templess Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Pięknie Ci wychodzi ten model. Szkoda tylko że wnętrze jest tak mało widoczne a włożyłeś tam tyle pracy. Ale świadczy to tylko że mieszka w Tobie prawdziwy duch modelarstwa . Co do washa to strzel ten ciemny coby było go widać też na brązowych plamach.Jakoś nie widzę robienia washa w dwóch kolorach.Chyba dziwnie by to wyglądało. No i Krzysiek nie omłotkuj go za bardzo. Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Dzięki że się podoba. A teraz trochę odpowiedzi. Ta czerwień na kalkach dość konkretnie daje po oczach i odznacza się na powierzchni modelu. Przydałoby się to jakoś zgasić...Będzie, będzie. Kalki dopiero wczoraj położone i zabezpieczone sido.Dla mnie model jest wspaniały' date=' nie mogę się doczekać galerii. Równie dobrze mogę stwierdzić, że lepiej sobie zbierać zakrętki niż modelować, gdy widzę takie cuda. [/quote']I kto to mówi - twój T-28 jest bombowy.Szkoda tylko że wnętrze jest tak mało widoczne a włożyłeś tam tyle pracy.Coś tam powinno być widać przez te pootwierane włazy' date=' a wieżę zawsze bedzie można wyciągnąć i popatrzeć.Co do washa to strzel ten ciemny coby było go widać też na brązowych plamach.Jakoś nie widzę robienia washa w dwóch kolorach.Chyba dziwnie by to wyglądało.Też tak sobie dziś pomyślałem.No i Krzysiek nie omłotkuj go za bardzo.Postaram się. Musze tylko uważać aby nie przesadzić. Wiesz jak to jest jak się za to zabierasz. Jeszcze jeden tu i tam i naraz wygląda jakby ze schodów spadł, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajnie te kalki wyglądają.To już na dniach galeria . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 WOW wygląda świetnie. Sorry za głupie pytanie ale czy masz w planach podstawkę ? Bardzo by fajnie wyglądał na jakieś pustynnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 No to Krzysiek młotek w dłoń i obijaj. Bardzo ciekaw jestem efektu twoich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Wash daj całościowy, kamo dobrze siadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 To już na dniach galeria .Chyba jeszcze trochę.Sorry za głupie pytanie ale czy masz w planach podstawkę ? Bardzo by fajnie wyglądał na jakieś pustynnejMam do niego figurki i może coś wystrugam' date=' ale u mnie to zawsze chęci wielkie a konkretów mało. Model załośkowany. I jak? Na razie nie daję sido gdyby trzeba coś poprawiać, ale mam nadzieję że wystarczająco was znudziłem tym warsztatem, że zaakceptujecie wygląd aby w końcu doczekać końca . [img']https://lh6.googleusercontent.com/-SnxYQEvv6D0/T0_eIgD4IcI/AAAAAAAAByA/GP_TDy_aRPQ/s576/PICT0290.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Przyznam szczerze, że często tu zaglądam ale się nie odzywam Teraz jednak powiem, że modelik bardzo ładnie nabiera życia. Po czasookresie trwania tego warsztatu widać, że nie warto się spieszyć i spokojnie dązyć do zamierzonego celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajnie,fajnie.Ja bym go jeszcze bardziej zmeczyl przy wlewach na plycie nad silnikiem.Gora wiezy wyglada oblednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Śliczny jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Nie wiem jak to możliwe, ale na zdjęciach z odległości wygląda jeszcze łądniej . Pozazdrościć wykonania.Wash punktowy? Edytowane 2 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Witam! Ślicznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Śliczny potworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Dzięki koledzy za motywację. Ja bym go jeszcze bardziej zmeczyl przy wlewach na plycie nad silnikiem.Zgodnie z sugestią zrobiony.Wash punktowy?Tak, ale w w niektórych miejscach był jeszcze trochę mokry i się rozmazał. Ale to nie szkodzi - dodało to trochę urozmaiceń do koloru. Omłotkowałem go. I jak zwykle chyba trochę przesadziłem, a może nie. Raz myslę tak a potem inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Do rzeczy model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Klasa.Co dalej w planach-kurz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Jeszcze chcę go trochę lejami pomazać, no a potem pigmenty. I chyba byłoby tyle. A przy okazji. Widział ktoś jakies bambetle do Anglików? Bo jak nic nie znajdę to będę musial chyba coś sam wystrugać. Chciałbym mu coś niecoś podokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Coś mi te obicie nie pasują. Niedawno wróciłem z roboty i jeszcze nie przestawiłem sie na inny tryb. Miejsca? Bo nierówno? Kolor? Nie znam tematu. Ale jeśli granty trafiału do afryki z malowaniu olive drab to moze wlasnie tak go trzeba pomęczyć? Nie jestem pewien. Ogólnie prezentuje się OK. Dodam do obserwowanych i jeszcze tu zajże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Obicia wyszły bardzo fajnie Krzysiek. A tu masz oporządzenie dla Granta; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/BLACK-DOG-T35025-135-M-3-Grant-accessories-set/6854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Zestaw, który zaprezentował kolega Pankot wygląda całkiem do rzeczy, choć przydałoby się rzucić kilka Large Pack'ów i może jakieś kanistry z wodą lub paliwem. Mnie obicia bardzo się podobają. Subtelne i nieprzesadzone. Kończ go chłopaku, kończ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 W pełni popieram Black Dog doda mu skrzydeł Obicia pięknie wyszły... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Co do obić to powiem że całkiem sensowny jest twój wywód Jacku co do ich kolorów. Jednak zrobienie tych zajęło mi trzy dni ichyba popadłbym w jakąś traumę gdybym je teraz chciał zamalowywać. Black Dog... właściwie to zapomniałęm napisać o jakimś substytucie. Chodzim mi jakiś inny zestaw. Ale Black Dog jest ciągle w opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Piękne te obicia. Możesz powiedzieć jak zrobiłeś je na prawym błotniku (2gie zdjęcie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Wszystko malowane pędzlem. Tym razem postanowiłem nie używać gąbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Jeśli Ty tak malujesz z pędzla to ja mam całą szafkę modeli do przemalowania tym pędzlem Zgrabnie się prezentuje, aż sam chciałbym takiego tanka mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi