Focus Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 (edytowane) F-4E Phantom II ZF 67-210 Ma ktoś jakieś inne zdjęcia tej maszyny? Edytowane 12 Listopada 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Mam w kolekcji w wersji FGR 2 ale F-4E Fujimi jest bardziej uproszczony od FGR 2. Przy wyborze modelu brałem pod uwagę HASEGAWE no i Revella. Hase już mam z krótkim dziobem wersja C/D J/N i drugiego takiego samego w 90% zestawu nie chciałe więc wybrałem Revellowskiego cudaka to ze względu na malowanie okazjonalne nazwałem go cudakiem. Szkoda, że Revell nie wypuszcza tego modelu z USAF malowaniem w opcji. Kalki do USAF można pozyskać od PRINT SCALE PRINT SCALE nakładał ktoś z was jaka to jakość Techmod, HDL, wyżej niżej? Uzbrojenie to AIM-7E Sparrow od Eduard, bo właśnie AIM-7E posłużył załodze maszyny ZF 67-210 do zestrzelenia MiGa-19 6.06.1972 Sindewindery może w warsji echo czyli AIM-9E z zestawu Hasegawy 1/72 U.S. Aircraft Weapons II. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Ponoć Acadey przygotowuje Phantomy w 1:72 i F-4E też jest zapowiadany. Może jakiś ciekawe malowania i kali od Cartografu. Czekać czy nie ? oto jak pytanie . Czyli może budować model innego samolotu w międzyczasie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Academy to chyba owszem, ale w skali 1:48. Albo coś pokręciłem, w każdym razie niedawno widziałem że w 1:48 Academy niedługo ma wypuścić kolejnego Phantoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Te newsy cytuję za scalemates.com i 1:72 na pewno te w 48 są super ale F -4E w 48 już mialem z Esci . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Wierzę, ale powszechnie te dwa ostatnie F-4 (B i C) od Academy uznawane są za najlepsze F-4 w tej skali. Mam jednego (Da Nang!) i nie mogę się nie zgodzić. Wygląda bosko w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Rób tego Revella, jak wyjdzie academia zrobisz samolot Ritchiego i DeBellevuea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 (edytowane) O tą relację z chęcią będę podpatrywał, jako że sam się zastanawiam nad przerobieniem revellowskiego f-4f na f-4e,a z tego co sie orientuję przerobienie nie jest trudne. Ponoć Acadey przygotowuje Phantomy w 1:72 i F-4E też jest zapowiadany. On jest zapowiadany od kilku lat:) Pewnie kiedyś wydadzą, tak jak wydali F-8 Corsair po kilku latach zapowiedania czy też z F-4 w skali 1:48. Ale prawdopodobnie pierwszą wersją będzie f-4B, tak jak ten w 1:48. Edytowane 25 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 co prawda nie nie jest to moja ulubiona skala ale za to samolot zacny dlatego będę śledził warsztat; interesuje mnie jakich kolorów użyjesz do kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 I ja z przyjemnością wrzuciłem do obserwowanych wątków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Września 2014 Autor Share Napisano 25 Września 2014 Witam wszystkich odwiedzających wątek. Na początek demolka. Niedorobiona kabina się mi trafiła od Revell kij im w oko To wyrzeźbiłem pod jednoczęściową z Fujimi jaką miałem w zapasie. I zaczołem demolkę czyli przygotowywanie miejsca pod kanały dolotowe które dorabiam we własnym zakresie z folii alu A sam model Revella daje rade może być na rozgrzewkę przed niewiadomo kiedy mającą być Academką 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Rozkład plam kamuflażu jest całkiem inny niż na zdjęciach z pierwszego postu. Czyli instrukcję należy traktować z przymróżeniem oka i wzorować się na zdjęciach konkretnej maszyny. No i jeszcze aby zdjęcia z różnych ujęć były z tego samego okresu. Jeszcze napisy eksploatacyjne też od PRINT SCALE 72-031 rozkład plam też nieprawidłowy ale jakieś napisy są czy prawdziwe? Dzisiaj takie dywagacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 F-4E Phantom II w malowaniu USAF w filmie "Tragiczne manewry" tytuł orginalny: "Red flag" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Kabinkę miałem taką samą - tragedia i wielka porażka "revelacyjnego" REVELLA, ale potraktowałem ją jako kopyto, zalałem klejem wypolerowałem i wytłoczyłem. Pasuje jak ulał nie przejmuj się grubością około 0,2mm, uwierz pasuje. Użyłem folii z okładek do bindowania. viewtopic.php?f=64&t=41978 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 21 Lutego 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 3 Listopada 2021 Autor Share Napisano 3 Listopada 2021 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Listopada 2021 Autor Share Napisano 6 Listopada 2021 (edytowane) Edytowane 6 Listopada 2021 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Listopada 2021 Autor Share Napisano 6 Listopada 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 Oooo, temat nie umarł od tego czasu Academy faktycznie wypuścił fajne fantomy w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 7 godzin temu, Apek napisał: Oooo, temat nie umarł od tego czasu Academy faktycznie wypuścił fajne fantomy w 1/72 Ale na późny E ze slotami nadal nie ma co liczyć - nadal najlepsza opcja to trzydziestoletnia Hasegawa. W 72 Academy ma tylko jedną wersję i jest to krótkonosy J. Fine Molds wypuścił całkiem sporą serię Phantomów w 72, ale nadal jedyny E to wczesny bez slotów a późny nawet nie jest zapowiedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Listopada 2021 Autor Share Napisano 7 Listopada 2021 F-4E 67-210 czyli wczesny to trzeba odszlifować wyrzutnie flar na pylonach i wzmacniania na statecznikach płytowych. Pozdrawiam odwiedzających wątek Focus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Listopada 2021 Autor Share Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) Edytowane 9 Listopada 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Listopada 2021 Share Napisano 10 Listopada 2021 Podoba mi się detal tego modelu. Póki co, chyba większych problemów ze spasowaniem nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Listopada 2021 Autor Share Napisano 10 Listopada 2021 Wszystko pasuje bardzo dobrze. Całkiem fajny model tylko szkoda, że w zestawie tylko malowanie okazyjne. Ale za to można zbudować wczesna i późną wersję bo ma do wyboru dwa rodzaje końcówek skrzydeł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 10 Listopada 2021 Share Napisano 10 Listopada 2021 W dniu 7.11.2021 o 09:05, Matys napisał: Ale na późny E ze slotami nadal nie ma co liczyć - nadal najlepsza opcja to trzydziestoletnia Hasegawa. W 72 Academy ma tylko jedną wersję i jest to krótkonosy J. Fine Molds wypuścił całkiem sporą serię Phantomów w 72, ale nadal jedyny E to wczesny bez slotów a późny nawet nie jest zapowiedziany Też miałem pisać o Finemolds, ale faktycznie, ja również będę czekał na późny E/F, a póki co, na półce stoi sklejona Hasegawa. Mimo wszystko obserwuję i kibicuję, bo lubię sylwetkę tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi