makinen Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Grande Finale dzięki warsztatom kilku Kolegów udało mi sie zakończyć. Nie ukrywam, że frajdę miałem dużą przy budowaniu pojazdu. W mojej skromnej opinii jest to najefektowniejszy współczesny pojazd kołowy. Gdyby ktoś dyponował dokumentacją-zwłaszcza zabudowy tyłu, to skusiłbym się na budowę w wersji dla Specialsów, czyli to: SOCOM warsztat viewtopic.php?f=87&t=44850 Zdjęcia, można sobie poużywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Czemu nie w takim malowaniu jak na fotce. Wyglądał by bardziej efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Czemu nie w takim malowaniu jak na fotce. Wyglądał by bardziej efektownie. Bo to inna wersja- głownie jeśli chodzi i zabudowę tyłu, a jak wspomniałem mam za mało zdjeć pozwalających na podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Świetny detal ! Bardzo mi się podoba . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Lubie ten pojazd, chociaż na współcześniakach się słabo znam, a twoja Twoja interpretacja tematu też bardzo mi się podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Teraz dołożyłeś do pieca kolego. Świetna robota. A tak przy okazji dla całkiem laika - po co mu to "czarne, wystające cuś" na przedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 O ile ja się trochę znam to do rozwalnia min, ale Makinen pewnie ci to lepiej wytłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 po co mu to "czarne, wystające cuś" na przedzie? A mogę ja wytłumaczyć? To urządzenie "Rhino", służy do detonowania ładunków-pułapek odpalanych na podczerwień. To po prostu układ elektryczny w obudowie, mina wybucha przed pojazdem, a nie pod silnikiem. W pozycji transportowej ustawiane pionowo, "w boju" - jak w modelu, poziomo. Może być wysunięte nieco bardziej (teleskopowo), makinen zrobił je zsunięte. Model bardzo dobry, pochwaliłem go już na forum Humvee. Makinen się ostatnio ostro rozbrykał, zarówno ilościowo, jak i (wreszcie! ) jakościowo Aż strach pomyśleć, co będzie dalej. Tym bardziej oczekuję jego kolejnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Wszystko ładnie, a gdzie podstawka? Wtedy będzie komplet. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Właśnie miałem zamiar wyjaśnić temat Rhino, ale już mnie Kubisz wyręczył Gerd-podstawek nie robię. Dwa powody- szkoda mi miejsca, a po drugie przy prawie 30 modelach humvee, które głownie operują w tym samym obszarze, to robienie w większości pustynnych winietek miałoby się z celem. Pustynia w Afganistanie, pustynia w Iraku, pustynia w Libanie, pustynia w Izraelu...pustynia Błędowska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Jak ci się sklejała ta Panda, bo ja ją jeszcze cały czas mam w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Zdetalowanie zaj...... Fajnie się ogląda takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Jak ci się sklejała ta Panda, bo ja ją jeszcze cały czas mam w pudełku. Pierwsze moje podejście było " na szybko". Efekt był mizerny. Teraz kupiłem model wstępnie sklejony, wiec najgorsze mnie ominęło. Masa detali, które trzeba obrobić. Środek cały do dorobienia we własnym zakresie, chyba, ze chcesz robić zamkniętą wersję. Model jest efektowny, więc warto się przyłożyć. Ja korzystałem z trzech warsztatów i świetnych walkaroundem- baza jest. Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Świetny . Piękna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Jedną podstawkę zrób do prezentacji Pustynia wielozadaniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Bardzo ładny model, trochę zazdroszczę ukończenia bo u mnie kompletuje się dopiero podwozie. Na minus - brak linii podziału między drzwiami i wydaje mi się, że masz linie od formy na boku maski i błotnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Bardzo fajny, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Na minus - brak linii podziału między drzwiami. Widzę, że odrobiłeś lekcję . Fakt- umknął mi ten detal, którego Panda nie uwzględniła. Kawałki linii trzeba wyryć. Wrzuć swój warsztat- chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Wysłałem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2014 Bardzo piękny model! Gratuluję! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Piękny i gratulacje z głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Piotrku świetny model Perfekcja wykonania ,lubię Twój styl modelarstwa,gratuluję fotki admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 A napisz czy w tym właśnie modelu zastosowałeś zestawowe koła gumiaki czy są to jakieś żywiczne produkty. Pytam bo czeka mnie kiedyś tam zrobienie tego modelu i nie wiem czy wymieniać na żywice czy sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Push-up Koła żywica DEF Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi