Skocz do zawartości

PZL 104 WILGA 1:32

GEM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Piękny model, ogrom pracy, mam tylko drobną uwagę. Wydaje mi się, że Wilga za bardzo siedzi. Kadłub był pod większym katem w stosunku do podłoża. Amortyzatory przy kołach powinny być bardziej w pionie, wtedy przód kadłuba podniósł by się. Zreszta akurat zdjęcie wklejone przez PaRazo dobrze obrazuje o co mi chodzi. Poza tym, czapki z głów.

Piękny model, ogrom pracy, mam tylko drobną uwagę. Wydaje mi się, że Wilga za bardzo siedzi. Kadłub był pod większym katem w stosunku do podłoża. Amortyzatory przy kołach powinny być bardziej w pionie, wtedy przód kadłuba podniósł by się. Zreszta akurat zdjęcie wklejone przez PaRazo dobrze obrazuje o co mi chodzi. Poza tym, czapki z głów.
...właśnie nie mogłem zaskoczyć, co mi tam nie pasuje z tym podwoziem...myślałem,że koła za duże.....a to rzeczywiście amortyzator bardziej obniżony niż na fotkach....aaaaale co tam amortyzator

Panowie dziękuję za pozytywne przyjęcie.

Jeśli chodzi o ugięcie to dyskutowaliśmy o tym we wcześniejszych wątkach. Pewnie, że mogłem to zrobić inaczej, ale zasugerowałem się zdjęciami tego konkretnego samolotu, i tak już musi zostać.

Kombinowałem jak troszeczkę odciążyć, zabezpieczyć koła. Przy pomocy kolegi Tomasza, a właściwie idąc za jego pomysłem zrobiłem pod golenie podnośniki śrubowe, właściwie to jeszcze ich nie skończyłem, ale chyba już zostaną.

Nie było wolnej niedzieli. Zrobiłem podstawkę wzorowaną na fragmencie płyty lotniska w Inowrocławiu.

8tbw.jpg

Skończyłem drzwi, jutro je wkleję na gotowo.

0n6x.jpg

Zrobiłem przymiarkę. Niektóre części są do modelu tylko przyłożone na sucho, nie zwracajcie uwagi, że może być coś krzywo.

9xbd.jpg

g7jm.jpg

Na dzisiaj koniec. Głowa mi pęka. Jutro ciąg dalszy.

Udało się dotrzeć do końca.

Dziękuję bardzo tym, którzy dopingowali mnie do pracy, i pomagali w różny sposób.

Model poskładany. Śladów eksploatacji wielkich nie robiłem, bo poza miejscowymi przybrudzeniami raczej nie występowały. Tak na zakończenie warsztatu parę fotek.

alkp.jpg

kpja.jpg

7vc7.jpg

ppzi.jpg

Dziękuję za uwagę. Zapraszam do galerii, ale to za jakiś czas.

Coś pięknego, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ją w realu na jednym z konkursów.

No ale nie ociągaj się kolego - czekamy na ciąg dalszy wątku Su-20.

Pozazdrościć pomysłów i ich wykonania.