bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Takiego cudaka bożo teraz piłuje , będzie sporo drutu i drobnych elementów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Fajny. Będę bacznie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Nieźle: ponad 230 elementów w 1:35 Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Z-ty. !! Gdzie to można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Wow... Powrót do dzieciństwa. Nie zabraknie mnie na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Znowu bedzie przebój ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek93 Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Z-ty. !! Gdzie to można nabyć? http://www.modelchoice.net/catalogue/afv/afv-kits/soviet-earthmover-belorus-pm-338.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 27 Listopada 2015 Autor Share Napisano 27 Listopada 2015 Dzięki za doping chłopy . Przebojem bym raczej tego nie nazwał , zobaczymy co wyjdzie . Tymczasem składam pokraka , na razie wszystko bez kleju na sucho , bo muszę główkować jak to pomalować i składać w międzyczasie , trzeba to wszystko zaplanować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 Mam dziwne wrażenie, że składasz go z większą dbałością, niż robotnicy oryginał ;) Ładny model, ale strasznie drogi. Mam nadzieję, że będzie ninidioramka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Pokuszę się może o jakąś podstawkę , eureka wypuściła teraz takie płyty betonowe , więc mogę tym razem zamiast bruku dać kawałek betonowej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Oddaję głos na ten pomysł Nie wiedziałem o tym produkcie, a guglarka wyświetla informacje o betonie systemu eureka w wersji 1:1 Ale w końcu znalazłem...szkoda, że nie ma tego w 1/48 albo 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 betonowa droga była by fajną sprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 A ja bym dał wykop i wodę tryskającą z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Toś pojechał z tym modelem! Będę obserwował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Model jest pracochłonny , siedze godzinami codziennie i wiele nie przybywa . Wyposażyłem szoferkę we wszelkie wajchy , fajerke , polutowałem pedały itp . Pod podłogą zrobiłem cięgna i inne druciarstwo Nie omieszkałem zrobic przymiarki z kółkami I z górą szoferki którą pokleciłem . Będzie wymagała przed montażem lusterek i innych bajerów poprawek we wrzątku . Trochę czasu poświęciłem na polutowanie tylnej części kabiny , musiałem dolutować do konstrukcji uszczelki które były osobnym elementem . Jak widać na fotogramie będzie trochę zabawy z jej dopasowaniem do błotników i przedniej ściany , ale za to odpowiadać będzie między innymi odpowiednie podgięcie blachy z tyłu . Teraz zabiorę się za kable , przewody do wtryskiwaczy i przewody hydrauliczne , żeby móc malować silnik w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Model jest pracochłonny , siedze godzinami codziennie i wiele nie przybywa Ale trud się opłaci bo model zaczyna wyglądać fantastycznie. I te szczególiki robią wrażenie.Wcześniej Mark pytał się gdzie to można kupić. Nie wiem, czy dokładnie to, ale bywając jako oglądacz na czeskich konkursach modelarskich, mogę stwierdzić, że czescy sprzedawcy coraz mniej wystawiają plastików, a na większości stoisk królują żywiczne zestawy w 1:35. Nie przyglądałem się temu specjalnie, ale najwięcej było chyba ciężarówek i różnych pojazdów specjalistycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Szczerze to stwierdzam że wolę dobrą żywice niż wtryskowe modele . Może sie to wzięło z tego , że w żywicy znajdzie się więcej pokracznych , ciekawych , rzadkich modeli . W każdym razie bardzo sie z żywicą polubiłem . Modele ściągnął mi i jeszcze jednemu koledze znajomy z Toro Model od producenta , Białorusinka była niedostępna już i chłop wziął i odlał dla nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Białorusinka była niedostępna już i chłop wziął i odlał dla nas . I to się nazywa podejście do klijenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Białorusinka była niedostępna już i chłop wziął i odlał dla nas . I to się nazywa podejście do klijenta To raczej nie "podejście do klienta" a koleżeńska przysługa dla "kolegi znajomego którego i ja znam"... Bez tych kontaktów osobistych, chłopaki mogli by sobie czekać i marzyć o Białorusinkach do... czasu (ewentualnego) oficjalnego wznowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Może sie to wzięło z tego, że w żywicy znajdzie się więcej pokracznych, ciekawych, rzadkich modeli. Rozumiem Cię co do pokraków całkowicie. Ostatnio zakupiłem nawet włoską haubicę Semovente i coraz bardziej mnie "kręci" Churchill i Char B1. A model i wykonanie pierwsza klasa i oglądając za dzieciaka tot w skali 1:1 gwarantuję Ci, że jak poprawisz błotniki i inne podzespoły będziesz "za bardzo" dopasowywał stracisz wierność z oryginałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Białorusinka była niedostępna już i chłop wziął i odlał dla nas . I to się nazywa podejście do klijenta To raczej nie "podejście do klienta" a koleżeńska przysługa dla "kolegi znajomego którego i ja znam"... Bez tych kontaktów osobistych, chłopaki mogli by sobie czekać i marzyć o Białorusinkach do... czasu (ewentualnego) oficjalnego wznowienia. Motyla noga!Nawet tutaj trzeba mieć znajomości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Świetny pokrak, kiedy malowanie? Będzie brud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Dzięki Panowie . Jasne że będzie . Działam dalej , pokleciłem trochę drutów . Zbiornik oleju nie jest przylepiony dlategóż sprężynuje od przewodu olejowego , który się potem dopasuje . Zresztą tak jak maska i góra szoferki . Będę po kolei montował w trakcie malowania . Już mnie lekko morduje ten model ... Dopasowanie drucików jest dość trudne , bo praktycznie trzeba je giąć na modelu "w powietrzu" , nie ma żadnych szablonów , ani żadnej rzeczy która jego jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 No super jest ta Białoruśka , widzę że jest w starszej budzie z napisem JUMZ (te nowsze miały prostą maskę), jaki kolor przewidujesz oryginalny czerwony czy jakiś inny , zrób jeszcze do kompletu milicyjnego UAZ-a a będzie super dioramka. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Czerwony i biały traktór będzie . Poskładałem łyżkę , trzeba jej jeszcze zrobić przewody hydrauliczne do siłowników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi