bazylms Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Witam Nowy rok, poprzedni model skończony pora na nowy. Tym razem postanowiłem wypełnić obietnicę daną Marcinowi (Markuz) i będę kleił ruska. Jako że mam też Dragonowską wersję tego modelu, to w tym mam zamiar wyciąć przednie i tylne błotniki aby wyeksponować gąsienice. Mam też kilka dodatków: Ktoś pewno teraz pomyślał że mi się dubel wkleił? Nic podobnego. Właśnie wygrzebałem mój stary aparat i zrobiłem nim fotkę porównawczą oby wam pokazać że prawie wszystkim da sie fotki zrobić. I tak fotka pierwsza to Fuji FinePix HS30EXR z 16M matrycą a drugo to starusieńka Minolta Dimage Z1 z 3.2M. Moja komórka ma zatem 4-krotnie większą matrycę. A róznica w jakości zdjęć ledwo widoczna, prawda? To tyle o fotkach, teraz pytanie o farby. Jako że maluję farbami Tamiya to zna ktoś może jakąś mieszankę dającą ruską zieleń? Słyszałem o użyciu XF-65 Field Grey, XF-67 Nato green, XF-13 J.A. green. Pierwsze fotki z warsztatu już niedługo. Zobaczymy wiec co mi wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Wreszcie rusek, brawo. Właśnie wygrzebałem mój stary aparat i zrobiłem nim fotkę porównawczą oby wam pokazać że prawie wszystkim da sie fotki zrobić. I tak fotka pierwsza to Fuji FinePix HS30EXR z 16M matrycą a drugo to starusieńka Minolta Dimage Z1 z 3.2M. Moja komórka ma zatem 4-krotnie większą matrycę. A róznica w jakości zdjęć ledwo widoczna, prawda? Ha, ja do tej pory użytkuję Minoltę Z10 i ten aparat jest nie do zajechania. Przeżył ze mną niejeden wyjazd w góry, latem, zimą, w deszczu, słońcu, parę upadków i wciąż, nawet na automacie, może zawstydzić niejeden sprzęt z większą ilością mpix. Niestety, co do zdjęć modeli po prostu nie każdemu się chce, a zdjęcie "telefonem robione na szybko" z dywanem w tle to "idealne" wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Widzę że na bogato tutaj chyba będzie podstawka aby wyglądało realnie z desantem na pace Zestawowe gąski to w ramkach czy tasiemki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 No to bedzie ciekawy temat do ogladania, ale tak naprawde to wielkie dzieki za fotki "porownawcze", przekonaly mnie one do tego, ze jednak prawidlowe oswietlenie i statyw to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Ruskich nie lubię ale Twoje modele lubię oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Figsy to ciągle niewiadoma. Jeszcze nie wiem czy będą. A czy bogaty? Oryginał Dragona ma blachy i metalową lufę w zestawie. Tutaj gąsienice są w ramkach, ale nawet Magic tracki wymieniam na Friule. W każdym razie coś z aftermarketu trzeba dodać. Co do fotek - to właśnie taki był mój cel. Ostatnio mamy dużo nowych kolegów i niekiedy fotki nie należą do najlepszych. A przecież na ich podstawie oceniamy pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Ruskich nie lubię ale Twoje modele lubię oglądać I vice versa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 To ja też się po przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 No to zasiadam i podziwiam. W kwestii farb nie doradzę maluje AK i Vallejo. Podstawka i kilku pozorantów zdecydowanie zalecane. Malowanie planujesz RKKA czy może LWP? Mój warsztat z T-34/76 czeka, aż reszta zaginionych części (konkretnie wanna kadłuba) dotrze z Hong-Kongu. Obsługa klienta w Dragonie działa dość opieszale, ale jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 W temacie malowania polecisz na poziom Gorlocka, czy wyżej w kosmos??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Marcin, cały czas czekam na postępy. Raczej coś chyba z pudła wybiorę. W temacie malowania polecisz na poziom Gorlocka, czy wyżej w kosmos??? Jego poziom jest nieosiągalny dla mnie. Będzie na pewno słabiej. Co nie znaczy że nie będę się starał. Gorlock jest dla mnie niedoścignionym wzorem. Postaram się was nie zawieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Widzę Krzysiu że dowaliłeś do pieca z dodatkami! Liny jeszcze są ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 To będzie trzeba z Eureki poszukać. Się zorganizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Też chętnie popatrzę, bo mam go w (dalszych) planach, a moje kontakty z ruskimi tankami to tylko jako oglądałem dwa Trumpki które robił mój wtedy 9-letni syn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Fajnie że nie trzeba było długo czekać na Twój kolejny warsztat. Z dodatków to uważam że masz wszystko co konieczne, ale szkoda że nie pokusiłeś się o boczne błotniki. Mój T-34/76 z konkursowego warsztatu stoi nie ruszony od kiedy zorientowałem się że Dragon zapomniał wrzucić do pudełka jednej ramki. Tak więc mam nadzieje że ten temat zmotywuje mnie by powrócić do swojego Teciaka i rozwiązać jakoś ten problem =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Noo w końcu teciak w Twoim wykonaniu. Będziem patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Wybrałeś malowanie ,może jakiegoś Jugola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Wybrałeś malowanie ,może jakiegoś Jugola. Możesz coś bliżej, jakieś info odnośnie malowania bądź kalek? Widzów coraz więcej, a zdjęć brak. Obiecuję że jeszcze chwila i biorę się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Może LWP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Masz w zestawie do Bałkanów bodajże. No chyba że robił będziesz zwykłego. EDIT. Eh nie te oczy na starość, masz zwykłego teciaka myślałem że to M-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Mały offtop do znawców teciakow, który model w 35, nadaje sie do zrobienia wersji powojennej wykorzystywanej w walkach grecko-tureckich w latach 60? , gdzieś mi wpadł artykuł w oko o tym konflikcie i były tam zdjęcia teciakow z M2 browningiem na wieży, ktoś coś sie orientuje w temacie?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 O - fajnie Krzysiu, ze go robisz. Mam jednego w 1;72, ale planuje zrobic tez duzego Tylko duzo zdjec z budowy prosze nie 2 na krzyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 Postaram się, choć na początku za dużo nie ma co pokazywać. Jutro foty, bo dziś coś tam pokleiłem. Czy ktoś ma jakieś fotki jak powinien wyglądać kadłub że zdemontowanymi przednimi i tylnymi błotnikami? Mam jakieś tam pojęcie co wyciąć, ale lepiej byłoby zobaczyć na fotce. Jestem w trakcie przekonywania netu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Krzysiek myślę że nie musisz ciąć jakoś ultra chirurgicznie. Na błotnikach jest widać miejsce łączenia. Kilka zdjęć na szybko: Tu też można zobaczyć http://www.worldwarphotos.info/gallery/ussr/tanks-2/t-34_tank/t-34-85-bukarest-1944/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 K.... Ludowe Wojsko ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi