slawekmalysek Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Yamamoto napisał: A może to był wlasnie pan bsnt3ki cie przebił ale cena masakruje.bez sensu Aoshima wznawia pomału swoje modele wiec za jakis czas bedzie pewnie za nie wiecej niz 100 euronow Może tak było Oby tak było z tymi wznowieniami bo zależy mi tylko na myoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 25 minut temu, Yamamoto napisał: A może to był wlasnie pan bsnt3ki cie przebił ale cena masakruje. Moze po prostu zainwestował 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 11 godzin temu, chudyhunter napisał: Moze po prostu zainwestował Zgodnie z planem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 W dniu 13.08.2022 o 19:55, slawekmalysek napisał: Gdzie można je dostać?pytam bo ostatnio licytowalem na jejbaju i jakiś koleś podbił cenę myoko do 590 ojro Często jest tak że jak w Japonii robią wznowienie to modelarze wypychają modele żeby kupić świeży plastik i kalkomanie. Myoko i trzy limitowane krążowniki hasegawa dostałem za 8000jpy za sztukę. Dziwi mnie twój post ponieważ kilkukrotnie wspominałem tu na forum że jest to wznowienie i w preorderze można kupić myoko i Takao za prawie 8000jpy każdy. Powodzenia na licytacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 W dniu 14.08.2022 o 08:20, taltos1 napisał: Zgodnie z planem W tym roku wydałem dosyć sporo na sprzęt, modele i książki. Bardzo pomocny był tu pan Pau Budzik i jego poradniki. Nie zamierzam na tym zarabiać. Robię to tylko na własny użytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 6 minut temu, bsnt3k napisał: Często jest tak że jak w Japonii robią wznowienie to modelarze wypychają modele żeby kupić świeży plastik i kalkomanie. Dość kuriozalna logika, zważywszy że formy raczej się zużywają, niż poprawiają... Obawiam się że to zwykła zabawa w spekulanctwo i częste w tej branży nabieranie ludzi na "poszukiwany, kolekcjonerski, NIEDOSTĘPNY NA RYNKU" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) 10 minut temu, filipsg napisał: Dość kuriozalna logika, zważywszy że formy raczej się zużywają, niż poprawiają... Obawiam się że to zwykła zabawa w spekulanctwo i częste w tej branży nabieranie ludzi na "poszukiwany, kolekcjonerski, NIEDOSTĘPNY NA RYNKU" Ja to pisze z własnego doświadczenia, modele które są zapowiedziane lądują na wyprzedaży w lokalnych sklepach. Podoba mi się zachowanie aoshimy która to nie podniosła ceny swoich modeli. Możliwe że sami widzą problem z resellerami w Japonii którzy skupują modele i później wystawiają na aukcje chcąc zarobić wielokrotnie na braku dostępności danego modelu. Krążowniki aoshimy miały taką sytuację cenowa w tamtym i na początku tego roku. Liczę że wznowią wszystkie 350 i na jakiś czas będzie z tym spokój. Edycja: żartów na temat niedostępnych egzemplarzy bym nie robił. Sam przytuliłbym kilka modeli których już nie produkują nawet za dwukrotność ceny retaill. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Godzinę temu, bsnt3k napisał: Często jest tak że jak w Japonii robią wznowienie to modelarze wypychają modele żeby kupić świeży plastik i kalkomanie. Myoko i trzy limitowane krążowniki hasegawa dostałem za 8000jpy za sztukę. Dziwi mnie twój post ponieważ kilkukrotnie wspominałem tu na forum że jest to wznowienie i w preorderze można kupić myoko i Takao za prawie 8000jpy każdy. Powodzenia na licytacjach Szczerze to nie mam czasu że względu na pracę na kombinacje alpejskie aby zaoszczędzić te 100 zeta, pomijając mojego pecha w tym roku poczekam aż modele będą dostępne w naszych sklepach poza tym od 5 tygodni leżę w szpitalu w Niemczech po wypadku w pracy i Chgw kiedy wrócę do klejenia modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 32 minuty temu, slawekmalysek napisał: Szczerze to nie mam czasu że względu na pracę na