laskonogi Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 54 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Jest jeszcze wersja z dokiem Charlestown, i wizualizacja no i jeszcze zapowiadają że dalej dla chętnych Bismarck w czesciach w '72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 32 minuty temu, laskonogi napisał: no i jeszcze zapowiadają że dalej dla chętnych Bismarck w czesciach w '72 Szkoda że nie w 1/48 No ten dok z Frankiem całkiem fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Ale Franek lepszy jest w wersji na '45 juz jako radarowy nisczyciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) 30 minut temu, Szydercza Gała napisał: Ale Franek lepszy jest w wersji na '45 juz jako radarowy nisczyciel. tak jest ! czyli ta konfiguracja co wypuścił Dragon w 350 Chudy - w zasadzie to jakbym był na Twoim miejscu to bym polował na tego zdokowanego amerykańca - miałbyś fajną kolekcję stoczniową bo chyba blaszki do tego Gearinga w 700 by się jakieś znalazły EDIT -------------------------- 2 godziny temu, laskonogi napisał: no i jeszcze zapowiadają że dalej dla chętnych Bismarck w czesciach w '72 Takom to w ogóle ostatnio różne dziwactwa wypuszcza.... jak ktoś chce to może sobie kupić 30cm kotwice z jajmato Edytowane 7 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 11 minut temu, M.A.V. napisał: Chudy - w zasadzie to jakbym był na Twoim miejscu to bym polował na tego zdokowanego amerykańca - miałbyś fajną kolekcję stoczniową bo chyba blaszki do tego Gearinga w 700 by się jakieś znalazły O nie, na razie mam dość stoczni. Kiedyś pewnie powrócę do tematu, ale na razie trzeba realizować inne plany. Bardziej bym się skłaniał ku geringowi w 350. Można go dostać za granicą i nawet można dorwać blachy Flyhawk'a do niego. 12 minut temu, M.A.V. napisał: Takom to w ogóle ostatnio różne dziwactwa wypuszcza.... jak ktoś chce to może sobie kupić 30cm kotwice z jajmato O i to jest doskonały gadżet dla Gały. On jest miłośnikiem Smarkow i Jajamotów, to mógłby sobie taką kotwice zrobić na złoto i nosić na złotym łańcuchu na szyi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) 13 minut temu, chudyhunter napisał: ....w 350.... A JEDNAK !!! 13 minut temu, chudyhunter napisał: Można go dostać za granicą i nawet można dorwać blachy Flyhawk'a do niego... niestety wbrew pozorom nie jest łatwo a jak coś się trafi to cena zazwyczaj zwala z nóg https://www.ebay.com/itm/403112120513 za to zestawik FH bardzo dobry i łatwo dostępny - są nawet blaszki pokładowe z kaflowanymi "antiskidami" Edytowane 7 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 11 godzin temu, chudyhunter napisał: i nosić na złotym łańcuchu na szyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Jak mi kupisz, to obiecuję że szczele na złoto i powieszę w jaskini na poczesnym miejscu na ścianie, pomiedzy wynurzeniami artystycznymi dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 (edytowane) W dniu 8.10.2021 o 15:35, Szydercza Gała napisał: Jak mi kupisz W dniu 8.10.2021 o 15:35, Szydercza Gała napisał: powieszę w jaskini na poczesnym miejscu na ścianie wydaje mi sie iż dla dobra tej ściany i przy takiej deklaracji proponuje zrzutę dla Gały na kotwice koszt 120, ? Ale Gała pełna galeria ma być łącznie z warsztatem ? nie wiem czy nas koszty wysyłki nie zeżrą :)??? Edytowane 11 Października 2021 przez laskonogi przemyslenie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 dobra, wracajmy do meritum.... MikroMir zapowiedział kolejną włoszczyznę... znów coś dla wielbicieli dziwolągów wszelakich ----> kuter torpedowy typu Grillo z czasów I WŚ serio takie coś pływało i nawet było używane bojowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 W jakiej to ma być skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Hej, Czy zapowiadany przez Revell'a kuter patrolowy typu "Swift" (np. Wietnam) w 1:72 to nowość, czy przepak? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: W jakiej to ma być skali? 1/72 EDIT ------------------------- 2 godziny temu, PrzemekW napisał: Czy zapowiadany przez Revell'a kuter patrolowy typu "Swift" (np. Wietnam) w 1:72 to nowość, czy przepak? podobno nowość, ale wg mnie to jest pseudrecykling czyli ich własny przepak przeskalowany z 1/48 czyli wyrób Mongramu z lat 70tych więc szału bym nie oczekiwał : no chyba że jakieś wypasione blachy do tego wyjdą to może nie będzie tak źle Edytowane 19 Października 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Dwa ciekawe drobiazgi od NIKO w klimatach lotniczych : --------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 https://www.neomega-resin.com/ships-163-c.asp tanio nie jest ale podobno zaje... fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Mam zagwozdkę z instrukcją od Flyhawka...jakie znaczenie ma zastosowanie różnych kolorów części składowych ...jedne są żółte , niebieskie itp. o co chodzi? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 (edytowane) Musashi po wyjściu ze stoczni w 1942 roku od Pit Road. Przyleciał do Polski po miesięcznym pobycie w samolotach. W sumie z należnymi haraczami 305 peelenów. W samolocie jeszcze jest dedykowana blaszka do niego. Edytowane 28 Października 2021 przez slamacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 WTEM: https://www.scalemates.com/kits/shelf-oddity-so270002-rn-hunt-ii-class--1384130 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2021 Share Napisano 6 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 26.10.2021 o 12:02, jurayahip napisał: Mam zagwozdkę z instrukcją od Flyhawka...jakie znaczenie ma zastosowanie różnych kolorów części składowych ...jedne są żółte , niebieskie itp. o co chodzi? Pomóżcie z instrukcjami FH miałem styczność tylko do zestawów blaszek i tak były dwa kolory: niebieski i czerwony. Zasada była taka: niebieski przedstawiał elementy powiedzmy "podstawowe", na rysunkach zbiorczych większych elementów które są przedstawiane na niebiesko są też elementy zaznaczone na czerwono i to są te "nowodołożone". Myślę że ta kolorystyka ma pomóc w poprawnej kolejności montażu. W przypadku blaszek: najpierw elementy "niebieskie" a już są sklejone to dokładamy do nich te "czerwone". przykład : Edytowane 6 Listopada 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 chyba jakaś nowa firma się pojawiła (a przynajmniej ja o niej wcześniej nie słyszałem) : Yamashita Hobby wypuszczają serie japońskich niszczycieli w 700tce : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 12 minut temu, M.A.V. napisał: chyba jakaś nowa firma się pojawiła (a przynajmniej ja o niej wcześniej nie słyszałem) Nie taka nowa. https://nowosci.plastikowe.pl/dostawy/yamashita-hobby-21-listopada-2018/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 Takom 5015 USS Missouri Battleship Mk.7 16"/50 Gun turret No.1 skala 1/72 https://www.themodellingnews.com/2021/11/preview-takoms-new-72nd-scale-uss.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Przez remont mieszkania trochę wypadłem z modelarskiego obiegu. Czy żaden z polskich producentów dalej nie zapowiedział przypadkiem Błyskawicy/Groma w 1/350? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 nic na ten temat nie wiadomo.....ale kto wie jak będziesz kolejny remont robił............ szkoda że Błyskawica/Grom nie były w cesarskiej marynarce ....byłby wtedy wysyp w 1/700 i 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi