Przemek - MaXus Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Debiut w Super Modelu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Witam...no niesamowity...świetnie wygląda...ślady eksploatacji super...podoba mi się baaardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Podoba mi się i to bardzo. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Bardzo podoba mi się ten model. Obejrzałem go sobie dokładnie w Bytomiu. Jest sporo uroku w tej klasie łodzi, a i wybrany schemat malowania dodaje elegancji. Czyżbyś na dłużej miał zagościć w 72? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 @Mikolaj75 Jak na razie, to lotnictwo u mnie tylko w 1/72 ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Ale cudo. Więcej nic nie powiem, bo mi zazdrość nie pozwala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Kapitalny cudak, oczu oderwac nie można. Rewelacja!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Model świetny Przemo o czym już rozmawialiśmy i słusznie doceniony w Bytomiu. Gratuluję, także debiutu w SM ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Kilka razy chodził za mną ten model. Jest bardzo efektowny. W dodatku wybrałeś niezłe malowanie. Cho wybór malowania nie jest łatwy. Tak czy inaczej wyszedł piękny i efektowny, rzucający się w oczy model !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Świetna praca Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Piękna maszyna, gratuluje wykonania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Piękny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Świetna łódka Malowanie pierwsza klasa. Patrząc na to jaka jest dokumentacja w tym temacie dołączona w pudełku to tym bardziej wielki szacun. Zdradzisz jak robiłeś ten wózek? Wygląda jak "wystrugany" na żywo Poza tym trochę mnie ubiegłeś, bo miałem tu wrzucić inbox tego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Świetna praca, dobrze sfotografowana, fajna podstawka - gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Dzięki za ciepłe przyjęcie canciaka. @M.A.V. - budowa wózka pokrótce opisana w artykule, ale niczego nowego nie wymyśliłem ;) ot, tradycyjnie: porysowanie plastiku, na to malunek a wykończenie olejami. Pełno w relacjach opisów, googlnij "imitacja drewna modelarstwo", z relacji można sobie obrać najwłaściwszą swoim preferencjom, drogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 moją opinię znasz, biję Ci pokłony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Znakomity model, podziwiam efekt końcowy i wyeksponowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Witam, Gratuluję pięknie wykonanego modelu. Ciekawe malowanie, efektowny "brudzing", klimatyczna podstawka przyciągają oko. Mam ten model w swojej poczekalni - czeka aż zbiorę jakieś "kwity" do waloryzacji. Mam tylko dwa pytanka: - dlaczego nie zrobiłeś nic z powierzchniami sterowymi? Te karby w kratkę, które zrobili ITALAEREI (tak mam na pudełku), to jakieś nieporozumienie. Najprościej byłoby zeszlifować na płasko, albo chociaż dodać imitację taśm wzmacniających płótno na żebrach. - skąd pomysł na wózek z I w. n.e.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 ... Hej . Ad.1. No wydaje się, że ja miałem większy zapas tolerancji na takie odzwierciedlenie . Mało tego, dodatkowo jeszcze iglakiem oraz papierem ściernym "zagęściłem" tą fakturę. Ad.2. W SM napisałem, dlaczego wózek wygląda jak wygląda. Poniżej przykładowe jego konstrukcje: Moja wersja jest rzeczywiście dużo bardziej dziewicza ale celowo chciałem nadać jej charakter ... oldskulowy . A że lubię konstrukcje w czasie i przestrzeni, to i zaszaleć z kołami sobie pozwoliłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Witam, Jeśli powiesz w którym numerze SM mam szukać, to chętnie poczytam dlaczego wózek "wygląda jak wygląda" i może jeszcze jakieś fotki znajdę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek - MaXus Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Nie no, przestań, specjalnie dla wózka? Zresztą, pod zdjęciami opisałem powody ... po prostu, chciałem dla canciaka efektowny wózek. Co do numeru, to na stronie wydawnictwa Kagero są, zdaje się, opisane wszystkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts