Przemek - MaXus Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Debiut w Super Modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Witam...no niesamowity...świetnie wygląda...ślady eksploatacji super...podoba mi się baaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Podoba mi się i to bardzo. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Bardzo podoba mi się ten model. Obejrzałem go sobie dokładnie w Bytomiu. Jest sporo uroku w tej klasie łodzi, a i wybrany schemat malowania dodaje elegancji. Czyżbyś na dłużej miał zagościć w 72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 @Mikolaj75 Jak na razie, to lotnictwo u mnie tylko w 1/72 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Ale cudo. Więcej nic nie powiem, bo mi zazdrość nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Kapitalny cudak, oczu oderwac nie można. Rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Model świetny Przemo o czym już rozmawialiśmy i słusznie doceniony w Bytomiu. Gratuluję, także debiutu w SM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Kilka razy chodził za mną ten model. Jest bardzo efektowny. W dodatku wybrałeś niezłe malowanie. Cho wybór malowania nie jest łatwy. Tak czy inaczej wyszedł piękny i efektowny, rzucający się w oczy model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Piękna maszyna, gratuluje wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Świetna łódka Malowanie pierwsza klasa. Patrząc na to jaka jest dokumentacja w tym temacie dołączona w pudełku to tym bardziej wielki szacun. Zdradzisz jak robiłeś ten wózek? Wygląda jak "wystrugany" na żywo Poza tym trochę mnie ubiegłeś, bo miałem tu wrzucić inbox tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Świetna praca, dobrze sfotografowana, fajna podstawka - gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Dzięki za ciepłe przyjęcie canciaka. @M.A.V. - budowa wózka pokrótce opisana w artykule, ale niczego nowego nie wymyśliłem ;) ot, tradycyjnie: porysowanie plastiku, na to malunek a wykończenie olejami. Pełno w relacjach opisów, googlnij "imitacja drewna modelarstwo", z relacji można sobie obrać najwłaściwszą swoim preferencjom, drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 moją opinię znasz, biję Ci pokłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Znakomity model, podziwiam efekt końcowy i wyeksponowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam, Gratuluję pięknie wykonanego modelu. Ciekawe malowanie, efektowny "brudzing", klimatyczna podstawka przyciągają oko. Mam ten model w swojej poczekalni - czeka aż zbiorę jakieś "kwity" do waloryzacji. Mam tylko dwa pytanka: - dlaczego nie zrobiłeś nic z powierzchniami sterowymi? Te karby w kratkę, które zrobili ITALAEREI (tak mam na pudełku), to jakieś nieporozumienie. Najprościej byłoby zeszlifować na płasko, albo chociaż dodać imitację taśm wzmacniających płótno na żebrach. - skąd pomysł na wózek z I w. n.e.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 ... Hej . Ad.1. No wydaje się, że ja miałem większy zapas tolerancji na takie odzwierciedlenie . Mało tego, dodatkowo jeszcze iglakiem oraz papierem ściernym "zagęściłem" tą fakturę. Ad.2. W SM napisałem, dlaczego wózek wygląda jak wygląda. Poniżej przykładowe jego konstrukcje: Moja wersja jest rzeczywiście dużo bardziej dziewicza ale celowo chciałem nadać jej charakter ... oldskulowy . A że lubię konstrukcje w czasie i przestrzeni, to i zaszaleć z kołami sobie pozwoliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam, Jeśli powiesz w którym numerze SM mam szukać, to chętnie poczytam dlaczego wózek "wygląda jak wygląda" i może jeszcze jakieś fotki znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie no, przestań, specjalnie dla wózka? Zresztą, pod zdjęciami opisałem powody ... po prostu, chciałem dla canciaka efektowny wózek. Co do numeru, to na stronie wydawnictwa Kagero są, zdaje się, opisane wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi