Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przedstawiam Wam kolejny model, a jest to Volvo F12 Italeri nr 752. Scenka przedstawia tak częsty widok(teraz mniej) na polskich drogach ciężarówka stojąca na polu, przed domen z wielką kartką (kartonem) za szybą z napisem SPRZEDAM. Volvo pomalowałem w barwy PEKAES-u(teraz jest to ex. Pekaes).

Model jest po sporej waloryzacji tz. dodane przewody w ramie, silniku , dołożone blaszki firmy CTM(atrapa,emblematy, wycieraczki, schodki do kabiny), zmiana kabiny na płaską(niską - produkt żywiczny KFS) Italeri daje wysoki dach Globetrotter,

tylne nadkola w kabinie są od Revell-a.

Farby jakie użyłem to Pactra i Gunze, ślady eksploatacji to pigmenty MIG, farby dla plastyków, lakier do włosów.

Podstawka to gotowa mata(łąka) firmy Polak

Czas na fotki

Volvo w czasach swojej świetności( to jest tylko jako przykład)

ba41382c.jpg

84d37574.jpg

27ec7d31.jpg

7b9ba1e9.jpg

dcd0a59c.jpg

aeaa6ec4.jpg

168ef2a4.jpg

041bd7c0.jpg

7ac45da0.jpg

2b204fc5.jpg

a30357a5.jpg

0a81da24.jpg

cdn

Napisano

Bardzo mi się podoba. Pakiet podstawka+model robią niesamowite wrażenie. Jedna rzecz, która delikatnie zwraca uwagę, że to plastik to sprężyny przy kabinie (tylna ściana).

pzdr.

Napisano

Wielkie brawa Wszystko iealne, może tylko poza wykończenem podstawki. Ale to drobiazg. Tak powinien wyglądać model ciężarówki, a nie tak jak te pastelowe, wymuskane zabawki...

Napisano

Pierwsza klasa. model, ślady eksploatacji są piękne, podstawka też się świetnie prezentuje. Jak zrobiłeś plandekę użytą na ramie? GRATULUJĘ modelu. Aż przypomniało mi się trochę nowsze volvo które jakieś 4 lata tak zalegało u mnie na osiedlu.

Napisano (edytowane)

Super robota i model.Proponuję,aby kolega w dziale warsztat założył wątek o brudzeniu modeli-o ile to nie tajemnica.

Edytowane przez Gość
Napisano

Piękny model, tylko ten napis na kartce o sprzedazy, taki równy,a powinien być raczej lekko rozmazany, bo chyba markerem tego nikt nie pisał tylko pędzlem:P A tak poza tym model świetny

Napisano

Nareszcie ciezarowka, ktora wyglada jak model a nie zabawka. Niektore zacieki sa dosc sztuczne ale calosc zgrywa sie dobrze.

Pozdrawiam Dumo

Napisano

Nie podoba mi się, że to nie ja go zrobiłem. Zazdroszczę Ci go. No jak zwykle REWELACJA. Po Twoich modelach widzę jak wiele mi brakuje wyczucia w brudzeniu i umiejętności.

Napisano

Choć to nie moja sfera ( wszyscy wiedzą że optuję za zadbanymi sprzętami) to chylę czoła przed modelem i wykonawcą. Stareńkie, wysłużone, sterane życiem Volvo.

Napisano

Nie jestem fanem takich "strupow" w rzeczywistosci, ale Twoj model prezentuje najwyzszy stopien brudzenia, postarzania i sladow eksploatacji ogolnie. Co sie tu bede powtarzal po innych modelarzach - model pierwszorzedny.

Napisano

Cześć Piotr

Dawno nie oglądałem Twoich prac, już się zastanawiałem czy aby nadal coś kleisz, a tu proszę kolejny przez Ciebie elegancko wykonany model

Napisano

Piotrek, Ty naprawdę jesteś zboczony na punkcie starych Volviaków

Mistrzostwo jak zwykle.

Napisano

Dziękuje za komentarze

Silnik - połączenie Revell, Italeri

7456327e.jpg

18019147.jpg

Malowanie to Pactra, lakier do włosów, farby dla plastyków, pigmenty

c06a2aee.jpg

18758a6e.jpg

6fd731ed.jpg

Silnik osadzony w ramie(przed przyklejeniem do podstawki doszły lekkie poprawki malarskie)

00082113.jpg

821836d9.jpg

27f2c400.jpg

3392a799.jpg

0310462f.jpg

2b4450e8.jpg

Tornado jestem cały czas w branży(aktywny)

Napisano

Nie moja tematyka ale powiem ze siedze patrze i szczeny znalezc nie moge. Gratulacje za przepiekny i realistyczny model. Moderatorzy chyba zasluguje na fotke tygodnia

Napisano

Super z takiej pracy możesz być naprawdę bardzo zadowolony.

Co tu dużo gadać model wygląda jak prawdziwy, a to nie częsty widok na forach.

Piękne przebarwienia, przepalenia lakieru, super szyba .... SUPER.

Napisano

Świetny, nietuzinkowy pomysł i równie dobra jego realizacja.

Brawo!

Napisano

I nawet podany numer stacjonarny, a nie komorka ;)

Piekny model.

Napisano

Bardzo dziękuje za wyróżnienie

Kabina - wnętrze

24_zpscac65fa8.jpg

produkcja

4_zps5f1c041a.jpg

27_zpsf6d34431.jpg

1_zpsa6c87dc2.jpg

25_zps15326840.jpg

2_zpsa68029cf.jpg

26_zps6d87da24.jpg

Spód kabiny

28_zpse551cc3e.jpg

produkcja

3_zpsceb47f52.jpg

Napisano

Modele pudełek po butach... ups, przepraszam, ciężarówek to nie moja bajka, dlatego napiszę tylko tyle, że podoba mi się wyeksploatowanie pojazdu a przede wszystkim to, że otrzymał rejestracje z mojego podwórka, czyli opolskie

Napisano

To piekielnie trudna sztuka zrobić piękny model w połączeniu z interesującą podstawą. Niepokoi mnie, że przychodzi Ci to z taką łatwością... Gratuluję efektownej pracy i zazdroszczę warsztatu.