kombinacje alpejskie aby zaoszczędzić te 100 zeta, pomijając mojego pecha w tym roku poczekam aż modele będą dostępne w naszych sklepach poza tym od 5 tygodni leżę w szpitalu w Niemczech po wypadku w pracy i Chgw kiedy wrócę do klejenia modeli Szybkiego powrotu do zdrowia i hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Straszna paskuda, coś w sam raz dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Straszna paskuda, coś w sam raz dla mnie Gała na brytola się czaisz ? szok !! ja to się bardzo poważnie zastanawiam czy go nie kupić ale tylko dlatego żeby koszerniaka zrobić : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Powiedziałem że w sam raz dla mnie , a nie że zamierzam go kupic albo zrobić W mojej szafie jest dość.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) taka ciekawostka w temacie okrętów podwodnych w skali 1/350 : okręt typu Matchanu ----> 4 sztuki wybudowane zostały przed II WŚ przez Japończyków (1936-38) dla ówczesnej marynarki Wojennej Syjamu (obecna Tajlandia) model wykonany w wydruku 3D przez... tajlandzką firmę Matte Hobby ("domowa firma jednoosobowa") w ilości 200sztuk https://www.facebook.com/mattepubandhob co więcej zapowiedziano wydanie również wersji 1/700 oraz 1/72 EDIT --------------------------------------- EDIT 2 --------------------------------------- Edytowane 1 Września 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 Piękny model drukowany w całości. Napewno znajdzie tu wielu miłośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 (edytowane) blaszek WEM już dawno nikt nie widział... wersja ruska z MD też ciężko dostępna... Chińczycy tylko na to czekali a jak wiadomo temat "gorący" a Czesi wydają blacharkę do Colombo : EDIT ------------------------------ Sachsen się musiał dobrze sprzedać bo będzie włoszczyzna (a w przyszłości na pewno wariant "frąs") Edytowane 15 Września 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 To ja poproszę o Chevalier Paul w 1/700... Będę mógł postawić obok nowości z Pit-Roada, zapowiada się nowiutka japońska fregata typu Mogami - coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 10 godzin temu, filipsg napisał: coś pięknego to zawsze kewstia dyskusyjna w przypadku tych nowoczesnych pływadeł, :))))) a na powaznie prosze prosze jakies wnętrza ja tu widzę tylko te włazy jak by z ruskiej ups, Orkowej stali zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 W dniu 14.09.2022 o 10:44, M.A.V. napisał: Sachsen się musiał dobrze sprzedać bo będzie włoszczyzna (a w przyszłości na pewno wariant "frąs") a bo to całkiem porządnie wykonany model jest, a że temat taki nowoczesno germańsko niecodzienny to i zassał jak sądze sam sie skusiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 W dniu 15.09.2022 o 23:26, filipsg napisał: Będę mógł postawić obok nowości z Pit-Roada... ogłosili też trochę wznowień : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 tym razem bez szumnego rozgłosu BlackCat wypuścił kolejnego szkraba : jankeski okręt wsparcia desantu typu LCS-L ( Landing Craft Support-Large ) pozycja warta zainteresowania chociażby ze względu na ciekawe malowania z Pacyfiku : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 W dniu 27.09.2022 o 12:48, M.A.V. napisał: tym razem bez szumnego rozgłosu BlackCat wypuścił kolejnego szkraba : uu smacznie dzieki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Ty już masz co robić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 (edytowane) Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Ty już masz co robić oj tam oj tam, sie czepia ... przecież ja nic nie pwiedziałem Edytowane 28 Września 2022 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 No własnie, jak śpiewał krUl: little less conversation, little more action please... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi