sianko Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 (edited) Witam Przedstawiam Wam kolejny model, a mianowicie samolot obserwacyjno-łącznikowy LVG C.V. Niemiecka konstrukcja jak widać zawitała także w polskich eskadrach, było tych aparatów u nas ok. 54 egzemplarzy, wszystkie znajdowały się w eskadrach wywiadowczych. Na fotkach z okresu wojny polsko-bolszewickiej widać samoloty zazwyczaj nie były uzbrajane w broń strzelecką, dlatego także i ja pozostawiłem model nieuzbrojony. Chętnie natomiast zabierano bomby i granaty do kabiny obserwatora, obrzucając nimi konnicę Budionnego oraz składy towarowe. Co do samego modelu to jest on żywiczny dość łatwy w budowie, malowany głównie farbami Valleyo (mieszanymi na oko), aczkolwiek zieleń na płatach to Humbrol ale nie pamiętam numeru. Edited December 11, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 (edited) Wspaniała maszyna, właściwa epoka, świetna robota i model na medal. Patrząc na ostatnie zdjęcie muszę powtarzać sobie: "to nie jest 1/48, to nie jest..." Gratulacje. Świetnie, że ostatnio jakoś tak więcej klasyki na MW. Edited January 30, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Kolega Sianko rozwala mnie swoimi szmatostrunowcami Piękna robota, znakomita sklejka, pięknie podniszczone szachownice, naciągi ze śrubami w skali, noo rewelka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylo1970 Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Piękny model w Polskich barwach,warto oglądać i wielkie gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Wykonanie super! Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krosto Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Gęba mi się śmieje jak patrze na modele Mr. Sianko No normalnie mistrzostwo zdetalowania, a wizji wykonania można tylko pozazdrościć! Czekałem i się doczekałem pozdrawiam, K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 genialna robota. Sklejka zabija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Super model ! Swietnie wyglada i barrrdzo prawdziwie. Bardzo mi sie podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorim Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Bardzo ładne, faktura kadłuba 10/10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Bardzo wszystkim kolegom dziękuję za komentarze Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Po prostu fenomenalny. Model, na który można patrzeć godzinami i co chwilę znajdować jakieś smaczki. Po prostu piękny! Zazdroszczę modelu i talentu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
error.exe Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Wykonanie bomba.. Model na prawdę się podoba.. majstersztyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Po prostu fenomenalny. Model, na który można patrzeć godzinami i co chwilę znajdować jakieś smaczki.Po prostu piękny! Zazdroszczę modelu i talentu! Święta prawda. Wchodzę tu od czasu do czasu, żeby sobie pooglądać. Sianko to zjawisko modelarskie. Jeden z najbardziej inspirujących mnie modelarzy ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 A ja no cóż...jak na szmatopłaty patrzyłem z przymrużeniem oka....to do tej pory dopóki nie zobaczyłem twoich arcydzieł ....więc podzielam zdania kolegów w 100%-ach tymbardziej wiedząc,że to jednak 1/72!!!!!.....naprawdę jestem pełen podziwu za całą twoją pracę włożoną nie tylko w ten model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Świetnie wykonany model. __________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk.I - MPM 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Gratuluję. Genialna praca zwłaszcza malowanie elementów drewnianych... ale Ty to przecież wiesz. Super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Piekna robota jak zawsze, gratulacje Marcin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Cudo! Jak zawsze zresztą. Wracam do Twoich galerii regularnie. Kiedy kolejne galerie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Model jak zwykle u Ciebie powala na kolana - GRATULACJE Popraw tylko rys historyczny - LVG C.V był najpopularniejszym samolotem poniemieckim we wczesnym Lotnictwie Polskim - było ich aż 151. PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted February 2, 2014 Author Share Posted February 2, 2014 Jeszcze raz dziękuję Kiedy kolejne galerie? Myślę że wkrótce Dzięki ZIO za korektę, wydawało mi sie że sporo tych LVG mieliśmy ale czy liczbę którą podałeś nie określa wszystkich typów od LVG II do LVG VI? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 LVG C.II - 6 szt. LVG C.V - 151 szt. LVG C.VI - 15 szt. PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Wielki model:) Gratuluję, jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted February 3, 2014 Author Share Posted February 3, 2014 LVG C.II - 6 szt. LVG C.V - 151 szt. LVG C.VI - 15 szt. ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts