Jacko Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 to jego jedyne zdjęcie w Internecie, jakie znalazłem.HmmmmWydaje mi się, że zdjęć tej "305" jest sporo. Wpisz w google np. "czarny Su-22" albo "Su-22 305". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Po raz kolejny pytanie o Hurricane'a z płóciennymi skrzydłami, tym razem z Dywizjonu 306 Czy płócienne były skrzydła w UZoV? Znalazłem tylko trzy zdjęcia tego samolotu i żadne z nich nie jest szczególnie pomocne, ale na tym z otwartymi komorami uzbrojenia wydaje mi się, że ich kształt pasuje do tych z płóciennych skrzydeł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Nie, no skąd? Ani kształt komór, ani żadnego śladu żebrowania. Metalowe jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Żaden Hurricane w polskich dywizjonach nie latał z płóciennym pokryciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września W poszukiwaniu niestandardowych malowań trafiłem na RWD z paskami na skrzydle. Może koledzy wiedzą coś więcej o tym malowaniu ? ( zdjęcie podobno z czasów zajęcia Zaolzia ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Z RWD jakoś nikt z Braci Modelarskiej nie pomógł, może z tym pójdzie lepiej. SP z 1980r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września 23 godziny temu, kopernik napisał: W poszukiwaniu niestandardowych malowań trafiłem na RWD z paskami na skrzydle. Może koledzy wiedzą coś więcej o tym malowaniu ? ( zdjęcie podobno z czasów zajęcia Zaolzia ). Zdjęcie jest w monografii RWD Stratusa z opisem, że przedstawia maszynę z 2PL z białymi i czerwonymi pasami na lotnisku w Bielsku w 1938. Wątpię, żeby coś więcej było wiadomo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września (edytowane) 12 godzin temu, kopernik napisał: Z RWD jakoś nikt z Braci Modelarskiej nie pomógł, może z tym pójdzie lepiej. SP z 1980r. Opis Jedenastki z biały ogonem znam tylko z książki Skalskiego. Zdjęć nie widziałem, albo nie pamiętam że widziałem... Edytowane 7 Września przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września 15 godzin temu, kopernik napisał: Z RWD jakoś nikt z Braci Modelarskiej nie pomógł, może z tym pójdzie lepiej. SP z 1980r. Zdjęcie z ML 36 AJ-Pressu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Ciekawe malowania PWS 10. Ciekawe, czy znajdą się w zapowiadanym modelu ? Malowania za SP 88/5. CWOL Dęblin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 15 minut temu, kopernik napisał: Ciekawe malowania PWS 10. Ciekawe, czy znajdą się w zapowiadanym modelu ? Malowania za SP 88/5. CWOL Dęblin. A kto zapowiada model PWS-10? Bo ja ostatnio siedziałem długo pod kamieniem jeśli chodzi o nowości modelarskie i teraz po pół roku skleiłem w końcu model (nasz Potez 25 - zostaly mi drobiazgi. Wrzucę galerię w przyszlym tygodniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Lukgraph po dwa pierwsze pudełka w trzech skalach już wydał i zapowiadał następnwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 16 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Bo ja ostatnio siedziałem długo pod kamieniem Mam nadzieję, że w czasie tego siedzenia nazbierałeś trochę kasy, bo jest na co wydawać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 6 minut temu, Slawek_26869 napisał: Lukgraph po dwa pierwsze pudełka w trzech skalach już wydał i zapowiadał następnwe O te modele chodziło. Super jest 10. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Godzinę temu, kopernik napisał: Ciekawe malowania PWS 10. Ciekawe, czy znajdą się w zapowiadanym modelu ? Malowania za SP 88/5. CWOL Dęblin. Rysunki takich samych maszyn (tyle że ładniejsze) są też w TBiU 157. Zdjęć takich samolotów jednak tam nie ma. Nie ma ich również w PW3. Co więcej 5.21 został kompletnie rozbity w 1933 przez Piotra Łagunę w 132 eskadrze myśliwskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi