sianko Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Witam Przedstawiam Wam kolejny model, a mianowicie samolot obserwacyjno-łącznikowy LVG C.V. Niemiecka konstrukcja jak widać zawitała także w polskich eskadrach, było tych aparatów u nas ok. 54 egzemplarzy, wszystkie znajdowały się w eskadrach wywiadowczych. Na fotkach z okresu wojny polsko-bolszewickiej widać samoloty zazwyczaj nie były uzbrajane w broń strzelecką, dlatego także i ja pozostawiłem model nieuzbrojony. Chętnie natomiast zabierano bomby i granaty do kabiny obserwatora, obrzucając nimi konnicę Budionnego oraz składy towarowe. Co do samego modelu to jest on żywiczny dość łatwy w budowie, malowany głównie farbami Valleyo (mieszanymi na oko), aczkolwiek zieleń na płatach to Humbrol ale nie pamiętam numeru. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Wspaniała maszyna, właściwa epoka, świetna robota i model na medal. Patrząc na ostatnie zdjęcie muszę powtarzać sobie: "to nie jest 1/48, to nie jest..." Gratulacje. Świetnie, że ostatnio jakoś tak więcej klasyki na MW. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Kolega Sianko rozwala mnie swoimi szmatostrunowcami Piękna robota, znakomita sklejka, pięknie podniszczone szachownice, naciągi ze śrubami w skali, noo rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rylo1970 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Piękny model w Polskich barwach,warto oglądać i wielkie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Wykonanie super! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Gęba mi się śmieje jak patrze na modele Mr. Sianko No normalnie mistrzostwo zdetalowania, a wizji wykonania można tylko pozazdrościć! Czekałem i się doczekałem pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 genialna robota. Sklejka zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Super model ! Swietnie wyglada i barrrdzo prawdziwie. Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorim Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Bardzo ładne, faktura kadłuba 10/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Bardzo wszystkim kolegom dziękuję za komentarze Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Po prostu fenomenalny. Model, na który można patrzeć godzinami i co chwilę znajdować jakieś smaczki. Po prostu piękny! Zazdroszczę modelu i talentu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Wykonanie bomba.. Model na prawdę się podoba.. majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Po prostu fenomenalny. Model, na który można patrzeć godzinami i co chwilę znajdować jakieś smaczki.Po prostu piękny! Zazdroszczę modelu i talentu! Święta prawda. Wchodzę tu od czasu do czasu, żeby sobie pooglądać. Sianko to zjawisko modelarskie. Jeden z najbardziej inspirujących mnie modelarzy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 A ja no cóż...jak na szmatopłaty patrzyłem z przymrużeniem oka....to do tej pory dopóki nie zobaczyłem twoich arcydzieł ....więc podzielam zdania kolegów w 100%-ach tymbardziej wiedząc,że to jednak 1/72!!!!!.....naprawdę jestem pełen podziwu za całą twoją pracę włożoną nie tylko w ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Świetnie wykonany model. __________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk.I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Gratuluję. Genialna praca zwłaszcza malowanie elementów drewnianych... ale Ty to przecież wiesz. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Piekna robota jak zawsze, gratulacje Marcin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Cudo! Jak zawsze zresztą. Wracam do Twoich galerii regularnie. Kiedy kolejne galerie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Model jak zwykle u Ciebie powala na kolana - GRATULACJE Popraw tylko rys historyczny - LVG C.V był najpopularniejszym samolotem poniemieckim we wczesnym Lotnictwie Polskim - było ich aż 151. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Jeszcze raz dziękuję Kiedy kolejne galerie? Myślę że wkrótce Dzięki ZIO za korektę, wydawało mi sie że sporo tych LVG mieliśmy ale czy liczbę którą podałeś nie określa wszystkich typów od LVG II do LVG VI? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 LVG C.II - 6 szt. LVG C.V - 151 szt. LVG C.VI - 15 szt. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Wielki model:) Gratuluję, jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 LVG C.II - 6 szt. LVG C.V - 151 szt. LVG C.VI - 15 szt. ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi