Skocz do zawartości

M4A3E8 Sherman - Dragon 1/35

bazylms

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Model jak na mnie skończony w dość szybkim tempie. Sam model składało się bardzo dobrze i przyjemnie. Trochę pracy wymagały gąsienice (niestety nie magic tracki). Tutaj znajduje się warsztat: WARSZTAT. Zawsze chciałem mieć Shermana w zimowym płaszczyku, a że mam dwa takie to z jednym mogłem sobie pozwolić na eksperymentowanie. Osobiście jestem z niego zadowolony, ciekawi mnie natomiast co wy o nim sądzicie? Zapraszam do oglądania zdjęć:

DSCF7418.JPG

DSCF7419.JPG

DSCF7420.JPG

DSCF7421.JPG

DSCF7422.JPG

DSCF7423.JPG

DSCF7427.JPG

DSCF7428.JPG

DSCF7430.JPG

DSCF7431.JPG

DSCF7432.JPG

DSCF7434.JPG

DSCF7435.JPG

DSCF7436.JPG

bardzo ładny model, zrobiony ze smakiem i wyczuciem. jeśli coś można byłoby zasugerować to większe zróżnicowanie kolorystyki brudzenia, zwłaszcza podwozia. no i na podstawkę go!

Na początek dzięki za ciepłe przyjęcie modelu.

Mierzu napisał:
Jak Ty robisz takie ładne zdjęcia?
Dwie lampy z żarówkami 5500K po bokach i jedna biurkowa nad modelem z podobną żarówką. Aparat w wiekszości przypadków w trybie "A" z przysłoną maskymalnie otwartą i na samowyzwalaczu. Czasami w trybie ręcznym "M" jak aparat nie chce mi się dobrze ustawić z czasem naświetlania i wychodzi za ciemne lub jasne. Ale rzadko się to zdarza.
  Seb napisał:
Twoje wykonanie dla mnie bomba.

Ps. Wyrabiasz się, warsztat tylko 7 stron ;)

Dzieki Seba, staram się, he, he. Jednak nie będzie tak różowo jak się wezmę za Tygrysa z Dragona. Mam już do niego zimmerit z Ataku i lufę z RB. Jeszcze tylko friulki. Ale to za jakiś czas. Mam nadzieję że wtedy się pojawisz.
  Marcin1970 napisał:
... szkoda ze tej płachty nie dorobiłeś zróżnicowało by to kolorystykę. Ale to moje odczucie.
Lenistwo. Nie chcialo mi się z GS'em paprać tylko dla tej płachty. A i przy dwójce małych brzdąców ciężko czas na model znaleźć a co dopiero na dorabianie dodatków.

bazylms napisał:
  Marcin1970 napisał:
... szkoda ze tej płachty nie dorobiłeś zróżnicowało by to kolorystykę. Ale to moje odczucie.
Lenistwo. Nie chcialo mi się z GS'em paprać tylko dla tej płachty. A i przy dwójce małych brzdąców ciężko czas na model znaleźć a co dopiero na dorabianie dodatków.

Wiem cos o tym , ja ostatnio kucyki pony glolwnie maluje

Bardzo mi się podoba Sherman w twoim wydaniu zimowego kamuflażu.

Koledzy już pisali o zróżnicowaniu kolorystycznym zacieków, mi za to rzucił się w oczy karabin wieżowy a konkretnie lufa. Widać jakby nie oszlifowany ślad po łączeniu form. Chyba że to tylko złudzenie.