GEM Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Zapraszam do mojej nowej galerii. Model naszego F-16 numer 4077 z bazy w Krzesinach. Model wykonany z zestawu Hasegawa, wzbogacony o żywice Aires( wnęki podwozia, kabina, dysza). Z zestawu Eduarda wykorzystałem koła. Z zestawu CMK garb, statecznik, i trochę anten. Może dla wielu będzie to zaskoczenie, że nie zrobiłem modelu czyściutkiego. Postanowiłem poeksperymentować, z po obejrzeniu fotek, które pokazują trochę już przybrudzone nasze "e-Fki" zrobiłem model trochę już styranego samolotu. Model robiony trochę z doskoku, dlatego nie robiłem warsztatu. Tym bardziej jestem ciekawy jak Wy ocenicie taką wersję wykonania. Zapraszam do oglądania. W razie pytań bardzo chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Ojoj ale śliczny , super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Czym malowales dysze? Chodzi mi wew i na zew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak102 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Grzesiu prezentuję się rewelacyjnie. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Grzesiek, chyba wiesz co napiszę... Pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Piękny...szczególnie wpadła mi w oko owiewka...świetne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Dziękuję za pierwsze uwagi. może jedna uwaga- jakos on brudny tylko w środku tak jakos nie proporcjonalnie ale moge sie mylić Może nie zupełnie tylko w środku, raczej najbardziej intensywne jest na kadłubie. Powierzchnia skrzydła jest trochę przyprószona brudem i są delikatne zacieki. Na tych fotkach tego za bardzo nie widać. Ale planuję jeszcze zabrać model w plener i wtedy przy odpowiednim ustawieniu pod światło mam nadzieję, że wyjdzie parę smaczków. Tak sobie teraz jeszcze raz analizuję i chyba jeszcze trochę popracuję nad podwoziem. Czym malowales dysze? Chodzi mi wew i na zew? Wnętrze dyszy malowałem białym, i potem brudziłem suchymi pastelami. Łopaty dyszy malowałem najpierw Gunze 213 Stainless, a na to MM Titanium. Pierścienie - Gunze, Stainless i trochę je przepolerowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Nie przepadam za tym samolotem, ale Twoje wykonanie modelu jak zwykle pierwsza klasa. Troche zaskakuje skromna tym razem ilość podwieszeń. Zwykle było tego więcej w Twoich pracach. Niemniej nie jest to żaden minus. Kokpit bardzo starannie i z pomysłem wykonany. Bardzo fajna dysza. Cieniowałeś ją jakoś czy coś? Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Mnie się bardzo podoba. To chyba najlepszy F-16 jaki widziałem na forum! Jak robiłeś przyciemnienie na krawędzi plam kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Rewelacyjny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Czy możesz zrobić zbliżenie na dyszę wlotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Nie moja skala, ale model mi się bardzo podoba. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za uwagi. Jak robiłeś przyciemnienie na krawędzi plam kamo? Jeśli pytasz o technikę wykonania, to robiłem to z ręki, bez maskowania. Jeśli pytasz o to jak to wyszło, że jest to trochę ciemniejsze, to do farby bazowej dodałem odrobinkę ciemniejszej szarej. Czy możesz zrobić zbliżenie na dyszę wlotową? Proszę bardzo. Ponieważ nie byłem zadowolony z efektu brudzenia w pierwszej wersji, postanowiłem to poprawić. Na powierzchni paneli zrobiłem lekkie przebarwienia, i trochę poprawiłem brudzenie. Wybrałem się w teren i zrobiłem kilka nastrojowych fotek. I widoczek w tle zachodzącego słońca. Jak oceniacie te poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Oscara za ostatnią fotkę!!!Trochę ciemniejsze podłoże i pomyslałbym ,że to 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Malowanie rewelacja ,zwłaszcza po poprawkach wyszło na plus .Ciemniejsza granica między dwoma kolorami kamuflażu coś wspaniałego . Szacun . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Dziękuje za zdjęcie. Przejście między kolorami coś pięknego. Nie przyciemniałeś owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Grzesiu, zacny model, nasprawdę fajnie Ci wyszedł. Nie gustuję w 16-stkach, ale ta ma naprawdę coś w sobie. Po tematyce wnioskuje że zobaczymy się w Łasku . Sorki że u Was nie byłem ale ostatnio coś zdrowie mi kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Na nowych zdjęciach wygląda jak prawdziwy. Gdyby nie biała podstawka pomyślałbym, że to zdjęcia oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Model wygląda bardzo ładnie. A zdjęcia z pleneru? Wygląda jak prawdziwy. Nastepnym razem wydrukuj sobie na papierze jakąś imitację betonowego lotniska to nikt się nie kapnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Lubię polskie malowanie oraz dwu miejscówki, a Twoje wykonanie mi się bardzo podoba. Fajny model. Brak mi trochę wróbelków na końcach skrzydeł ale to już moje wypaczenie, że dużo podwieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biver Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Piękny modelik z jednym "ale". Osmolenie wokół wylotu działka do poprawki. To mi się rzuciło od razu w oczy. W porównaniu do mistrzostwa zacieków na zbiornikach to trochę razi (przynajmniej mnie). P.S. mogę podrzucić fotki na maila z różnymi stopniami brudu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 biver a mam takie pytanie....czy jest to model bojowy czy czekający na swój dziewiczy lot...nie można z góry zakładać źe osmolenie jest za słabe...nie każdy model w skali 1:1 wykonywał lot bojowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi