Robroy Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 turbinę wirnika głównego a co to za twór żądamy otwarcia WR-ki, żądamy otwarcia silników, Oj tam, to taki skrót myślowy do przekładni wirnika głównego WR-14 . Pokuszę się pewnie jeszcze o dorobienie turbiny rozruchowej AI-9. Silniki otwarte rzecz jasna też będą. Ale wszystkie ewentualne ciecia klap pod w/w elementy po spasowaniu łódek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 sorki mam ostatnio dobry humor To widać To niech będzie silnik turboodrzutowy (rozruchowy) może być? Spotkałem się z tą nazwą "turbina" przy AI-9 i stąd napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 "aiszka", to powinno zadowolić speców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Dałeś w palnik ;P Rureczka z gazem? Ogniwo piezoelektryczne? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Pokuszę się pewnie jeszcze o dorobienie turbiny rozruchowej AI-9 turbina rozruchowa???? sorki mam ostatnio dobry humor A JUŻ MYŚLAŁEM,ŻE TO TYLKO JA JESTEM UNIKATEM MODELWORKU.....W NAZYWANIU RZECZY NIE PO IMIENIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 A wracając do tematu warsztatu, to obiecane fotki. Przyszły wymiary jest robota Tym razem wystrugałem sobie blok 10 stacji hydroakustycznej i umieściłem sobie ją na koniec w wózeczku w którym będzie stała. Pozostał jeszcze przewód, ale to w późniejszym czasie. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Wątpiącym przywracam nadzieję Po kilku miesiącach poszukiwań nabyłem w jednym z niemieckich sklepów nieprodukowaną już konwersję do Mi-14 (Armory). Był plan strugania łódek od podstaw, ale zdecydowałem się na wariant z konwersją, która została przeze mnie nieco przerobiona. Z modelu odciąłem spód i boki w kabinie pilotów. To samo z podłogą w kabinie pilotów. Tą z modelu odciąłem, a elementy wcześniej wykonane dokleiłem do podłogi z konwersji. Przydało się przy tym trochę szpachli, żelu loctite i profili. No i zgodnie z oryginałem w miejscu łączenia przykleiłem imitację taśmy. Będą jeszcze nity z HGW, ale to dopiero po psiknięciu podkładu. I w sumie spód został wyprowadzony. Teraz zabieram się za wyprowadzanie góry, gdzie wstępnie powycinałem otwory luków, które będą otwarte. Jak to zrobię to czas na komorę i podwozie. Dzisiaj dostałem "kilka" fotek komory i podwozia, to akurat będę miał czas na zapoznanie się z nimi Pozdrawiam cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Wreszcie Już traciłem nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 NOOO ...Co tu dużo gadać-super.....aaaale tam pięknych detali się ukrywa w tym kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 , parę miesięcy tu czy tam nie robi różnicy Dzisiaj zostałem zasypany kolejnymi fotkami, kończę ich zgłębianie i biorę się za górę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A detale w większości będą widoczne. Trochę będzie jeszcze ich na górze, albo w komorze i podwoziu- uzbiera się na całe nowe stado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Lepiej późno niż wcale ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2014 "wcale" nie wchodziło w rachubę Tymczasem powoli wyprowadzam górę pod montaż WR-14, silników, AI-9, masy kabli itp. Zrobiłem nową ściankę oddzielającą, nową podłogę pod silniki i dodatkową pod blok hydrauliki i AI-9. Pozdrawiam cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Majstersztyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 O tak, tak, taką robotę bardzo lubię i podziwiam. Tylko tak trochę częściej coś daj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2014 A dziękuję Postaram się wrzucać coś częściej, ale to wszystko zależy od czasu i obowiązków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 I teraz wszystko jasne, dlaczego nie zawitałeś do Inowrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2014 I teraz wszystko jasne, dlaczego nie zawitałeś do Inowrocławia Bardzo ubolewam, że w tym roku nie zawitałem do Ino na zacną i bardzo lubianą przeze mnie imprezę, ale zatrzymały mnie obowiązki innego rodzaju- zresztą znasz je z naszego ISMR forum. A dzisiaj miałem trochę wolnego czasu więc posrtrugałem sobie górę od Milka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Wziąłem się za dorobienie ścianek znajdujących się pomiędzy silnikami i kolejnej wyprofilowanej znajdującej się pomiędzy silnikami, a przekładnią główną. Przypomniałem sobie, że w Mi-24 są podobne, jak się okazało po małych przeróbkach i zmianie profilu pasują idealnie. Zrobiłem też przedłużenie wlotu powietrza, a z racji tego, że w zasadzie będzie niewidoczny więc specjalnie się do niego nie przykładałem cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Miło się ogląda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Widzę że latająca wanna już prawie gotowa Już się nie mogę doczekać końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Do końca jeszcze trochę dużo zostało . Założyłem ambitnie, ze chcę skończyć do końca br. Ale jak znam rzeczywistość to pewnie coś wypadnie i czas na to nie pozwoli...zobaczymy. Na razie działam. A jak wpadniesz na to zobaczysz postęp live Tymczasem skończyłem zabawę z komorą bombową. Ta od Armory delikatnie mówiąc jej nie przypominała. Podorabiałem trochę drobiazgów (instalacje ppoż., kable, światła, luki itp.) i wyszło jak na fotkach. Pozostało potraktować ją washem, który będzie pełnił w tym przypadku rolę środka antykorozyjnego cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 .....klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Cacunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi