kamuflaż. Co prawda jakoś się w temacie nie udzielałem ale przeglądałem na bieżąco. I z niecierpliwością czekam na aktualizacje, bo pięknie nam tu robisz!!! Powodzenia w dalszej pracy Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi