Jump to content

Staliniec z instalacją gazową

bożo wpożo
 Share

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...A tak na marginesie to w moim samochodzie instalacja gazowa wygląda całkiem inaczej...

Hmmm... to prędzej wygląda jak jakiś system napędowy opalany drewnem

Bo z tego, co kojarzę, takie instalacje są zasilane właśnie drewnem

Cieszę się , że zasiedliście w pierwszychrzędachzpopokornami

Oczywiście , że staliniec z tym kukuruźnikiem na grzbiecie , śmigał na gaz gaz drzewny. Tymczasem mam tyle , było trochę kłopotu , żeby wpasować silnik do ramy . Elementy są poskładane na sucho , bo silnik trzeba jeszcze skończyć , zostały przy nim delikatne elementy z blaszek , przewody itp , a te przy pasowaniu odpadłby mi jeszcze dwadzieścia razy . Na ramię muszę tez odbudować nity , które zeszlifowałem w przedniej jej części po obu stronach .

st3_zps1tr9v493.jpg

st4_zpsobqoaicz.jpg

st5_zpsjuvifwyk.jpg

st6_zpseiira70e.jpg

A moze tak idz na urlop.... i przez jakis czas nie pokazuj tego co robisz bo ja nie moge sie zmobilizowac do pracy widzac Twoje modele..... Nie zaleznie co i jak dobrze zrobie to i tak przy twoich pracach bedzie do d...y

• 2 weeks later...

Tymczasem składam brzydala . Wszystko jest na razie powtykane na sucho i ostatecznie będę montował poszczególne podzespoły po pomalowaniu silnika . Polutowałem blaszki od chłodnicy , jakieś tam poręcze . Kocioł niestety miał na pokrywie wielkiego bąbla , więc "gŁemboko zwaloryzowałem" czapkę kotła DODATKIEM WŁASNYM . W zasadzie zostało już nie wiele :schodki , trochę detali , przewody i rurki na silniku i zbliżam się do malowania .

stal6_zpslf4aoq8z.jpg

stal5_zpsga1fktaf.jpg

stal3_zps7nssms3z.jpg

stal1_zpsnjsmln9s.jpg

stal4_zpsvnkryml0.jpg