Piotr Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Przedstawiam Wam kolejny model, a jest to Volvo F12 Italeri nr 752. Scenka przedstawia tak częsty widok(teraz mniej) na polskich drogach ciężarówka stojąca na polu, przed domen z wielką kartką (kartonem) za szybą z napisem SPRZEDAM. Volvo pomalowałem w barwy PEKAES-u(teraz jest to ex. Pekaes). Model jest po sporej waloryzacji tz. dodane przewody w ramie, silniku , dołożone blaszki firmy CTM(atrapa,emblematy, wycieraczki, schodki do kabiny), zmiana kabiny na płaską(niską - produkt żywiczny KFS) Italeri daje wysoki dach Globetrotter, tylne nadkola w kabinie są od Revell-a. Farby jakie użyłem to Pactra i Gunze, ślady eksploatacji to pigmenty MIG, farby dla plastyków, lakier do włosów. Podstawka to gotowa mata(łąka) firmy Polak Czas na fotki Volvo w czasach swojej świetności( to jest tylko jako przykład) cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Bardzo mi się podoba. Pakiet podstawka+model robią niesamowite wrażenie. Jedna rzecz, która delikatnie zwraca uwagę, że to plastik to sprężyny przy kabinie (tylna ściana). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Wielkie brawa Wszystko iealne, może tylko poza wykończenem podstawki. Ale to drobiazg. Tak powinien wyglądać model ciężarówki, a nie tak jak te pastelowe, wymuskane zabawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Pierwsza klasa. model, ślady eksploatacji są piękne, podstawka też się świetnie prezentuje. Jak zrobiłeś plandekę użytą na ramie? GRATULUJĘ modelu. Aż przypomniało mi się trochę nowsze volvo które jakieś 4 lata tak zalegało u mnie na osiedlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 ojj bombowy, i ten smar fajnie wyszedł ;] super podoba mi się bardzo, pozdrawiam! : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Piękny jest. Brudzing realistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirand Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Super robota i model.Proponuję,aby kolega w dziale warsztat założył wątek o brudzeniu modeli-o ile to nie tajemnica. Edytowane 10 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Piękny model, tylko ten napis na kartce o sprzedazy, taki równy,a powinien być raczej lekko rozmazany, bo chyba markerem tego nikt nie pisał tylko pędzlem:P A tak poza tym model świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Nareszcie ciezarowka, ktora wyglada jak model a nie zabawka. Niektore zacieki sa dosc sztuczne ale calosc zgrywa sie dobrze. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Nie podoba mi się, że to nie ja go zrobiłem. Zazdroszczę Ci go. No jak zwykle REWELACJA. Po Twoich modelach widzę jak wiele mi brakuje wyczucia w brudzeniu i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Choć to nie moja sfera ( wszyscy wiedzą że optuję za zadbanymi sprzętami) to chylę czoła przed modelem i wykonawcą. Stareńkie, wysłużone, sterane życiem Volvo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Nie jestem fanem takich "strupow" w rzeczywistosci, ale Twoj model prezentuje najwyzszy stopien brudzenia, postarzania i sladow eksploatacji ogolnie. Co sie tu bede powtarzal po innych modelarzach - model pierwszorzedny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Naprawdę dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Cześć Piotr Dawno nie oglądałem Twoich prac, już się zastanawiałem czy aby nadal coś kleisz, a tu proszę kolejny przez Ciebie elegancko wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Piotrek, Ty naprawdę jesteś zboczony na punkcie starych Volviaków Mistrzostwo jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Czapki z glow. Slady eksploatacji + podstawka nadaja Twojemu modelowi niewiarygodnego realizmu. Dolaczam sie do prosby o watek 'brudzenie modeli' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Dziękuje za komentarze Silnik - połączenie Revell, Italeri Malowanie to Pactra, lakier do włosów, farby dla plastyków, pigmenty Silnik osadzony w ramie(przed przyklejeniem do podstawki doszły lekkie poprawki malarskie) Tornado jestem cały czas w branży(aktywny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Nie moja tematyka ale powiem ze siedze patrze i szczeny znalezc nie moge. Gratulacje za przepiekny i realistyczny model. Moderatorzy chyba zasluguje na fotke tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Super z takiej pracy możesz być naprawdę bardzo zadowolony. Co tu dużo gadać model wygląda jak prawdziwy, a to nie częsty widok na forach. Piękne przebarwienia, przepalenia lakieru, super szyba .... SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Świetny, nietuzinkowy pomysł i równie dobra jego realizacja. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 I nawet podany numer stacjonarny, a nie komorka ;) Piekny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Gratuluję Fotki Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Bardzo dziękuje za wyróżnienie Kabina - wnętrze produkcja Spód kabiny produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Modele pudełek po butach... ups, przepraszam, ciężarówek to nie moja bajka, dlatego napiszę tylko tyle, że podoba mi się wyeksploatowanie pojazdu a przede wszystkim to, że otrzymał rejestracje z mojego podwórka, czyli opolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 To piekielnie trudna sztuka zrobić piękny model w połączeniu z interesującą podstawą. Niepokoi mnie, że przychodzi Ci to z taką łatwością... Gratuluję efektownej pracy i zazdroszczę warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi