p_bladek Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Przedstawiam moja interpretację samolotu S-3B Viking wykonaną za pomocą modelu Italeri, zestawu składania skrzydeł Paragon Design, kokpit Pavla, i blaszki Eduarda. Luki elektroniki robione od podstaw. Poprawione stateczniki poziome do ułożenia na postoju. Poprawione oświetlenie. Światła do lotu w szyku pomalowane fluorescencyjną farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Ładny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Jak dla mnie rewelacyjnie pomalowany, detal też na wysokim poziomie. Minus to te grube i topotne wycieraczki. Piękne cieple zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Jeden z najpiękniej pomalowanych modeli jakie miałem okazję oglądać. Brudzenie subtelne ale niezwykle realistyczne, przykładem niech będzie jasne pole wokół gwiazdy na boku kadłuba. Bez fajerwerków malarskich, ale to wszystko jest takie przemyślane, wyważone. Przepiękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Miło obejrzeć Twój kolejny świetnie wykonany model. Spostrzeżenia mam podobne jak Solo. Zazdroszczę malarskich umiejętności i wyobraźni. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Viking bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Model wygląda nadzwyczaj ciekawie i realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 KOSMOS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Udany wieloryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Dzięki chłopaki, fajnie że się podoba. Wycieraczki, cóż, pocieniłem je i tak o 1/3 i myślałem, że będzie dobrze. Zdjęcia napewno to "piętnują". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Wygląda super. Jak spasowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Spasowanie Italerki nienajgorsze, szpachli trzeba użyć, ale nie tyle co na F-14 Hasegawy a i dodatki pasuja idealnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Czytając te wszystkie pytania o spasowanie itp, odnoszę wrażenie, że generalnie "jest" strach przed szpachlowaniem. Zupełnie tego nie rozumiem. Również nie uważam żeby do F-14 Hasy było potrzebne jakoś przesadnie dużo szpachli. Model mi się podoba p_bladku. Gicior! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 To nie strach przed szpachlowaniem ale strach o zdrowie psychiczne Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Czytając te wszystkie pytania o spasowanie itp, odnoszę wrażenie, że generalnie "jest" strach przed szpachlowaniem. Zupełnie tego nie rozumiem. Również nie uważam żeby do F-14 Hasy było potrzebne jakoś przesadnie dużo szpachli. Model mi się podoba p_bladku. Gicior! To może nie o tyle że strach tylko o ilosc pracy, której i tak nikt nie doceni. Demon z AZmodel np. nie trzymał geometri miedzy przodem a tyłem, korekcja= tony szpachli na tamten czas, a teraz wydał go hobbyboss. Cała praca psu na bude bo i tak wyglądac będzie gorzej niz HB. Korekcja wlotów i Poszpachlowanie ich w F-14 od Hase, tak aby były poprawnie to też trochę szpachli. Przejście gondoli silników, Przejście przodu kadłuba -tył też troche pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Piękny , nic dodać nic ująć . Czy część przebarwień wykonywałeś olejnymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Nie, wszystko robiłem farbami, cieniami tamki i pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Dzięki , ładnie wyszło zmyliły mnie przesiąknięcia które powstały pewnie przy utrwalaniu pasteli . A czy F14 z HB jest dobry ? pytam z niewiedzy a mam zamiar zakupić i mam dylemat czy HB czy Hasegawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Pytanie nieaktualne ekonomia stawia na HB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Ładny kawał latadła! No i malowanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi