Sławekb Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 ...z ostatniej chwili ...mam dość modelarstwa-ale na szczęście tylko dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 ten detal wygląda świetnie. Bardzo mi się podoba, choć i tak pewnie zaraz wpadnie pepsi_Adam i powie że jakiejś śrubki brakuje też na to czekam ...a tak wogóle,to jest wstępne malowanie i jeszcze dostanie ta głowica trochę elementów...ale już pragnąłem to jakoś zespolić-oczywiście były wszelkie nawiercania,druciki wzmacniające,bo te śmigiełka trochę ważą i bez tego nie da rady...przyznam,że się trzymają kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Przyjemnie ogląda się te Twoje zmagania z "trzepaczką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 ten detal wygląda świetnie. Bardzo mi się podoba, choć i tak pewnie zaraz wpadnie pepsi_Adam i powie że jakiejś śrubki brakuje też na to czekam ...a tak wogóle,to jest wstępne malowanie i jeszcze dostanie ta głowica trochę elementów...ale już pragnąłem to jakoś zespolić-oczywiście były wszelkie nawiercania,druciki wzmacniające,bo te śmigiełka trochę ważą i bez tego nie da rady...przyznam,że się trzymają kupy Oki już nic więcej nie powiem mam focha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Witajcie...trochę przymiarek,chcę żeby fachowcy rzucili okiem-bo ja mam już spatrzone chyba spojrzenie ...mianowicie wydaje mi się wszystko jakieś za wysokie (mówię o głowicy i przekładni) chociaż wiem,że inaczej to będzie wyglądać gdy już to wszystko uzbroję w różne przewody,siłowniki,bloki itd...nie będzie takie gołe....ale z drugiej strony,jak przymierzam pokrywy przekładni...to jest w sam raz...nawet inaczej być nie może...zresztą zobaczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Gdyby skrócić popychacze łopat o 1/4-1/3 to by było bardziej proporcjonalnie - góra siądzie niżej. Tak samo też do obniżenia jest chyba ta nakładka-trójnik na szczycie, trochę za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Gdyby skrócić popychacze łopat o 1/4-1/3 to by było bardziej proporcjonalnie - góra siądzie niżej.Tak samo też do obniżenia jest chyba ta nakładka-trójnik na szczycie, trochę za wysoka. nadajemy na tej samej fali ...te same wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 zauważyłem,że te najwyższe punkty głowicy,też się różnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 No to jeszcze z bliska: Kolorem łopat się nie sugeruj. Ten egzemplarz miał rosyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 A ja tak zapytam odnośnie silników, rozumiem że silniki ułożone są w kącie lekko rozwartym względem osi podłużnej płatowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Fajne zdjęcia ...i dzięki ...z niektórych już korzystałem,bo są w wątku MI-2 HOBBY BOSS jakimś starym...ale te ujęcia z boku-super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 A ja tak zapytam odnośnie silników, rozumiem że silniki ułożone są w kącie lekko rozwartym względem osi podłużnej płatowca? Silnik są pod kątem do osi śmigłowca, "rozszerzają" się ku przodowi, a w widoku od boku "opadają" ku przodowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Fajne zdjęcia ...i dzięki ...z niektórych już korzystałem,bo są w wątku MI-2 HOBBY BOSS jakimś starym...ale te ujęcia z boku-super Dysponujecie bliższymi zdjęciami co jest na podłodze przedziału silnikowego? jak leżą tam instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Dysponujecie bliższymi zdjęciami co jest na podłodze przedziału silnikowego? jak leżą tam instalacje? Prawie wszystkie. A to gratisik, ażeby pusto z tyłu nie było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Nie no piękne dzięki w imieniu wszystkich robiących pootwierane czajniczki ...w sumie to dla mnie zdjęcia przekładni są najważniejsze...aaale w planach też i silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Bardzo dziękuję qalimarowi za zamieszczenie zdjęć, tego mi było trzeba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Stan aktualny-poprawiony wirnik,czyli nieco obniżony...zaczynam grzebać przy przekładni... ...to tyle na dziś ...POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Ładnie jest Zresztą przy tak podanej dokumentacji po prostu inaczej nie wypada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 nie cierpię moich zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Dlaczego? Ładne są . Model zresztą też. Fajnie są zrobione szachownice i kamuflaż. Malowałeś aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Dlaczego? Ładne są . Model zresztą też. Fajnie są zrobione szachownice i kamuflaż. Malowałeś aerografem? oczywiście...w sumie to wszystko maluję aerografem,bo jest ładna i równomierna powłoka,małe elementy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Elegancko, plątanina kabli widzę całkiem pokaźna. Trzymam kciuki za tą robotę jaka Ci jeszcze została. pepsi_Adam przestań się już fochać, żartowałem z tymi śrubkami Adam właśnie robi sobie spokojną analizę tego co powstało....aby w końcu wybuchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Kamuflaż malowałeś "od ręcznie", czy jakoś maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 maskowalem oczywiście...plastelinką UHU i wypełniałem taśmą TAMIYA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 a osłony możesz przyłożyć na sucho i pokazać z wirnikiem ?? Witaj Adamie...zrobione na szybko...osłony tylko przystawione,az się dziwię,że nie spadly ...narazie trwają różne prace i tak na prawdę nic nie jest zamontowane na stałe(przekładnia,wirnik itp.) ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi