makinen 241 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Grande Finale dzięki warsztatom kilku Kolegów udało mi sie zakończyć. Nie ukrywam, że frajdę miałem dużą przy budowaniu pojazdu. W mojej skromnej opinii jest to najefektowniejszy współczesny pojazd kołowy. Gdyby ktoś dyponował dokumentacją-zwłaszcza zabudowy tyłu, to skusiłbym się na budowę w wersji dla Specialsów, czyli to: SOCOM warsztat viewtopic.php?f=87&t=44850 Zdjęcia, można sobie poużywać Quote Link to post Share on other sites
imek46 5 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Czemu nie w takim malowaniu jak na fotce. Wyglądał by bardziej efektownie. Quote Link to post Share on other sites
makinen 241 Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Czemu nie w takim malowaniu jak na fotce. Wyglądał by bardziej efektownie. Bo to inna wersja- głownie jeśli chodzi i zabudowę tyłu, a jak wspomniałem mam za mało zdjeć pozwalających na podejście do tematu. Quote Link to post Share on other sites
Michał96 0 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Świetny detal ! Bardzo mi się podoba . Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Zekar 3 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Lubie ten pojazd, chociaż na współcześniakach się słabo znam, a twoja Twoja interpretacja tematu też bardzo mi się podobuje Quote Link to post Share on other sites
bazylms 315 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Teraz dołożyłeś do pieca kolego. Świetna robota. A tak przy okazji dla całkiem laika - po co mu to "czarne, wystające cuś" na przedzie? Quote Link to post Share on other sites
imek46 5 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 O ile ja się trochę znam to do rozwalnia min, ale Makinen pewnie ci to lepiej wytłumaczy. Quote Link to post Share on other sites
kubisz 99 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 po co mu to "czarne, wystające cuś" na przedzie? A mogę ja wytłumaczyć? To urządzenie "Rhino", służy do detonowania ładunków-pułapek odpalanych na podczerwień. To po prostu układ elektryczny w obudowie, mina wybucha przed pojazdem, a nie pod silnikiem. W pozycji transportowej ustawiane pionowo, "w boju" - jak w modelu, poziomo. Może być wysunięte nieco bardziej (teleskopowo), makinen zrobił je zsunięte. Model bardzo dobry, pochwaliłem go już na forum Humvee. Makinen się ostatnio ostro rozbrykał, zarówno ilościowo, jak i (wreszcie! ) jakościowo Aż strach pomyśleć, co będzie dalej. Tym bardziej oczekuję jego kolejnego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Gerd 107 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Wszystko ładnie, a gdzie podstawka? Wtedy będzie komplet. Gratulacje. Quote Link to post Share on other sites
makinen 241 Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Właśnie miałem zamiar wyjaśnić temat Rhino, ale już mnie Kubisz wyręczył Gerd-podstawek nie robię. Dwa powody- szkoda mi miejsca, a po drugie przy prawie 30 modelach humvee, które głownie operują w tym samym obszarze, to robienie w większości pustynnych winietek miałoby się z celem. Pustynia w Afganistanie, pustynia w Iraku, pustynia w Libanie, pustynia w Izraelu...pustynia Błędowska... Quote Link to post Share on other sites
imek46 5 Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Jak ci się sklejała ta Panda, bo ja ją jeszcze cały czas mam w pudełku. Quote Link to post Share on other sites
gorlock 26 Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Zdetalowanie zaj...... Fajnie się ogląda takie rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
makinen 241 Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Jak ci się sklejała ta Panda, bo ja ją jeszcze cały czas mam w pudełku. Pierwsze moje podejście było " na szybko". Efekt był mizerny. Teraz kupiłem model wstępnie sklejony, wiec najgorsze mnie ominęło. Masa detali, które trzeba obrobić. Środek cały do dorobienia we własnym zakresie, chyba, ze chcesz robić zamkniętą wersję. Model jest efektowny, więc warto się przyłożyć. Ja korzystałem z trzech warsztatów i świetnych walkaroundem- baza jest. Działaj Quote Link to post Share on other sites
Rack 45 Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Świetny . Piękna robota . Quote Link to post Share on other sites
author21 4 Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Jedną podstawkę zrób do prezentacji Pustynia wielozadaniowa Quote Link to post Share on other sites
PrzemoL 0 Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Bardzo ładny model, trochę zazdroszczę ukończenia bo u mnie kompletuje się dopiero podwozie. Na minus - brak linii podziału między drzwiami i wydaje mi się, że masz linie od formy na boku maski i błotnikach. Quote Link to post Share on other sites
sickboy69 0 Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Bardzo fajny, gratulacje! Quote Link to post Share on other sites
makinen 241 Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Na minus - brak linii podziału między drzwiami. Widzę, że odrobiłeś lekcję . Fakt- umknął mi ten detal, którego Panda nie uwzględniła. Kawałki linii trzeba wyryć. Wrzuć swój warsztat- chętnie popatrzę Quote Link to post Share on other sites
PrzemoL 0 Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Wysłałem pw Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Reflect 8 Posted September 7, 2014 Super Moderator Share Posted September 7, 2014 Bardzo piękny model! Gratuluję! pozdrawiam serdecznie Christian Quote Link to post Share on other sites
mikemc 180 Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Wypas. Quote Link to post Share on other sites
Marcin1970 0 Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Piękny i gratulacje z głównej. Quote Link to post Share on other sites
Peter 1410 0 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Piotrku świetny model Perfekcja wykonania ,lubię Twój styl modelarstwa,gratuluję fotki admina Quote Link to post Share on other sites
push-up78 131 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 A napisz czy w tym właśnie modelu zastosowałeś zestawowe koła gumiaki czy są to jakieś żywiczne produkty. Pytam bo czeka mnie kiedyś tam zrobienie tego modelu i nie wiem czy wymieniać na żywice czy sobie odpuścić. Quote Link to post Share on other sites
makinen 241 Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Push-up Koła żywica DEF Model Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts