bożo wpożo Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Bożydar się za takiego nienachalnej urody cudaka bierze : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Grigorii w pierwszym odcinku "4Pz und der ein Hund" jeździł takim. Dawaj go nad Ussuri! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cortez 77 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 bardzo fajny model, ciekawy jestem Twoich postępów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 bożo - lokuje się na pierwszej grzędzie i przypatruje Będzie inbox? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Jakaś podstaweczka przewidywana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Aż przebieram nogami na myśl o warsztacie jak zawsze wiernie kibicuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Będzie ciekawie bo silnik z żywicy jest. Tak więc bebechy na wierzchu i cała kupa ładnego malowania, tyrania i innych takich fajerwerków. Działaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 To zapowiada się kolejne arcydzieło, kibicuję Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 ciekawy traktorek, będę zaglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Niezły brzydal. Przewidujesz sam traktorek, czy może będzie coś wlókł za sobą?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanuszF Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Kompletny odjazd Ale daj jakieś fotki, bo ludzie się niecierpliwią, a pewnie do wieczora go zlepisz i będzie gotowy do malowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejon26 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Właśnie, może niech coś ciągnie za sobą tak jak na pudełku... A tak na marginesie to w moim samochodzie instalacja gazowa wygląda całkiem inaczej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 ...A tak na marginesie to w moim samochodzie instalacja gazowa wygląda całkiem inaczej... Hmmm... to prędzej wygląda jak jakiś system napędowy opalany drewnem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 ...A tak na marginesie to w moim samochodzie instalacja gazowa wygląda całkiem inaczej... Hmmm... to prędzej wygląda jak jakiś system napędowy opalany drewnem Bo z tego, co kojarzę, takie instalacje są zasilane właśnie drewnem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 Cieszę się , że zasiedliście w pierwszychrzędachzpopokornami Oczywiście , że staliniec z tym kukuruźnikiem na grzbiecie , śmigał na gaz gaz drzewny. Tymczasem mam tyle , było trochę kłopotu , żeby wpasować silnik do ramy . Elementy są poskładane na sucho , bo silnik trzeba jeszcze skończyć , zostały przy nim delikatne elementy z blaszek , przewody itp , a te przy pasowaniu odpadłby mi jeszcze dwadzieścia razy . Na ramię muszę tez odbudować nity , które zeszlifowałem w przedniej jej części po obu stronach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Bardzo się przyjemnie ogląda ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanuszF Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Nareszcie 1200 odsłon "wontka" i wreszcie są foty Ale poczekać było warto. Świetna maszyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajtok Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 A moze tak idz na urlop.... i przez jakis czas nie pokazuj tego co robisz bo ja nie moge sie zmobilizowac do pracy widzac Twoje modele..... Nie zaleznie co i jak dobrze zrobie to i tak przy twoich pracach bedzie do d...y Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 To ktoś się nie popisał z silnikiem skoro trzeba było go wpasowywać. Działaj, bo mnie proces malowania interesuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Spodziewałem się, że masz silnik który tylko trochę pasuje do tego zestawu. W każdym razie jak się uda już połączyć w całość efekt będzie imponujący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Podziwiam i zazdroszczę 14 wpisów zanim pojawiły się jakieś zdjęcia z budowy... Ten temat leży u mnie w piwnicy... Chętnie popatrzę. Kibicuję i pozdrawiam świątecznie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Ten temat leży u mnie w piwnicy... Jeszcze żeś go nie przywlókł ? Dajesz ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Tymczasem składam brzydala . Wszystko jest na razie powtykane na sucho i ostatecznie będę montował poszczególne podzespoły po pomalowaniu silnika . Polutowałem blaszki od chłodnicy , jakieś tam poręcze . Kocioł niestety miał na pokrywie wielkiego bąbla , więc "gŁemboko zwaloryzowałem" czapkę kotła DODATKIEM WŁASNYM . W zasadzie zostało już nie wiele :schodki , trochę detali , przewody i rurki na silniku i zbliżam się do malowania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Kuńcz Waść to zacne dłubanie i zabieraj się za malowanie Fajnie będzie widzieć jak ta pstrokacizna znika pod farbami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Z przodu to prawie jak robocik z filmu "krótkie spięcie". Po głębokiej waloryzacji czas na rewelacyjne malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts