sianko Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Witam Coś mnie ostatnio wzięło na Sopwithy, więc postanowiłem dokończyć rozgrzebanego i już zapomnianego przeze mnie Strutera. Nie ukrywam, że planuję zbudować całą menażerię sir Sopwitha oczywiście w miarę dostępności. Model który skończyłem przedstawia maszynę z 3 dyw. RNAS , czołowego kanadyjskiego asa R. Collishawa , samolot w standartowym malowaniu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Piękny, jesteś mistrzem tej skali i tematyki, chylę czoła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 (edited) Nie moja epoka,ale jak patrzę na twoje modele,to aż serce radośniej bije....jak prawdziwe .....widać tam płótno,sklejkę,drewno...itd.itp....a przecież to 1/72 !!!!!!!!!......są przepiękne i perfekcyjnie zrobione Edited June 29, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 piękny jak zawsze, gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Choć nie moja epoka, jestem fanem Twoich modeli. Czy był warsztat, w którym w miarę szczegółowo opisywałeś wykonywanie naciągów? Pytam, bo przynajmniej w jakimś zakresie będzie mi to potrzebne w mojej motolotni... Pozdrawiam - Mikołaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Jak zwykle świetny! Gratulacje! Przypominam się z "Czarną Gwiazdą". Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lejgo_inc Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Jest magia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 Dzięki panowie Jak zwykle świetny! Gratulacje! Przypominam się z "Czarną Gwiazdą". Pozdrawiam, Marek Oczywiście pamiętam o gwiezdzie, ale na razie nie mogę się na nic zdecydować szukam fajnych malowań Co do naciągów to używam żyłki wędkarskiej 0,085- 0,1 mm i wiertła 0,3, robię otworki przeciągam żyłkę jeden koniec zaklejam klejem CA naciągam i drugi koniec zaklejam. Miejsca klejenia szlifuję i można malować. Imitację śrub rzymskich robię z kawałków miedzianego drucika lub wykorzystuje blaszkę Parta S72-161 tam są gotowe imitacje . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Jak zwykle piękny model kolego sianko Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 szukam fajnych malowań Może być też tak, że malowanie masz już fajne, uproszczony zestaw też, ale brakuje mu blaszanych detali a tym samym bodźca do rozpoczęcia budowy. Tu również mogę pomóc. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Bardzo ale to bardzo elegancko wykonany model. Jesteś magikiem skali 72. Strasznie mi się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Bardzo ładny model, świetnie się ogląda twoje prace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUMCAJS Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Super wyszło Naciągi pierwsza klasa ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri9 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 witam-przepiękny model,cały czas szukam pomysłów na wykonanie olinowania w dwupłatach ,może zdradzisz parę szczegółów niskie pokłony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Witkowski Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Bardzo ładny model! Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts