kowal76 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 . Piękny model !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Świetna robota! Do wzmocnienia podwozia mogłyby służyć też podnośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Piękny model, ogrom pracy, mam tylko drobną uwagę. Wydaje mi się, że Wilga za bardzo siedzi. Kadłub był pod większym katem w stosunku do podłoża. Amortyzatory przy kołach powinny być bardziej w pionie, wtedy przód kadłuba podniósł by się. Zreszta akurat zdjęcie wklejone przez PaRazo dobrze obrazuje o co mi chodzi. Poza tym, czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Piękny model, ogrom pracy, mam tylko drobną uwagę. Wydaje mi się, że Wilga za bardzo siedzi. Kadłub był pod większym katem w stosunku do podłoża. Amortyzatory przy kołach powinny być bardziej w pionie, wtedy przód kadłuba podniósł by się. Zreszta akurat zdjęcie wklejone przez PaRazo dobrze obrazuje o co mi chodzi. Poza tym, czapki z głów....właśnie nie mogłem zaskoczyć, co mi tam nie pasuje z tym podwoziem...myślałem,że koła za duże.....a to rzeczywiście amortyzator bardziej obniżony niż na fotkach....aaaaale co tam amortyzator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Panowie dziękuję za pozytywne przyjęcie. Jeśli chodzi o ugięcie to dyskutowaliśmy o tym we wcześniejszych wątkach. Pewnie, że mogłem to zrobić inaczej, ale zasugerowałem się zdjęciami tego konkretnego samolotu, i tak już musi zostać. Kombinowałem jak troszeczkę odciążyć, zabezpieczyć koła. Przy pomocy kolegi Tomasza, a właściwie idąc za jego pomysłem zrobiłem pod golenie podnośniki śrubowe, właściwie to jeszcze ich nie skończyłem, ale chyba już zostaną. Nie było wolnej niedzieli. Zrobiłem podstawkę wzorowaną na fragmencie płyty lotniska w Inowrocławiu. Skończyłem drzwi, jutro je wkleję na gotowo. Zrobiłem przymiarkę. Niektóre części są do modelu tylko przyłożone na sucho, nie zwracajcie uwagi, że może być coś krzywo. Na dzisiaj koniec. Głowa mi pęka. Jutro ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Ale piękna ta Wilga.....trawka z czego-gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Trawka przyklejona Taka chyba elektrostatyczna, z firmy Ptak. A żółte mlecze to już moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Przedstatnie zdjęcie nie przedstawia aby prawdziwego samolotu? ;-) Bo wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 REWELACJA!!!!! Model wygląda świetnie i jeszcze ta podstawka - super. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 Trawka przyklejona Taka chyba elektrostatyczna, z firmy Ptak. Przepraszam wszystko pokręciłem. To jest Trawka z Firmy Polak Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 modelik faktycznie "górnolotny" . Miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Udało się dotrzeć do końca. Dziękuję bardzo tym, którzy dopingowali mnie do pracy, i pomagali w różny sposób. Model poskładany. Śladów eksploatacji wielkich nie robiłem, bo poza miejscowymi przybrudzeniami raczej nie występowały. Tak na zakończenie warsztatu parę fotek. Dziękuję za uwagę. Zapraszam do galerii, ale to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Piękny model ale ja już czekam na dokończenie Su-20 Tak przy okazji czy MiG-29 masz w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Grzesiu moje gratulacje - piękny ptaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Rewelacja. Gratuluje Grzesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Normalnie jak żywa, tzn. prawdziwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Świetna robota, bardzo mi się podoba. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Z przyjemnością śledziłem relację kapitalny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 No brak słów...no .....wogóle jak szybko ją zrobiłeś....no i poziom-wsiadać i lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Grzesiek, bardzo wysoko podbiłeś modelarską poprzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Coś pięknego, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ją w realu na jednym z konkursów. No ale nie ociągaj się kolego - czekamy na ciąg dalszy wątku Su-20. Pozazdrościć pomysłów i ich wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Wspaniały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2013 Nie można nacieszyć oczu. Tak przyjemnie się ją ogląda. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 No i udało się zdążyłeś !! Dzięki temu mam przyjemność, jako pierwszy, pogratulować ci sukcesu na imprezie w Telford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi