bazylms Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Witam. Model jak na mnie skończony w dość szybkim tempie. Sam model składało się bardzo dobrze i przyjemnie. Trochę pracy wymagały gąsienice (niestety nie magic tracki). Tutaj znajduje się warsztat: WARSZTAT. Zawsze chciałem mieć Shermana w zimowym płaszczyku, a że mam dwa takie to z jednym mogłem sobie pozwolić na eksperymentowanie. Osobiście jestem z niego zadowolony, ciekawi mnie natomiast co wy o nim sądzicie? Zapraszam do oglądania zdjęć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajtok Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Podoba mi się. Aż i mnie się zachciał zrobić zimowego Shermana Zróżnicowałbym może bardziej wielkości i kolorystykę zacieków. Przed ostatnia fotka jest zajeb....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Kapitalne zimowe kamo! Świetnie zadzialałeś filtrami! Jak Ty robisz takie ładne zdjęcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Fajny jest , szkoda ze tej płachty nie dorobiłeś zróżnicowało by to kolorystykę. Ale to moje odczucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Najfajniejsza wersja Shermana, a Twoje wykonanie dla mnie bomba. Pzdr Ps. Wyrabiasz się, warsztat tylko 7 stron ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Jest na czym oko zawiesić. Piękny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Bardzo pięknie pomalowany i pobrudzony, podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Piekna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krj1921 Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Śliczności, wmontować go w jakieś zdjęcie z epoki i mało kto zauważy że to model. Zacne dzieło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Piękny panie Krzysztofie, wykwity na białym kamo poezja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Czołek petardziarski ! Bardzo się podoba . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 mistrzowskie wykonanie, dodaję do zakładek. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 bardzo ładny model, zrobiony ze smakiem i wyczuciem. jeśli coś można byłoby zasugerować to większe zróżnicowanie kolorystyki brudzenia, zwłaszcza podwozia. no i na podstawkę go! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Witam! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted January 5, 2015 Super Moderator Share Posted January 5, 2015 Super! Bardzo, bardzo fajny!!!!! pozdro Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmal Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Można? Chyba w tym dziale można. Bardzo, ale to bardzo mnie się podoba... Pięknie zmalowany, wykwintnie podany, nic tylko oczy cieszyć widokiem ślicznych zdjęć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Na początek dzięki za ciepłe przyjęcie modelu. Jak Ty robisz takie ładne zdjęcia?Dwie lampy z żarówkami 5500K po bokach i jedna biurkowa nad modelem z podobną żarówką. Aparat w wiekszości przypadków w trybie "A" z przysłoną maskymalnie otwartą i na samowyzwalaczu. Czasami w trybie ręcznym "M" jak aparat nie chce mi się dobrze ustawić z czasem naświetlania i wychodzi za ciemne lub jasne. Ale rzadko się to zdarza.Twoje wykonanie dla mnie bomba.Ps. Wyrabiasz się, warsztat tylko 7 stron ;) Dzieki Seba, staram się, he, he. Jednak nie będzie tak różowo jak się wezmę za Tygrysa z Dragona. Mam już do niego zimmerit z Ataku i lufę z RB. Jeszcze tylko friulki. Ale to za jakiś czas. Mam nadzieję że wtedy się pojawisz.... szkoda ze tej płachty nie dorobiłeś zróżnicowało by to kolorystykę. Ale to moje odczucie.Lenistwo. Nie chcialo mi się z GS'em paprać tylko dla tej płachty. A i przy dwójce małych brzdąców ciężko czas na model znaleźć a co dopiero na dorabianie dodatków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaRo95 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Super sherman, zimowe niestyrane kamo wygląda ekstra : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 ... szkoda ze tej płachty nie dorobiłeś zróżnicowało by to kolorystykę. Ale to moje odczucie.Lenistwo. Nie chcialo mi się z GS'em paprać tylko dla tej płachty. A i przy dwójce małych brzdąców ciężko czas na model znaleźć a co dopiero na dorabianie dodatków. Wiem cos o tym , ja ostatnio kucyki pony glolwnie maluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Bardzo ładnie zmalowany. Chętnie na żywo by poogladal Wybierasz się do Huddersfiled? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Jeszcze nie wiem, ale w Telford na pewno będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Jeszcze miesiac do wystawy tak ze troszke czasu jest wiec gdybys sie zdecydowal to daj znac. Ja na dzien dzisiejszy mam plana podskoczyc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Bardzo mi się podoba Sherman w twoim wydaniu zimowego kamuflażu. Koledzy już pisali o zróżnicowaniu kolorystycznym zacieków, mi za to rzucił się w oczy karabin wieżowy a konkretnie lufa. Widać jakby nie oszlifowany ślad po łączeniu form. Chyba że to tylko złudzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Marcinie, jest oszlifowany. Może nałożenie metalizera spowodowało takie wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts